Μια υποτροφία 3.000 ευρώ που απευθύνεται σε φοιτητές Φιλοσοφικής Σχολής 2014/15 - Δείτε τα κριτήρια

Η Ανώνυμη Εταιρεία «TERRA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε.», που εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη, προκηρύσσει μία (1) υποτροφία για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 στη μνήμη της Καίτης Δασύλλα-Δρακοπούλου.

Η υποτροφία ανέρχεται στο ποσό των 3.000 ευρώ και καταβάλλεται εφάπαξ. Xορηγείται σε μαθητή/μαθήτρια, που έχει αποφοιτήσει από δημόσιο σχολείο του Δήμου Αλεξανδρούπολης και έχει πετύχει την υψηλότερη βαθμολογία εισαγωγής σε Φιλοσοφική Σχολή Ελληνικού Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Φιλολογίας, Ιστορίας-Αρχαιολογίας, Φιλοσοφίας) κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015.

Τα κύρια κριτήρια επιλογής του/της υποτρόφου είναι:


  • η υψηλότερη βαθμολογία κατά τις πανελλήνιες εξετάσεις εισαγωγής σε Φιλοσοφική Σχολή Ελληνικού Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος τον Ιούνιο του 2014,
  • η αποφοίτηση από δημόσιο σχολείο του Δήμου Αλεξανδρούπολης και
  • το δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα για το 2013

ενώ κατά την αξιολόγηση λαμβάνονται υπόψη και άλλα κοινωνικά κριτήρια. Δεκτές θα γίνονται αιτήσεις και από μαθητές της κατηγορίας του 10% καθώς και από Εσπερινά ΓΕΛ.

Πέραν των ως άνω κριτηρίων δίνεται προβάδισμα σε υποψήφιο που έχει καταγωγή από το Δήμο Αλεξανδρούπολης ή σε κάθε περίπτωση από το Νομό Έβρου, καθώς και σε επιτυχόντα-εισαχθέντα σε σχολή Ελληνικής Φιλολογίας.

Η επιλογή θα γίνει από το Διοικητικό Συμβούλιο της «TERRA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε.».

Ως προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων και των σχετικών δικαιολογητικών από τους υποψηφίους έχει ορισθεί η Παρασκευή 31/10/2014 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

Δικαιολογητικά

1. Φωτοτυπία αστυνοµικής ταυτότητας

2. Ληξιαρχική πράξη γέννησης

3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

4. Εκκαθαριστικό οικονοµικού έτους υποβολής της αίτησης

5. Απολυτήριο Λυκείου

6. Βεβαίωση εγγραφής σε σχολή

7. Πιστοποιητικό βαθµολογίας πανελληνίων εξετάσεων

8. Συµπληρωµένη και υπογεγραµµένη (µε θεώρηση γνησίου υπογραφής) Υπεύθυνη Δήλωση.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2551-500500 ή στο email: aikaterini.dasylla.sponsorshipATgmail.com.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr