Προκηρύχθηκαν 25 υποτροφίες για Πρωτοετείς Φοιτητές από το Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση (Αίτηση/Οδηγίες)

Προκηρύχθηκαν 25 υποτροφίες για Πρωτοετείς Φοιτητές από το Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr ενημερώνουν τους Πρωτοετείς Φοιτητές 2017-2018 πως το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση προκηρύσσει 25 υποτροφίες για προπτυχιακές σπουδές το ακαδημαϊκό έτος 2017-18.

Οι Υποτροφίες θα χορηγηθούν σε αποφοίτους ελληνικών λυκείων του σχολικού έτους 2016-17, που ολοκλήρωσαν την εγγραφή τους σε δημόσιο Πανεπιστήμιο ή Τ.Ε.Ι. της χώρας ως πρωτοετείς φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18.


ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση εφόσον πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Εγγράφονται για πρώτη φορά σε δημόσια Πανεπιστήμια ή Τ.Ε.Ι. της Ελλάδας μετά από τη διαδικασία Πανελλαδικών Εξετάσεων του Μαΐου-Ιουνίου 2017.
  • Το τμήμα στο οποίο εγγράφονται είναι σε άλλο τόπο από τον τόπο του εκπαιδευτηρίου μέσης εκπαίδευσης που αποφοίτησαν και του τόπου μόνιμης κατοικίας της οικογένειάς τους.
  • Έχουν συγκεντρώσει στις πανελλαδικές εξετάσεις τουλάχιστον δεκαεπτά χιλιάδες μόρια (17.000) χωρίς τα ειδικά μαθήματα.
  • Το ετήσιο συνολικό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα για το φορολογικό έτος 2016 δεν ξεπερνά το ποσό των είκοσι χιλιάδων Ευρώ (€20.000).
  • Δεν λαμβάνουν άλλη υποτροφία, βραβείο ή άλλη χρηματική βοήθεια από οποιονδήποτε φορέα.

Πρωτοετή αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

Όσες αιτήσεις δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις δεν θα αξιολογηθούν. Σε περίπτωση αλλαγής οποιουδήποτε από τα υποβληθέντα στοιχεία (π.χ. μετεγγραφή, αλλαγή μόνιμου τόπου κατοικίας οικογένειας υποψηφίου κ.λπ.), το Ίδρυμα θα εξετάσει εκ νέου την αίτηση και έχει τη δυνατότητα διακοπής της υποτροφίας. 

Στην ηλεκτρονική αίτηση οι υποψήφιοι πρέπει να ψηφιοποιήσουν και να επισυνάψουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  • Απολυτήριο από το Λύκειο αποφοίτησης.
  • Βεβαίωση Συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του έτους 2017.
  • Αποδεικτικό εγγραφής από τη σχολή στην οποία έχουν εισαχθεί.
  • Εκκαθαριστικά Σημειώματα Φορολογίας Εισοδήματος για τα φορολογικά έτη 2016 και 2015 των γονέων τους, ή και τα προσωπικά τους εφόσον υπάρχουν.
  • Εκκαθαριστικά Σημειώματα ΕΝΦΙΑ 2017 του υποψήφιου και των γονέων του.
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
  • Βεβαίωση αναβολής στράτευσης (σε περίπτωση που δεν έχει κληθεί ο υποψήφιος, θα πρέπει να υποβληθεί σχετική υπεύθυνη δήλωση).
  • Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.

Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι πρόκειται να αιτηθούν μετεγγραφή σε άλλο Πανεπιστήμιο ή Τ.Ε.Ι. είναι αναγκαίο να επισυνάψουν μία υπεύθυνη δήλωση που θα αναφέρουν το τμήμα και το Ίδρυμα.

Οποιοδήποτε έγγραφο αποδεικνύει την ύπαρξη κοινωνικών κριτηρίων (πολυτεκνία, απώλεια γονέα, μονογονεϊκή οικογένεια κ.λπ.).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: τα έγγραφα που σχετίζονται με θέματα υγείας του υποψήφιου ή συγγενών Α΄ βαθμού δεν θα υποβληθούν ηλεκτρονικά. Θα σταλούν ταχυδρομικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται στη φόρμα αίτησης.

Στην ηλεκτρονική αίτηση είναι υποχρεωτικό να συμπληρωθούν τα κοινωνικά κριτήρια, επιπλέον στοιχεία σπουδών και δήλωση σκοπού (για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτά τα πεδία μπορείτε να δείτε πάρακάτω τις «Συχνές Ερωτήσεις»).

Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι δεν τεκμηριώσουν με επίσημα έγγραφα από τους αρμόδιους δημόσιους φορείς, όσα δηλώνουν στην αίτησή τους, θα αποκλειστούν από τη διαδικασία αξιολόγησης. Εφόσον κριθεί αναγκαίο κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης οι υποψήφιοι θα κληθούν σε συνέντευξη.

ΚΡΙΤHΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Για την επιλογή των προπτυχιακών υποτρόφων θα συνεκτιμηθεί η επίδοση στο Λύκειο καθώς και στις Πανελλαδικές εξετάσεις, άλλα στοιχεία εν γένει μόρφωσης και διακρίσεις μαζί με τα ατομικά και οικογενειακά οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα που θα υποβάλουν στην αίτησή τους.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ

Η διάρκεια της υποτροφίας είναι για όλα τα έτη σπουδών που ορίζει ο κανονισμός σπουδών εκάστοτε τμήματος και δεν θα ξεπερνά τις τρεις χιλιάδες διακόσια ευρώ (3.200€) ετησίως. Οι Υπότροφοι ανανεώνουν κάθε χρονιά βάσει της ακαδημαϊκής τους εξέλιξης. 

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων: Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου έως Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 στις 14.00.

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων: Τέλη Νοεμβρίου 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες-διευκρινήσεις: τηλέφωνο 2106282888 και Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Είναι αναγκαίο πριν ξεκινήσετε τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης να έχετε διαβάσει τις παρακάτω Συχνές Ερωτήσεις.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ 

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω του ειδικά διαμορφωμένου συστήματος στη διεύθυνση www.latsis-scholarships.gr.  

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Γενικές Πληροφορίες

- Δεν έχω καταγωγή από το Νομό Ηλείας μπορώ να κάνω αίτηση;

Το πρόγραμμα προπτυχιακών υποτροφιών είναι πανελλαδικό. Εφόσον πληροίτε τις προϋποθέσεις της προκήρυξης, μπορείτε να κάνετε αίτηση.

- Σπουδάζω ήδη σε κάποιο προπτυχιακό πρόγραμμα μπορώ να κάνω αίτηση;

Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε νεοεισαχθέντες φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18.

- Θέλω να σπουδάσω σε κάποιο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο ή στο εξωτερικό,μπορώ να κάνω αίτηση;

Το πρόγραμμα απευθύνεται μόνο σε φοιτητές και φοιτήτριες ελληνικών δημόσιων Πανεπιστημίων ή Τ.Ε.Ι..

- Οι γονείς μου δηλώνουν στην εφορία εισόδημα μεγαλύτερο από αυτό που είναι προϋπόθεση για να κάνω αίτηση ή δεν έχω συγκεντρώσει περισσότερα από 17.000 μόρια. Μπορώ να κάνω αίτηση;

Οι υποψήφιοι που δεν πληρούν όλες τις προϋποθέσεις δεν μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία.

- Θα σπουδάσω στην ίδια πόλη που μένει η οικογένεια μου μπορώ να κάνω αίτηση;

Σε αυτή την περίπτωση δεν έχετε δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα.

- Μπορώ να επικοινωνώ ο ίδιος με το Ίδρυμα ή πρέπει να επικοινωνεί κάποιος γονέας;

Είναι καλύτερο η επικοινωνία καθώς και η υποβολή της αίτησής να γίνεται άμεσα από τους ίδιους τους υποψήφιους.

- Έχω απορίες σε ποιο τηλέφωνο μπορώ να σας βρω;

Καλέστε στο 2106282888 ή με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Υποβολή Αίτησης

- Πως υποβάλω ηλεκτρονικά αίτηση;

1. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.latsis-scholarships.gr/

2. Πατήστε «Εγγραφή»

3. Συμπληρώστε τα αντίστοιχα πεδία και στη συνέχεια πληκτρολογήστε το κείμενο δεξιά των πεδίων όπως φαίνεται. 

4. Πατήστε «Εγγραφή» και θα σας σταλεί επιβεβαιωτικό email στο λογαριασμό σας.

5. Μόλις μπείτε στο σύστημα, επιλέξτε το πεδίο «Ο λογαριασμός μου» και πατήστε κάτω αριστερά «Επεξεργασία». Συμπληρώστε όλα τα πεδία και πατήστε «Αποθήκευση». Για όσα στοιχεία δεν έχετε πληροφορίες (π.χ. διεύθυνση σπουδών, συμπληρώστε τα πεδία με παύλα).

6. Επιλέξτε το πεδίο «Υποτροφίες» και εκεί πατήστε «Αίτηση Υποτροφίας» στις Προπτυχιακές Υποτροφίες 2017-18.

7. Επιλέξτε το πεδίο «Η αίτησή μου». Συμπληρώστε όλα τα πεδία.

8. Σε περίπτωση που οι γονείς σας δεν είναι υπόχρεοι να υποβάλλουν φορολογική δήλωση στην αρμόδια ΔΟΥ, θα πρέπει να πιστοποιηθεί με σχετική υπεύθυνη δήλωση.

9. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει εισόδημα συμπληρώστε 0 στα αντίστοιχα πεδία.

10. Σας προτρέπουμε μετά από κάθε πεδίο που συμπληρώνετε να πατάτε «Αποθήκευση».

11. Αναφέρετε μόνο όσα προβλήματα υγείας μπορείτε να πιστοποιήσετε με επίσημα έγγραφα από τις αρμόδιες αρχές στο πεδίο «Προβλήματα Υγείας».

12. Στη «Δήλωση Σκοπού», ένα κείμενο έκτασης μέχρι 400 λέξεων, μπορείτε να αναφέρετε τους λόγους για τους οποίους επιλέξατε το συγκεκριμένο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, το πώς αυτή η επιλογή συνδέεται με τα μελλοντικά σας σχέδια και επιδιώξεις, μία αποτίμηση της μέχρι τώρα σχολικής πορείας σας, καθώς και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο θεωρείτε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς στήριξη της υποψηφιότητάς σας.

13. Είναι αναγκαίο να έχετε όλα τα δικαιολογητικά σκαναρισμένα. Συμπληρώστε στην «περιγραφή αρχείου» το όνομα του εγγράφου που ανεβάζετε (π.χ. Απολυτήριο Λυκείου) και στη συνέχεια επιλέξτε το αντίστοιχο αρχείο από τον υπολογιστή σας και πατήστε αποθήκευση. Το αρχείο σας τώρα φαίνεται ακριβώς από πάνω στο πεδίο «Δικαιολογητικά Αίτησης». Βεβαιωθείτε ότι όλα τα αρχεία ανοίγουν σωστά.

14. Μετά και από την τελευταία αποθήκευση εγγράφου και αφού βεβαιωθείτε πως έχετε ολοκληρώσει την αίτηση και είναι όλα τα πεδία σωστά συμπληρωμένα πατήστε «Τελική Υποβολή Αίτησης Προς Αξιολόγηση».

- Ποια δικαιολογητικά πρέπει να ανεβάσω στην αίτηση;

- Απολυτήριο Λυκείου.

- Βεβαίωση Συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

- Αποδεικτικό εγγραφής από τη σχολή στην οποία έχει εισαχθεί ο υποψήφιος.

- Εκκαθαριστικά Σημειώματα Φορολογίας Εισοδήματος για τα φορολογικά έτη 2016 και 2015 των γονέων ή και του υποψήφιου, εφόσον υπάρχουν.

- Εκκαθαριστικά Σημειώματα ΕΝΦΙΑ έτους 2017 των γονέων, και του ίδιου του υποψήφιου εφόσον υπάρχουν.

- Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

- Βεβαίωση αναβολής στράτευσης (σε περίπτωση που δεν έχει κληθεί ο υποψήφιος, θα πρέπει να υποβληθεί σχετική υπεύθυνη δήλωση).

- Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.

- Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι πρόκειται να αιτηθούν μετεγγραφή σε άλλο Πανεπιστήμιο ή Τ.Ε.Ι. είναι αναγκαίο να επισυνάψουν μια υπεύθυνη δήλωση που θα αναφέρουν το τμήμα και το Ίδρυμα.

- Οποιοδήποτε έγγραφο αποδεικνύει την ύπαρξη κοινωνικών κριτηρίων

Περισσότερες ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr