ΚΥΠΡΟΣ: Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη προς όλους τους φοιτητές

ΚΥΠΡΟΣ: Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη προς όλους τους φοιτητές

Το Υπουργικό Συμβούλιο στην Κύπρο αποφάσισε σήμερα την παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα δημόσια νοσηλευτήρια προς όλους τους φοιτητές. Σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Καδή πρόκειται για ένα διαχρονικό και πάγιο αίτημα των φοιτητών για παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου ο κ. Καδής ανέφερε ότι για το ζήτημα προηγήθηκε διαβούλευση ανάμεσα στα Υπουργεία Υγείας, Οικονομικών και Παιδείας κατά την οποία έγινε ανάλυση του κόστους που θα προκύψει το οποίο, όπως είπε, είναι «πλήρως διαχειρίσιμο».


Το αμέσως επόμενο διάστημα ο υπουργός Παιδείας θα έχει συνάντηση με την ΠΟΦΕΝ για να τους ανακοινώσει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ερωτηθείς ο κ. Καδής είπε ότι κόστος δεν αναμένεται να είναι μεγάλο και θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των φοιτητών που θα νοσηλευτούν στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Σημείωσε ότι οι φοιτητές που είναι χρόνιοι ασθενείς καλύπτονται ήδη από το υφιστάμενο σύστημα και ότι η σημερινή απόφαση αφορά τους υπόλοιπους φοιτητές «που βρίσκονται σε ηλικία και φάση της ζωής τους με τις λιγότερες απαιτήσεις για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Τέλος ανέφερε ότι η απόφαση καλύπτει όλους τους φοιτητές είτε δημόσιων είτε ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr