Δέματα σε φοιτητές που σπουδάζουν σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Δέματα σε φοιτητές που σπουδάζουν σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Στην ενίσχυση φοιτητών που σπουδάζουν σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ εκτός Ηρακλείου και είναι μέλη οικογενειών με οικονομικές δυσκολίες, προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου.

Η νέα κοινωνική δράση του Δήμου συνίσταται στην αποστολή δεμάτων με είδη πρώτης ανάγκης στους φοιτητές, μέσω του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου, μια φορά μηνιαίως, από τον Οκτώβριο του 2017 έως τον Ιούνιο του 2018. H πρώτη αποστολή δεμάτων έλαβε χώρα τον προηγούμενο μήνα και θα συνεχιστεί κανονικά για τον τρέχοντα και τους επόμενους.


Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε σχετικά: «Η ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου με δράσεις και δομές που παρέχουν στήριξη στους οικονομικά ασθενέστερους συνδημότες μας, είναι μια διαδικασία που δεν σταματά ποτέ. Ξεκινήσαμε φέτος μια καινούργια προσπάθεια με στόχο την έμπρακτη στήριξη των νέων που φοιτούν μακριά από το Ηράκλειο. Θέλουμε να γνωρίζουν και εκείνοι και οι οικογένειές τους,  ότι στο μέτρο των δυνατοτήτων του, ο Δήμος θα είναι πάντα δίπλα τους. Πιστεύουμε ότι την επόμενη χρονιά θα είμαστε σε θέση να συμπεριλάβουμε στη δράση περισσότερους δικαιούχους». 

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Καναβάκη από την πλευρά της, ευχαρίστησε το ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου και την εταιρεία «Γενική Ταχυδρομική» για την κοινωνική τους ευαισθησία, καθώς ανέλαβαν την δωρεάν μεταφορά των δεμάτων για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr