Πρόεδρος ΙΚΥ: Ξεκινά η πληρωμή 840 ενστάσεων που έγιναν δεκτές για τις Υποτροφίες ΕΚΟ

Πρόεδρος ΙΚΥ: Ξεκινά η πληρωμή 840 ενστάσεων που έγιναν δεκτές για τις Υποτροφίες ΕΚΟ

Τι δήλωσε στα «Φοιτητικά Νέα» ο πρόεδρος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), Κυριάκος Αθανασίου, ομ. Καθηγητής ΕΚΠΑ για την πληρωμή δεκτών ενστάσεων για τις Υποτροφίες ΙΚΥ-ΕΚΟ:

«Ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές πως απεστάλη σήμερα στο Εθνικό Τυπογραφείο μετά την υπογραφή της από τον Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου και τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Ε. Γιαννακίδη η τροποποίηση της ΚΥΑ που αφορά στο πρόγραμμα υποτροφιών Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων 2017/18 (ΕΚΟ2).


Με τη συγκεκριμένη τροποποίηση εγκρίνεται αναδρομικά η ένταξη στους δικαιούχους:  α) Των φοιτητών που είναι μέλη τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών που οι ίδιοι ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας έχει σταματήσει να είναι προστατευόμενο μέλος. β) Των φοιτητών που ανήκουν σε οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και οι ίδιοι ή οι γονείς τους είναι διαζευγμένοι και έχουν την επιμέλεια των παιδιών τους.

Συνεπώς, δεν υφίσταται κανένα νομικό κώλυμα για την υλοποίηση των αποφάσεων του ΔΣ και την έγκριση των 840 από ένα σύνολο περίπου 940 ενστάσεων φοιτητών που ανήκουν στις κατηγορίες αυτές.

Η διαδικασία της πληρωμής των δικαιούχων θα είναι άμεση.»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr