Αλέξης Τσίπρας: 2.700 φοιτητές θα πάρουν υποτροφία ύψους 500 ευρώ το μήνα

Αλέξης Τσίπρας: 2.700 φοιτητές θα πάρουν υποτροφία ύψους 500 ευρώ το μήνα

«Δεσμευθήκαμε για ένα νέο θεσμικό πλαίσιο στην Παιδεία. Μια γενναία μεταρρύθμιση βρίσκεται σήμερα υπό διαμόρφωση. Την έχει ανάγκη ο τόπος αλλά πάνω απ’ όλα η νέα γενιά.

Διότι η εμπορευματοποίηση της γνώσης και ο διαχωρισμός στην εκπαίδευση δεν είναι δείγμα αριστείας. Είναι παθογένειες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε».


Τα παραπάνω τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην 81η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης και ανακοίνωσε ότι:

- Γενικεύεται το Ολοήμερο Σχολείο - όχι μόνο το 1/3 των δημοτικών αλλά όλα θα μπορούν να λειτουργούν ως Ολοήμερα.

- Αλλάζουμε τον αντιπαιδαγωγικό και εξοντωτικό τρόπο εξετάσεων στα γυμνάσια

- Κατασκευάζουμε νέες φοιτητικές εστίες

- Ιδρύουμε 7000 μαθητικές βιβλιοθήκες

- Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έγιναν φέτος 23.000 προσλήψεις αναπληρωτών (23% πάνω από πέρσι)

- Στον ευαίσθητο τομέα της Ειδικής Αγωγής έγιναν περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών από ποτέ (50% πάνω από πέρσι)

- Μετά από 6 χρόνια γίνονται επιτέλους διορισμοί σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ (500 μέλη ΔΕΠ για το 2016 και άλλοι τόσοι μέσα στο 2017.

- 2.700 φοιτητές – που θα επιλεγούν με κοινωνικά κριτήρια - θα πάρουν υποτροφία ύψους 500 ευρώ το μήνα, πέραν φυσικά του Επιδόματος Ενοικίου το οποίο διατηρήσαμε.

- Εξασφαλίσαμε από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, νέες Τριετείς υποτροφίες ύψους 81 εκατομμυρίων για διδακτορικές και μεταδιδακτορικές σπουδές. Διότι η μεγάλη πληγή πρέπει να κλείσει. Διότι ήρθε ο καιρός να περάσουμε από την εποχή του brain drain στην εποχή του brain gain. Να μένουν οι επιστήμονες, τα νέα μυαλά, στην Ελλάδα.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr