Μεταπτυχιακές και διδακτορικές υποτροφίες ύψους €10.000 έκαστη από τον Οργανισμό Πολιτισμού «ΝΕΟΝ»

Μεταπτυχιακές και διδακτορικές υποτροφίες ύψους €10.000 έκαστη από τον Οργανισμό Πολιτισμού «ΝΕΟΝ»

Υποτροφίες: Ο ΝΕΟΝ, μέσω ετήσιου προγράμματος υποτροφιών, υποστηρίζει νέους δημιουργούς και σπουδαστές στην υλοποίηση των σχεδίων τους, την ανάπτυξη της δημιουργικότητάς τους και τη συνέχιση των σπουδών τους. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι υπόκεινται στα ίδια κριτήρια.

Θα δοθούν οχτώ (8) υποτροφίες για Μεταπτυχιακές Σπουδές εξωτερικού (Master) ύψους €10.000 η καθεμία στους έξης τομείς:


α) Ιστορία της Τέχνης
β) Επιμελητικές Σπουδές (Curatorial Studies)
γ) εκπόνηση MFA (Master of Fine Arts)

Θα δοθούν δύο (2) υποτροφίες για ολοκλήρωση Σπουδών Διδακτορικού (Ph.D) εσωτερικού ή εξωτερικού ύψους €10.000 η καθεμία στους έξης τομείς:

α) Ιστορία της Τέχνης / Φιλοσοφία της Τέχνης
β) Επιμελητικές Σπουδές (Curatorial Studies)

Πριν την υποβολή της αίτησης, παρακαλούμε ενημερωθείτε για τις αλλαγές στη διαδικασία αποστολής των δικαιολογητικών διαβάζοντας προσεκτικά το κείμενο της προκήρυξης, καθώς και το έντυπο Συχνών Ερωτήσεων.

Όσοι υποψήφιοι έχουν ήδη υποβάλει αίτηση αποστέλλοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέσω ταχυδρομείου, δεν θα χρειαστεί να τα στείλουν εκ νέου.

Για κάθε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση, μπορείτε να στείλετε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Δεν δίνονται διευκρινίσεις τηλεφωνικώς.

Ο ΝΕΟΝ δεν εξετάζει αιτήματα υποτροφιών εκτός του πλαισίου του ετήσιου Προγράμματος Υποτροφιών.

Καταλυτική Ημερομηνία Υποβολής | 29 Μαΐου 2020 | 12:00 το μεσημέρι (GMT+2)
Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων  | 30 Ιουνίου 2020

Όλοι οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα μέσω e–mail.

Συχνές Ερωτήσεις

1. Υπάρχει καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων;

Η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων είναι 29 Μαΐου 2020. Εμπρόθεσμες θεωρούνται οι αιτήσεις που έχουν αποσταλεί μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως και την 29 Μαΐου 2020 και ώρα 12 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος GMT+2).

Οι υποψήφιοι συγκεντρώνουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τα αποστέλλουν συνημμένα όλα σε ένα (1) email με θέμα ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ PhD: ONOMA ΕΠΙΘΕΤΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ για τις αιτήσεις Υποτροφίας Διδακτορικών Σπουδών και ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ MASTER: ΟΝΟΜΑ ΕΠΙΘΕΤΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ για τις αιτήσεις Υποτροφίας Μεταπτυχιακών Σπουδών, στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ως και την 29 Μαΐου 2020 και ώρα 12:00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας GMT+2).

2. Η αίτηση για υποτροφία πρέπει να είναι γραμμένη μόνο στα ελληνικά ή επιτρέπεται και στα αγγλικά;

Η αίτηση θα πρέπει να είναι στα ελληνικά. Ωστόσο, το προσωπικό σημείωμα που συνοδεύει την αίτηση μπορεί να είναι γραμμένο είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά.

3. Γίνεται να υποβληθεί αίτηση υποτροφίας και να εκκρεμεί αίτηση αποδοχής από το Πανεπιστήμιο;

Η Βεβαίωση αποδοχής του Πανεπιστημίου πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα υποβληθούν.

4. Δικαιούται να υποβάλλει κανείς αίτηση για τη χορήγηση υποτροφίας για το δεύτερο χρόνο σπουδών, ενώ βρίσκεται ήδη στο πρώτο έτος σε διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα;

Ναι, στη Βεβαίωση του Πανεπιστημίου που θα αποσταλεί πρέπει να δηλώνεται ρητά ότι το Πρόγραμμα που παρακολουθεί ο υποψήφιος είναι διετές και ο ίδιος παρακολουθεί το πρώτο έτος.

5. Στην περίπτωση υποβολής αίτησης για υποτροφία μεταπτυχιακού, η κατοχή πρώτου μεταπτυχιακού τίτλου παίζει αρνητικό ρόλο στην αξιολόγηση;

Η κατοχή πρώτου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών δεν επηρεάζει την αξιολόγηση.

6. Το πρόγραμμα υποτροφιών για διδακτορικές σπουδές αφορά αποκλειστικά πανεπιστήμια εξωτερικού;

Το πρόγραμμα υποτροφιών για διδακτορικές σπουδές αφορά πανεπιστήμια Ελλάδας και εξωτερικού.

7. Αν το μεταπτυχιακό στο οποίο με έχουν δεχτεί είναι ΜΑ και όχι MFA δικαιούμαι να υποβάλλω αίτηση;

Δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα αν το μεταπτυχιακό είναι ΜΑ και όχι MFA, αρκεί το αντικείμενο σπουδών να ανήκει στις κατηγορίες της προκήρυξης.

8. Η υποτροφία καλύπτει προγράμματα που ξεκινούν το χειμερινό εξάμηνο αντί για Σεπτέμβρη;

Ναι, καθώς οι υποτροφίες είναι ετήσιες.

9. Στην περίπτωση υποβολής αίτησης για υποτροφία Διδακτορικού επιπέδου θα πρέπει να γίνει αναφορά σε συγκεκριμένη επιτόπια έρευνα και σε ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν για την εκπόνηση του διδακτορικού;

Δεν είναι απαραίτητη η αναφορά συγκεκριμένα, ωστόσο η ανάγκη επιτόπιας έρευνας και ταξιδιών θα πρέπει να προκύπτει και να δικαιολογείται από το αντικείμενο έρευνας που αναφέρεται στην αίτηση του υποψηφίου.

 

10. Μπορεί να υποβληθεί αίτηση υποτροφίας για πρόγραμμα ή πτυχίο που δεν συμπεριλαμβάνεται στους τομείς σπουδών που αναφέρονται στην Προκήρυξη;

Αιτήσεις για υποτροφία υποβάλλονται μόνο για τους τομείς σπουδών που φαίνονται στην Προκήρυξη.

11. Απόφοιτοι ιδιωτικών πανεπιστημίων που κάνουν διδακτορικές σπουδές στο εξωτερικό μπορούν να αιτηθούν της Υποτροφίας του Οργανισμού ΝΕΟΝ;

Οι απόφοιτοι ιδιωτικών πανεπιστημίων μπορούν να αιτηθούν της Υποτροφίας του Οργανισμού ΝΕΟΝ, αρκεί να έχουν ελάχιστο βαθμό πτυχίου 3,5/4.

12. Στην περίπτωση που ο βαθμός πτυχίου είναι μικρότερος από αυτόν που αναγράφεται στην προκήρυξη, αποτελεί πρόβλημα για την πορεία της αίτησης του υποψηφίου;

Πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα οι όροι που αναφέρονται στην προκήρυξη του Οργανισμού.

13. Στην περίπτωση υποβολής αίτησης για υποτροφία Διδακτορικού επιπέδου, η συστατική επιστολή θα πρέπει να είναι γραμμένη από οποιονδήποτε με ακαδημαϊκή ιδιότητα, ο οποίος βέβαια να έχει παρακολουθήσει την πορεία του υποψηφίου, ή αποκλειστικά από κάποιον που είναι μέλος της επιτροπής εκπόνησης του διδακτορικού, αν όχι τον ίδιο τον επιβλέποντα;

Η συστατική επιστολή πρέπει να συντάσσεται από κάποιον ακαδημαϊκό που να γνωρίζει καλά την ακαδημαϊκή πορεία του υποψήφιου υποτρόφου.

14. Σε ποιόν πρέπει να απευθύνεται η συστατική επιστολή;

Η συστατική επιστολή πρέπει να απευθύνεται προς την Επιτροπή Αξιολόγησης του Οργανισμού ΝΕΟΝ.

15. Μπορεί η συστατική επιστολή να συμπεριλαμβάνεται στο email της αίτησης μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά;

Η συστατική επιστολή θα πρέπει να αποσταλεί με ξεχωριστό email απευθείας από τον καθηγητή στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. εντός της καταληκτικής ημερομηνίας της προκήρυξης.

16. Υπάρχει δυνατότητα η συστατική επιστολή να σταλεί ταχυδρομικώς από τον καθηγητή ή τον υποψήφιο;

Η συστατική επιστολή μπορεί να σταλεί ταχυδρομικώς, είτε από τον υποψήφιο είτε από τον καθηγητή απευθείας, στον Οργανισμό ΝΕΟΝ στη διεύθυνση:

Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ

Αμαρουσίου-Χαλανδρίου 89, 152 33 Χαλάνδρι

Υπόψιν: Γραμματείας Υποτροφιών

Σημειώνεται πως α) θα πρέπει να σταλεί εντός της καταληκτικής ημερομηνίας της προκήρυξης και β) να είναι σε σφραγισμένο από τον καθηγητή φάκελο. Εφόσον η συστατική επιστολή αποσταλεί ταχυδρομικώς, αυτό είναι σημαντικό να σημειωθεί στο email της αίτησης.

17. Μπορώ να συμπεριλάβω δεύτερη συστατική επιστολή στην αίτηση;

Μπορεί να σταλεί και δεύτερη επιστολή και θα γίνει αποδεκτή από τον Οργανισμό, εφόσον κρίνεται ότι αυτό θα αντικατοπτρίζει επαρκέστερα την πορεία του υποψηφίου. Στην περίπτωση αποστολής δεύτερης συστατικής επιστολής θα πρέπει να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με την πρώτη συστατική επιστολή.

18. Υπάρχει δυνατότητα να ξεπεραστεί το ποσό που δίνεται στις υποτροφίες;

Το επιχορηγούμενο ποσό είναι αυτό που αναφέρεται στην Προκήρυξη (€10,000) και δεν μπορεί να ξεπεραστεί.

19. Πότε αναμένεται να καταβληθεί το ποσό της υποτροφίας;

Το ποσό αναμένεται να καταβληθεί εντός έξι μηνών μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και με το πέρας των απαραίτητων διαδικασιών.

20. Στα ποσά των επιχορηγήσεων συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ;

Η χορηγική υποστήριξη παρέχεται ως καθαρό ποσό, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ.

Προκήρυξη για Μεταπτυχιακές Σπουδές Εξωτερικού

Προκήρυξη για σπουδές Διδακτορικού Επιπέδου

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις προκηρύξεις υποτροφιών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr