Επιστολές διαμαρτυρίας φοιτητών για το Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ - Τι απαντά ο Πρόεδρος του ΙΚΥ

Επιστολές διαμαρτυρίας φοιτητών για το Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ/Υποτροφίες ΕΚΟ και οι απαντήσεις από τον Πρόεδρο του ΙΚΥ

Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ: Επειδή το τελευταίο διάστημα φτάνουν προς τον Πρόεδρο του ΙΚΥ επιστολές διαμαρτυρίας σχετικά με τις πληρωμές των ΕΚΟ και δεδομένου ότι ο Πρόεδρος δεν έχει μάθει στην πορεία του να αφήνει αναπάντητα ερωτήματα, παρατίθενται ενδεικτικά κάποιες από αυτές καθώς και οι απαντήσεις του Προέδρου, αναφέρει το ΙΚΥ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 1:


Εχω στειλει τα χαρτια μου απο τις 26 Μαρτιου, ειμαι απο τους αρχικούς δικαιούχους και ακόμα περιμένω το δελτιο εξόδου και την καταβολή της υποτροφίας, όχι μονο εγω αλλα και πολλα αλλα παιδιά που ειναι απο τους αρχικούς δικαιούχους. Στα τηλέφωνα και στα email δεν απαντάει κανεις, εχουμε φτασει Ιούλιο και ακομα περιμένουμε. Ποση υπομονη να κάνουμε δηλαδή. Καμια ανακοίνωση απ αυτες που εχουν βγει δεν εχει τεθεί σε ισχύ. Πληρώθηκαν ατομα που εστειλαν τα χαρτια τους μηνα μετα απο ορισμένους απο εμας. Ολο αυτο ειναι πολυ αδικο γιατι έχουμε ολοι το ιδιο αναγκη αυτα τα χρήματα και πλεον μεσολαβεί διαστημα 3 εβδομαδων απο τοτε που πληρώθηκαν οι αρχικοί δικαιούχοι. Τι θα γίνει επιτέλους;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ:

Αγαπητή κυρία:

Η δική μου ενημέρωση από τους υπηρεσιακούς παράγοντες είναι πως όλοι οι αρχικά δικαιούχοι έχουν πληρωθεί. Εξαίρεση αποτελούν 1) οι 200 φοιτητές/τριες που είχαν εκκρεμότητα με το φοιτητικό επίδομα και 2) οι περίπου 700 των οποίων οι ενστάσεις έγιναν δεκτές από το ΔΣ (περιπτώσεις μονογονεϊκών οικογενειών και τρίτεκνων/πολύτεκνων).

Σε ότι αφορά στην πρώτη περίπτωση, αφορά περίπου 200 φοιτητές/τριες. Σήμερα (χτες) υπέγραψα την απόφαση πληρωμής και είναι θέμα ημερών η ενταλματοποιησή της. Δηλ. η μετατροπή της απόφασης σε επιταγή. 

Σε ότι αφορά στις 700 περίπου ενστάσεις, που κάναμε δεκτές ως ΔΣ, δεν αρκεί η δική μας απόφαση, μόνο, αλλά χρειάζεται, για τη νομική κατοχύρωση της Υπηρεσίας και μία Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) δύο Υπουργών (Παιδείας και Οικονομίας). Μετά από αγώνα δρόμου και την υπογραφή από τον Υπουργό ΠΕΘ, ευελπιστούμε πως η διαδικασία θα ολοκληρωθεί πριν το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε.    

Γιατί όμως φτάσατε στον Πρόεδρο του ΙΚΥ; Έχετε στείλει mail στην υπηρεσία που έμεινε αναπάντητο;

Με εκτίμηση,

Ο πρόεδρος του ΙΚΥ,

Κυριάκος Αθανασίου, ομ. καθ. ΕΚΠΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 2:

Καλησπέρα. Είμαι δικαιούχος της υποτροφίας ΕΚΟ και σας γράφω με αφορμή την αφαίρεση 1000 ευρώ από το συνολικό ποσό της υποτροφίας. Επισκέφτηκα τα γραφεία του ΙΚΥ στην Νέα Ιωνία και έκανα αίτηση-ένσταση για την μείωση του ποσού επισυνάπτοντας δικαιολογητικό στο οποίο διαφαίνεται ξεκάθαρα πως ούτε πήρα στεγαστικό επίδομα, αλλά ούτε είχα καν κάνει αίτηση για να το πάρω. Θα ήθελα να μάθω πότε περίπου θα δοθούν αυτά τα χρήματα, διότι τα χρειάζομαι για προσωπικές υποχρεώσεις. Σας ευχαριστώ πολύ! 

Α. Ε. 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ:

Αγαπητή κ. Α.

Η περίπτωση αυτή όπως η δική σας, αφορά περίπου 200 φοιτητές/τριες. Σήμερα υπέγραψα την απόφαση πληρωμής και είναι θέμα ημερών η ενταλματοποίηση. Δηλ η μετατροπή της απόφασης σε επιταγή. 

Γιατί όμως φτάσατε σε μένα. Έχετε στείλει mail στην υπηρεσία που έμεινε αναπάντητο;

Με εκτίμηση,

Ο πρόεδρος του ΙΚΥ,

Κυριάκος Αθανασίου, ομ. καθ. ΕΚΠΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 3:

Καλησπέρα. Έχω κάνει δελτίο εξόδου για το ΙΚΥ ΕΚΟ 2017-2018 και ακόμα η πληρωμή δεν έχει γίνει σε εμένα όπως και σε πολλά άλλα παιδιά καθώς τα περιμένουμε πως και πως και χρειαζόμαστε αυτά τα λεφτα. Έχει σταματήσει από τις 14 Ιουνίου η διαδικασία. Υπάρχει περίπτωση να πληρωθούμε και εμείς οι υπόλοιποι? Και αν ναι ποτε προβλέπεται η πληρωμή μας? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ:

Αγαπητή κυρία, παρόλο που μου απευθύνετε ανωνύμως το ερώτημά σας, έχω να πω τα εξής:

1. Από πού συνάγεται πως η διαδικασία έχει σταματήσεις στις 14 Ιουνίου;

2. Στο ερώτημα  "Υπάρχει περίπτωση να πληρωθούμε και εμείς οι υπόλοιποι?", η απάντηση είναι πως "δεν υπάρχει περίπτωση να μην πληρωθείτε οι υπόλοιποι, παρά μόνον αν δεν έχετε υποβάλει σωστά δικαιολογητικά".

3. Στο ερώτημα, "Και αν ναι ποτε προβλέπεται η πληρωμή μας?" η απάντηση είναι πως υπογράφω συνεχώς εντάλματα. Συνεπώς, είναι θέμα ημερών.

Με εκτίμηση,

Ο πρόεδρος του ΙΚΥ,

Κυριάκος Αθανασίου, ομ. καθ. ΕΚΠΑ

SOS: Τι είναι το Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ και το ύψος της μηνιαίας υποτροφίας και σημαντικές πληροφορίες (ενημερωθείτε εδώ).

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr