Μία υποτροφία σε πρωτοετή φοιτητή καταγόμενο από το Δήμο Σερρών

Ο Δήµος Σερρών ανακοίνωσε ότι χορηγεί από τα έσοδα του κληροδοτήµατος Ιωάννη Αποστολίδη, κατόπιν επιλογής, µία (1) υποτροφία σε άρρενα δηµότη της Δηµοτικής Κοινότητας Σερρών ή της Δηµοτικής Κοινότητας Νέου Σκοπού του Δήµου Εµµανουήλ Παππά, πρωτοετή φοιτητή όλων των Σχολών και των Τµηµάτων των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυµάτων της Ελλάδος και όχι του Εξωτερικού.

Προϋποθέσεις

Ο υποψήφιος για τη χορήγηση της υποτροφίας εκτός από το ότι πρέπει να είναι δηµότης της Δηµοτικής Κοινότητας Σερρών ή της Δηµοτικής Κοινότητας Νέου Σκοπού του Δήµου Εµµανουήλ. Παππά, θα πρέπει να πληροί και τις εξής προϋποθέσεις:


1. Να έχει ελληνική ιθαγένεια ή καταγωγή και ηλικία µέχρι και 36 ετών.

2. Να έχει αποφοιτήσει από Λύκειο της πόλης των Σερρών.

3. Να έχει εισαχθεί κατόπιν εισαγωγικών εξετάσεων σε Τµήµα Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύµατος για το ακαδηµαϊκό έτος 2014-2015.

4. Να είναι αποδεδειγµένα άπορος.

5. Να έχει λάβει τουλάχιστον βαθµό άνω του 18 κατά την τελευταία τάξη του Λυκείου και να έχει διαγωγή κοσµιωτάτη.

Υποβολή Αιτήσεων

Η αίτηση υποβάλλεται µέχρι τις 30 Απριλίου 2015.

Ποσό Υποτροφίας

Το ποσό της υποτροφίας ανέρχεται στο ύψος των πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000,00 €) ευρώ ετησίως.

Δικαιολογητικά

α) Αίτηση, (το έντυπο της αίτησης χορηγείται από το Τµήµα Προσόδων, που επέχει και τη θέση υπεύθυνης δήλωσης του Ν. 1599/1986, ότι ο υποψήφιος δεν έλαβε ούτε λαµβάνει υποτροφία για τις ίδιες σπουδές από την ίδια ή από άλλη κληρονοµιά, κληροδοσία ή Δωρεά και ότι δεν έχασε από δική του υπαιτιότητα προηγούµενη υποτροφία).

β) Επίσηµο Πιστοποιητικό Εγγραφής και φοίτησης σε Τµήµα Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύµατος για το ακαδηµαϊκό έτος 2014-2015

γ) Αντίγραφο ποινικού µητρώου (αναζητείται αυτεπάγγελτα από το τµήµα Προσόδων για λογαριασµό του υποψηφίου)

δ) Επικυρωµένο αντίγραφο απολυτηρίου Λυκείου Σερρών

ε) Επικυρωµένο αντίγραφο δελτίου αστυνοµικής ταυτότητας

στ) Πιστοποιητικό γέννησης

ζ) Επικυρωµένο αντίγραφο εκκαθαριστικού σηµειώµατος (το πιο πρόσφατο), φόρου εισοδήµατος της οικογένειας του υποψηφίου και του ιδίου του υποψηφίου (εφόσον διαθέτει εισόδηµα) ή έχει υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν υποβάλει φορολογική δήλωση, θα πρέπει να προσκοµίσει βεβαίωση της εφορίας ότι δεν έχει υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης.

η) Επικυρωµένο αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων της οικογενείας του υποψηφίου και του ιδίου, που έχουν υποβληθεί µε το έντυπο Ε9, συνοδευόµενη από Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 ότι τα στοιχείο είναι αληθινά.

Πίνακας Υποψηφίων

Ο πίνακας των υποψηφίων που θα υποβάλλουν αίτηση, θα αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήµου Σερρών µέσα σε διάστηµα τριών (3) εργάσιµων ηµερών από την ηµεροµηνία λήξης της προθεσµίας υποβολής υποψηφιοτήτων.

Πληροφορίες

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μάθετε στο Τµήµα Προσόδων του Δήµου Σερρών, γραφείο 6 (τηλ. επικοιν.: 23213-50153 κα. Κελεφού Αµαλία).

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr