Ανακοίνωση του ΙΚΥ εν όψει της σύνθεσης του νέου ΔΣ

Ανακοίνωση του ΙΚΥ εν όψει της σύνθεσης του νέου ΔΣ

Στις 7/8/2020 ανακοινώθηκε από την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως η έναρξη της διαδικασίας αντικατάστασης του ΔΣ του ΙΚΥ από νέο ΔΣ με Πρόεδρο τον Καθηγητή Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ κ. Μιχάλη Κουτσιλιέρη. Εν όψει της ανακοίνωσης της σύνθεσης του νέου ΔΣ και της Υπουργικής απόφασης διορισμού που προηγείται της δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, συνήλθε το ΔΣ του ΙΚΥ στην 15η Συνεδρίασή του, η οποία ενδέχεται να είναι και η τελευταία.  

Στη συγκεκριμένη Συνεδρίαση του ΔΣ έγινε μία σύντομη αποτίμηση του έργου του και σημειώθηκαν τα εξής:


  • Κατ΄αρχήν, ο Πρόεδρος του ΔΣ, ομ. Καθηγητής κ. Κυριάκος Αθανασίου, ευχαρίστησε θερμά τα μέλη του ΔΣ τακτικά και αναπληρωματικά, διότι για ένα χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 4 ετών το συγκεκριμένο ΔΣ συνερχόταν σε τακτά χρονικά διαστήματα με τα μέλη να αφιερώνουν χρόνο και κόπο και να εργάζονται αφιλοκερδώς για την πρόοδο της Χώρας, της Παιδείας και των σκοπών του ΙΚΥ.
  • Τονίστηκε, πως στο χρονικό αυτό διάστημα, το ΙΚΥ διαχειρίστηκε, μακράν, τον σημαντικότερο αριθμό υποτροφιών στην μακρόχρονη ιστορία του με αποδέκτες χιλιάδες προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους Διδάκτορες, και Μετα-διδάκτορες των Ελληνικών ΑΕΙ που επωφελήθηκαν από τις υποτροφίες που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ, τα ίδια κληροδοτήματα και την επιχορήγηση του Υπουργείου Παιδείας. Παράλληλα, στο διάστημα αυτό, υπερδιπλασιάστηκαν τα ποσά που το ΙΚΥ διαχειρίστηκε και ενέκρινε, για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ με αποδέκτες εκατοντάδες φορείς της Ελληνικής Επικράτειας.
  • Το απερχόμενο ΔΣ του ΙΚΥ θεωρεί χρέος του να ευχαριστήσει όλες ανεξαιρέτως τις πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας με τις οποίες συνεργάστηκε και το περιέβαλαν με την εμπιστοσύνη τους.
  • Τέλος, ευχαριστούμε το προσωπικό του ΙΚΥγια όλη τη βοήθεια και τη συνεργασία,ιδιαίτερα, όσους και όσες μοιράστηκαν μαζί μας την Ιδέα για τον Κοινωνικό ρόλο του Ιδρύματος σε μία περίοδο που οι νέοι επιστήμονες δοκιμάζονται σκληρά στην προσπάθειά τους να πραγματώσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους.

Ευχόμαστε, στον νέο Πρόεδρο και το νέο ΔΣ κάθε επιτυχία στο έργο τους και δηλώνουμε την διάθεσή μας για ενημέρωση ή συνεργασία που θα αποσκοπεί στην υλοποίηση των σκοπών του ΙΚΥ.

Για το ΔΣ του ΙΚΥ,

Ο πρόεδρος

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr