Τι είναι το Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ

Τι είναι το Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ

Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ: Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), ανταποκρινόμενο στην ανάθεση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, από το ακαδ. έτος 2016/17 προκηρύσσει για κάθε ακαδημαϊκό έτος (περίπου στο τέλος κάθε έτους βγαίνει η προκήρυξη) προπτυχιακές υποτροφίες για όλα τα Τμήματα/Σχολές των ΑΕΙ (Πανεπιστημίων και πρώην ΤΕΙ) της χώρας.

Οι συγκεκριμένες υποτροφίες αποσκοπούν στην ενίσχυση και υποστήριξη της έγκαιρης ολοκλήρωσης των σπουδών των επιμελών φοιτητών/τριών που διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα, καθώς και στη διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των ΑΜΕΑ και των ατόμων που ανήκουν σε Ευπαθείς και άλλες Κοινωνικές Ομάδες (EKO).


Το ποσό της μηνιαίας υποτροφίας ΕΚΟ ή αλλιώς Φοιτητικού Επιδόματος ΙΚΥ ανέρχεται σε 200,00 ευρώ για τους σπουδάζοντες στον τόπο κύριας κατοικίας τους και 380,00 ευρώ για τους σπουδάζοντες σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που βρίσκονται εκτός του τόπου της κύριας κατοικίας τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα «Φοιτητικά Νέα» ενημερώνουν τους Πρωτοετείς Φοιτητές ότι οι Αιτήσεις που αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες για την παροχή του Φοιτητικού Επιδόματος ΙΚΥ αφορούν τους φοιτητές ακαδ. έτους 2018-2019.

Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» για να ενημερωθείτε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα νέα που αφορούν τα φοιτητικά επιδόματα πατώντας εδώ

Για να δείτε τις περσινές προϋποθέσεις, κριτήρια, δικαιούχους που περιλάμβανε η (τελευταία) προκήρυξη του 2018-2019 πατήστε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τα Φοιτητικά Επιδόματα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr