38 υποτροφίες σε προπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΡΙΤΗΡΙΑ)

38 υποτροφίες σε προπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΡΙΤΗΡΙΑ)

Υποτροφίες: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για χορήγηση Υποτροφιών σε τριάντα οκτώ (38) προπτυχιακούς φοιτητές που προέρχονται από Ευαίσθητες/Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες.

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου Πατρών για την υλοποίηση του έργου «Υποέργο 1: "Ανάπτυξη παρεμβάσεων κοινωνικής μέριμνας φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών», που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Γ. Ν. Αγγελόπουλο, Αναπληρωτή Πρυτάνεως Φοιτητικής Μέριμνας, Υποδομών και Ενέργειας, Αειφορίας, Καθηγητή του Τμήματος Χημικών Μηχανικών, του Πανεπιστημίου Πατρών, προτίθεται να χορηγήσει τριάντα οκτώ (38) υποτροφίες χρονικής διάρκειας δώδεκα (12) μηνών με δυνατότητα ανανέωσης, σε περίπτωση επέκτασης του Φυσικού ή του Οικονομικού Αντικειμένου του έργου.


Προτάσεις υποβάλλονται από υποψηφίους που είναι:

(α) ενεργοί προπτυχιακοί φοιτητές των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών και προέρχονται από Ευαίσθητες/Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ) 

Επιπροσθέτως, οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν τα κάτωθι:  

Κριτήρια 

1. Ενεργός φοιτητής σε τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών  

2. Να ανήκουν σε Ευαίσθητη/Ευπαθή Κοινωνική Ομάδα: 

i. Άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) 

ii. Παλιννοστούντες 

iii. Μετανάστες 

iv. Πρόσφυγες 

v. Αιτούντες άσυλο 

vi. Θύματα Trafficking και θύματα ενδοοικογενειακής βίας 

vii. Μειονότητες και άτομα με πολιτιστικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες 

viii. Χρήστες και πρώην χρήστες ουσιών 

ix. Φυλακισμένοι και αποφυλακισμένοι 

x. Άστεγοι 

xi. Άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενα από φτώχεια 

3. Να  μην  έχουν  λάβει  ήδη  πτυχίο/α  από  Ίδρυμα Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της  Ελλάδας ή του εξωτερικού  

4. Να  ανήκουν  στο  πληθυσμό  σε  κίνδυνο  φτώχιας, όπως αυτός ορίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ στη διεύθυνση http://www.statistics.gr/documents/20181/acdec3d5‐2b15‐4b7f‐ab45‐f95bc479e699  

Η επιλογή των τριάντα οκτώ υποτρόφων θα γίνει με δημόσια κλήρωση. Η ημερομηνία, η ώρα και ο τόπος   διεξαγωγής  της  κλήρωσης  θα  ανακοινωθούν  στον  ιστότοπο  της  Επιτροπής  Ερευνών    με  νεότερη  ανακοίνωση.     

Η Επιτροπή Ερευνών εξασφαλίζει ότι τα προσωπικά δεδομένα των υποψηφίων θα χρησιμοποιηθούν μόνο  για τους σκοπούς της παρούσας πρόσκλησης.  

Υποβολή Αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι, παρακαλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά τον φάκελο με τα απαραίτητα αποδεικτικά  έγγραφα στο Ενιαίο Σύστημα Υποβολής Αιτήσεων – Προτάσεων της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου  Πατρών  και  συγκεκριμένα  στον  σύνδεσμο  http://proskliseis.upatras.gr ,  μέχρι την 10/01/2019  (κατ’ ελάχιστον 15 ημέρες από την επομένη της ανάρτησης).  

Απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα που θα συνοδεύουν την πρόταση: 

1. Διαβιβαστικό πρότασης 

2. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα 

3. Βεβαίωση γραμματείας ενεργούς φοίτησης, το ποσοστό επιτυχούς εξέτασης μαθημάτων  

4. Οποιοδήποτε νόμιμο έγγραφο με το οποίο να τεκμηριώνεται η ιδιότητα της ευπαθούς  κοινωνικά ομάδας 

5. Συγκεκριμένα για την απόδειξη της κατάστασης φτώχειας ή απειλής φτώχειας (βλ.  Κριτήριο 2.xi) απαιτείται η υποβολή εκκαθαριστικού σημειώματος τελευταίας  φορολογικής δήλωσης 

Για  πληροφορίες,  παρακαλείσθε  να  επικοινωνείτε  με  τον  Ειδικό  Λογαριασμό  Κονδυλίων  Έρευνας  Πανεπιστημίου Πατρών, Γραφείο Εθνικών Έργων, Τμήμα Διαχείρισης Έργων, στο τηλέφωνο 2610‐997880,  ή στο e‐mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (κα Ανδριακοπούλου Ειρήνη). 

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες προκηρύξεις υποτροφιών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr