Κατάληψη στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ για τη σίτιση και στέγαση των φοιτητών

Κατάληψη στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ για τη σίτιση και στέγαση των φοιτητών

Κατάληψη στο Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) πραγματοποιούν φοιτητές του ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών). «Κόβουν τη σίτιση, πρωτοετείς φοιτητές πετάγονται έξω από τις εστίες» λένε οι φοιτητές, αμφισβητώντας τις δεσμεύσεις της ηγεσίας του ΙΝΕΔΙΒΙΜ για ομαλή σίτιση και στέγαση των φοιτητών.

Συγκεκριμένα υπό κατάληψη τελεί από το πρωί το ΙΝΕΔΙΒΙΜ από φοιτητές , με πρωτοβουλία των Συλλόγων Οικοτρόφων Νέων Φοιτητικών Εστιών ΕΜΠ και Φοιτητικής Εστίας Αθήνας.


Αιτήματα Φοιτητών

  • Να μην διακοπεί ούτε για μία μέρα η σίτιση των εστιακών φοιτητών στο εστιατόριο της εστίας.
  • Να μην διακοπεί ούτε για μία μέρα η συντήρηση της εστίας.
  • Έξω οι εργολαβίες από τις εστίες και τις σχολές μας. Τα κέρδη τους δεν συμβαδίζουν με τις ανάγκες μας. Σίτιση, συντήρηση, καθαριότητα στην ευθύνη του κράτους.
  • Επαρκή κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών μας. Φοιτητική μέριμνα στην ευθύνη του κράτους. Κανένας εργαζόμενος να μην χάσει τη δουλειά του. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων.
  • Πλήρης στελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών, με επαρκές μόνιμο και σταθερό προσωπικό, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και σύγχρονο εξοπλισμό.
  • Πλήρης ανακαίνιση και επιδιόρθωση των δωματίων για τους νεοεισαχθέντες

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, έχει στείλει στους αρμόδιους σχετικές ειδοποιήσεις για τα προβλήματα που υπάρχουν και διογκώνονται καθώς πλέον η νέα ακαδημαϊκή χρονιά έχει μπει στο δεύτερο μήνα της.

Δείτε μερικές εικόνες από το Πανεπιστήμιο Πατρών

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr