Προκήρυξη Υποτροφιών από το ΑΠΘ για πρωτοετείς φοιτητές

Προκήρυξη Υποτροφιών από το ΑΠΘ για πρωτοετείς φοιτητές

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) προκηρύσσει από τα έσοδα του κληροδοτήματος Δημητρίου Τσιακμακοπούλου, τη χορήγηση -κατόπιν επιλογής- τριάντα (30) συνολικά υποτροφιών (είκοσι (20) υποτροφίες για καταγόμενους από την Θεσσαλονίκη και δέκα(10) υποτροφίες για καταγόμενους από την Έδεσσα) για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 σε πρωτοετείς φοιτητές όλων των Σχολών και Τμημάτων του Α.Π.Θ.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.


Καταληκτική ημερομηνία για την αίτηση και τα δικαιολογητικά: 7/3/2018.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Οι υποψήφιοι/ιεςγια τη χορήγηση της υποτροφίας εκτός από την καταγωγή (ΔήμοΘεσσαλονίκηςή ΔήμοΈδεσσας) θα πρέπει να πληρούν και τις εξής προϋποθέσεις:

  1. Να έχουν ελληνική ιθαγένεια ή καταγωγή και ηλικία μέχρι 36 ετών.
  2. Να έχουν αποφοιτήσει από Λύκειο του Δήμου Θεσσαλονίκης οι καταγόμενοι από το ΔήμοΘεσσαλονίκηςή από Λύκειο του  Δήμου της Έδεσσας οι καταγόμενοι από το Δήμο της Έδεσσας.
  3. Να έχουν εισαχθεί κατόπιν εισαγωγικών εξετάσεων σε Τμήμα του Α.Π.Θ. το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.
  4. Να προέρχονται από οικογένειες των οποίων το οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει το πρώτο κλιμάκιο του φορολογητέου εισοδήματος τηςκλίμακας μισθωτών-συνταξιούχων, που σήμερα είναι 20.000,00€ (άρθρο 112 παρ. 1 τουΝ.4387/2016), όπως αυτό (πρώτο κλιμάκιο) προσδιορίζεται κάθε φορά με τους εκάστοτε ισχύοντες φορολογικούς νόμους.
  5. Να έχουν καλές και πατριωτικές αρχές
  • Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία υποβολής και τα δικαιολογητικά μπορείτε να βρείτε στην προκήρυξη, πατώντας ΕΔΩ.

Περισσότερες ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Υποτροφίες για Προπτυχιακές & Μεταπτυχιακές Σπουδές Κληροδοτημάτων ΑΠΘ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr