Ενημέρωση για τις επικείμενες υποτροφίες του ΙΚΥ

Ενημέρωση για τις επικείμενες υποτροφίες του ΙΚΥ

Υποτροφίες: Δείτε μέσα από τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr νεότερη ενημέρωση για τις επικείμενες υποτροφίες του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) Α. Υποτροφίες ΙΚΥ/ Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Β. Υποτροφίες Μεταδιδακτόρων, 2ος κύκλος Γ. Διδακτορικές Υποτροφίες ΙΚΥ- Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας Δ. Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμός.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.


Υποτροφίες ΙΚΥ / Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

Υπογράφηκε η Κ.Υ.Α. και το ΙΚΥ σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος προχωράει στην προκήρυξη 100 θέσεων υποτροφιών για την πραγματοποίηση μεταπτυχιακών σπουδών πρώτου κύκλου (master) στην Ελλάδα με παράλληλη πρακτική άσκηση για απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας στην ΕΤΕ.

Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν στους ακόλουθους τέσσερις (4) επιστημονικούς τομείς: Οικονομικά / Χρηματοοικονομικά, Πληροφορική, Θετικές Επιστήμες, Διοίκηση επιχειρήσεων / Τραπεζική.

Οι μεταπτυχιακές σπουδές και η πρακτική άσκηση θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη και μετά το πέρας τους οι υπότροφοι θα απασχοληθούν, εάν επιθυμούν, στην ΕΤΕ με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, για δύο έτη. Για να ενημερωθείτε πρώτοι μόλις αναρτηθεί η προκήρυξη πατήστε εδώ.

Υποτροφίες Μεταδιδακτόρων, 2ος κύκλος

Αναμένεται η υπογραφή της Κ.Υ.Α. και η δημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος προγράμματος υποτροφιών στο πλαίσιο της Πράξης «Ενίσχυση Μεταδιδακτόρων ερευνητών/ερευνητριών - Β Κύκλος» που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020».

Η Πράξη θα αφορά περίπου 600 μεταδιδακτορικές υποτροφίες, οι οποίες θα χορηγηθούν στους ακόλουθους επιστημονικούς τομείς: α) ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ, β) ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΖΩΗΣ και γ) ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ.

Υποτροφίες ΙΚΥ / Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας

Τον Νοέμβριο 2018 προκηρύχθηκαν πέντε (5) θέσεις υποτροφιών, στο πλαίσιο του προγράμματος χορήγησης υποτροφιών ΙΚΥ σε Έλληνες υποψηφίους διδάκτορες του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας (Ε.Π.Ι Φλωρεντίας), ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 , σε έναν από τους παρακάτω επιστημονικούς τομείς: 1) Ιστορίας και Πολιτισμού 2) Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών 3) Νομικών Επιστημών 4) Οικονομικών Επιστημών. Για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής, απαιτείται ηλεκτρονική υποβολή αίτησης στην ειδική πλατφόρμα του Ε.Π.Ι. Φλωρεντίας με καταληκτική ημερομηνία την 31η Ιανουαρίου 2019.

Την πρόσκληση μπορείτε να την δείτε εδώ.

Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμός

Ξεκίνησε το νέο, 25ο Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού που απευθύνεται σε ξένους υπηκόους, κατόχους πτυχίου ξένου Πανεπιστημίου του εξωτερικού, που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες προκηρύξεις υποτροφιών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr