Υποτροφίες 2016, Μεταπτυχιακές υποτροφίες, σπουδές στην Ιαπωνία, Υποτροφίες  Υποτροφίες 2016: Μεταπτυχιακές υποτροφίες για σπουδές στην Ιαπωνία

Υποτροφίες 2016: Μεταπτυχιακές υποτροφίες για σπουδές στην Ιαπωνία

Υποτροφίες σε Ελληνες υπηκόους που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ιαπωνικά πανεπιστήμια πρόκειται να χορηγήσει η ιαπωνική κυβέρνηση. Οι υποτροφίες για το 2017 αφορούν προπτυχιακούς φοιτητές (undergraduate students), ηλικίας 17-22 ετών, ή ερευνητές (research students) ηλικίας έως 35 ετών.

Οπως ανακοίνωσε η πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, η περίοδος φοίτησης για τους προπτυχιακούς σπουδαστές είναι πέντε χρόνια (περιλαμβάνει και έναν χρόνο προετοιμασίας), ενώ για τους ερευνητές είναι ένας ή ενάμισης χρόνος (περιλαμβάνει και έξι μήνες εκμάθησης της ιαπωνικής γλώσσας).


Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

Η υποτροφία περιλαμβάνει τη μεταφορά προς/από την Ιαπωνία, τα δίδακτρα, τη βίζα σπουδών και ένα μηνιαίο ποσό από το οποίο καλύπτεται και η διαμονή. Το ποσό αυτό προσδιορίζεται στις 117.000 γιεν (942 ευρώ) για τους προπτυχιακούς φοιτητές και στις 143.000 γιεν (1.151 ευρώ) για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές. Πληροφορίες και αιτήσεις (μέχρι τις 31 Μαΐου) στη διεύθυνση http://www.gr.emb-japan.go.jp/portal/gr/culture/scolership.htm και στα τηλέφωνα 210-67.09.902.

Σύμφωνα με το καινούργιο πρόγραμμα υποτροφίας Monbukagakusho (MEXT) για το 2017, η ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων είναι: 31 Μαϊου 2016 (καμία αίτηση δεν θα γίνει δεκτή μετά την καταληκτική ημερομηνία)

Περισσότερες ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr