ΕΛΙΔΕΚ: 1453 υποψήφιοι διδάκτορες υπέβαλαν αιτήσεις για χρηματοδότηση συνολικού προϋπολογισμού 8εκ. ευρώ

ΕΛΙΔΕΚ: 1453 υποψήφιοι διδάκτορες υπέβαλαν αιτήσεις για χρηματοδότηση συνολικού προϋπολογισμού 8εκ. ευρώ

Το ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. συνεχίζει να στηρίζει τους νέους Ερευνητές, συνολικά 1453 υποψήφιοι κατέθεσαν αίτηση για την «3η Προκήρυξη  Υποτροφιών ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. για Υποψήφιους/ες Διδάκτορες», οι οποίοι  διεκδικούν μερίδιο από τα 8εκ. ευρώ για να πραγματοποιήσουν την καινοτόμα έρευνά τους.

Η υποβολή προτάσεων μιας ακόμα προκήρυξης ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.), τηρώντας τη δέσμευσή του να προάγει την έρευνα στηρίζοντας μέσω υποτροφιών τους υποψήφιους διδάκτορες. 1453 αιτούντες της «3ης Προκήρυξης Υποτροφιών ΕΛΙΔΕΚ για Υποψήφιους Διδάκτορες» διεκδικούν μερίδιο από τα 8 εκ. Ευρώ για να πραγματοποιήσουν την καινοτόμα έρευνά τους.


Την ενημερωτική σελίδα με όλες τις προκηρύξεις διδακτορικών μπορείτε να την δείτε εδώ.

Η συγκεκριμένη προκήρυξη του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. αποσκοπεί στη χρηματοδότηση υποψηφιών διδακτόρων για την εκπόνηση της διδακτορικής τους διατριβής χωρίς θεματικούς ή γεωγραφικούς περιορισμούς με μοναδικό κριτήριο την επιστημονική ποιότητα και αριστεία.

«Σκοπός είναι η στήριξη των νέων επιστημόνων, ώστε να διαγράψουν μια επιτυχημένη πορεία στην Έρευνα, υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις», δήλωσε ο Διευθυντής του ΕΛΙΔΕΚ Δρ. Νεκτάριος Νασίκας και τόνισε: « Η συγκεκριμένη δράση θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για ερευνητική εξέλιξη και θα συμβάλει στην προσπάθεια αναστροφής του φαινομένου εκροής νέων επιστημόνων στο εξωτερικό (braindrain) εμπλουτίζοντας ταυτόχρονα τις ερευνητικές δραστηριότητες των Πανεπιστημίων και των Ερευνητικών Κέντρων της χώρας».

Αναλυτικά οι αιτήσεις ανά επιστημονική περιοχή παρουσιάζονται παρακάτω:

  • Φυσικές Επιστήμες: 228
  • Επιστήμες Μηχανικού & Τεχνολογίας: 256
  • Επιστήμες Ζωής (Ιατρική & Επιστήμες Υγείας): 268
  • Γεωπονικές Επιστήμες – Τρόφιμα: 99
  • Μαθηματικά & Επιστήμες Πληροφορίας: 102
  • Κοινωνικές Επιστήμες: 231
  • Ανθρωπιστικές Επιστήμες & Τέχνες: 184
  • Περιβάλλον & Ενέργεια: 61
  • Διοίκηση & Οικονομία της Καινοτομίας: 24

Μέχρι στιγμής έχουν προκηρυχθεί τρεις δράσεις για υποτροφίες υποψηφίων διδακτόρων, με συνολικό προϋπολογισμό 31.500,00 ευρώ, ενώ αναμένεται να ενισχυθούν μέσω αυτών περισσότεροι από 1500 υποψήφιοι διδάκτορες. Τα επόμενα χρόνια και σύμφωνα με τον επιχειρησιακό προγραμματισμό του Ιδρύματος, αναμένεται να προκηρυχθούν άλλες δύο δράσεις για υποτροφίες υποψηφίων διδακτόρων συνολικού προϋπολογισμού 8.000,00 ευρώ, τηρώντας τη δέσμευση του Ιδρύματος για συνέχεια και συνέπεια στις δράσεις του.

Για τη συγκεκριμένη προκήρυξη διαβάστε περισσότερα εδώ.

Σχετικά με το ΕΛΙΔΕK

Το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας & Καινοτομίας δημιουργήθηκε (Ν. 4429/2016) από τη ζωτική ανάγκη υποστήριξης των Ελλήνων και Ελληνίδων Επιστημόνων. Αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, εποπτευόμενο από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Σκοπός του ΕΛΙΔΕΚ είναι η προαγωγή της έρευνας και της καινοτομίας στη χώρα και ειδικότερα η αξιολόγηση και χρηματοδότηση της ελεύθερης έρευνας, δηλαδή των ερευνητικών δραστηριοτήτων, των ερευνητικών υποδομών και των τεχνολογικών εφαρμογών τους, που προκύπτουν από επιστημονική περιέργεια, χωρίς θεματικούς αποκλεισμούς ή γεωγραφικούς περιορισμούς με μοναδικό κριτήριο την επιστημονική ποιότητα και αριστεία.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις προκηρύξεις υποτροφιών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr