Υποτροφίες από το ΟΠΑ για προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές

Υποτροφίες από το ΟΠΑ για προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, προκειμένου να υποστηρίξει νέους και νέες που πραγματοποιούν προπτυχιακές ή/και μεταπτυχιακές σπουδές στο ΟΠΑ, αλλά και παράλληλα για να αναγνωρίσει και να ενθαρρύνει την αριστεία, προσφέρει υποτροφίες που αντλούνται είτε από ιδίους πόρους είτε από συνεργασία με άλλους οργανισμούς.

  • Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Ακολουθεί ο κατάλογος των χορηγούμενων υποτροφιών.


ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

Τμήμα

Τίτλος Υποτροφίας

Περιγραφή

Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών1

«Εις Μνήμη του Καθηγητή Νίκου Φωτιά και της συζύγου του Αναστασίας Φωτιά»

Χρηματική υποτροφία σε φοιτητή με την καλύτερη επίδοση στο Τμήμα.

Οικονομικής Επιστήμης2

«Εις Μνήμη του Καθηγητή Νίκου Φωτιά και της συζύγου του Αναστασίας Φωτιά»

Χρηματική υποτροφία σε φοιτητή με την καλύτερη επίδοση στο Τμήμα.

Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας

Έπαινος «Πολίνα Παπασταθοπούλου»

Χρηματική υποτροφία που χορηγείται κάθε ακαδημαϊκό έτος σε φοιτητή που περατώνει τις σπουδές του με τον μεγαλύτερο βαθμό πτυχίου, σε τέσσερα έτη και κατά την περίοδο Ιουνίου. Το τρέχον ύψος του επαίνου είναι πεντακόσια ευρώ (500€).

Πληροφορικής

«Μαρία Δημοπούλου»

Χρηματική υποτροφία σε φοιτητές με υψηλή βαθμολογία επίδοσης στα μαθήματα: «Διακριτά Μαθηματικά», «Μαθηματικά Ι», «Μαθηματικά ΙΙ».

«Ιωάννη Κάβουρα»

Χρηματική υποτροφία σε φοιτητές με υψηλή βαθμολογία επίδοσης στα μαθήματα: «Οργάνωση Συστημάτων Υπολογιστών», «Λειτουργικά Συστήματα».

«Μιχάλη Μυτιληναίου»

Χρηματική υποτροφία σε φοιτητές με υψηλή βαθμολογία επίδοσης στα μαθήματα: «Λογική», «Υπολογισιμότητα και Πολυπλοκότητα» και «Αυτόματα και Πολυπλοκότητα».

  • 1Την Υποτροφία διαχειρίζεται το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων ΟΠΑ
  • 2Την Υποτροφία διαχειρίζεται το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων ΟΠΑ

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

Πρόγραμμα

Τίτλος Υποτροφίας

Περιγραφή

Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών
(πλήρους φοίτησης)

«Υποτροφίες αριστείας του ΜΠΕ Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών πλήρους φοίτησης»

Υποτροφία με απαλλαγή μέρους διδάκτρων σε τέσσερις μεταπτυχιακούς φοιτητές (δύο ανά κατεύθυνση), βάσει επίδοσης Α και Β εξαμήνου σπουδών, με μέσο όρο βαθμολογίας 8,51 και άνω.

«Υποτροφίες ΕΤΕ (Εθνικής Τραπέζης Ελλάδος) για Μεταπτυχιακές Σπουδές στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές»
(ακαδ. Έτη 2014-15, 2015-16, 2016-17, 2018-19 & 2019-20)

Υποτροφία σε τέσσερις μεταπτυχιακούς φοιτητές, βάσει επίδοσης Α και Β εξαμήνου σπουδών, με μέσο όρο βαθμολογίας 8 και άνω, εκάστη ύψους €1.500.

Ευρωπαϊκών Σπουδών για Στελέχη Επιχειρήσεων και Οργανισμών

Επιβράβευση εξαιρετικά υψηλής επίδοσης

Οι τρεις πρώτοι φοιτητές με Μ.Ο. βαθμολογίας 8,51 και άνω στο διεπιστημονικό στάδιο του ΜΠΣ, επιβραβεύονται με έκπτωση 20% στα δίδακτρα του δευτέρου έτους, λόγω εξαιρετικά υψηλής επίδοσης.

Οικονομικής Επιστήμης με κατευθύνσεις α.Οικονομική Θεωρία και β.Εφαρμοσμένα Οικονομικά και Χρηματοοικονομική Ανάλυση
(πλήρους φοίτησης)

«Βάσει σειράς εισαγωγής»

Όλες οι υποτροφίες χορηγούνται υπό τη μορφή απαλλαγής μέρους των διδάκτρων. Ο αριθμός των υποτροφιών που χορηγούνται κάθε ακαδημαϊκό έτος ορίζεται από την επιτροπή του προγράμματος ανά ακαδημαϊκό έτος.Οι υποτροφίες «βάσει σειράς εισαγωγής» χορηγούνται σε φοιτητές που έχουν συγκεντρώσει το υψηλότερο σύνολο μορίων (βάσει ακαδημαϊκών κριτήριων) κατά την εισαγωγή τους στο πρόγραμμα.

«Βάσει επίδοσης στο α’ εξάμηνο σπουδών»

Όλες οι υποτροφίες χορηγούνται υπό τη μορφή απαλλαγής μέρους των διδάκτρων. Ο αριθμός των υποτροφιών που χορηγούνται κάθε ακαδημαϊκό έτος ορίζεται από την επιτροπή του προγράμματος ανά ακαδημαϊκό έτος.Οι υποτροφίες «βάσει επίδοσης στο α εξάμηνο σπουδών» χορηγούνται σε φοιτητές που έχουν υψηλό Μ.Ο. βαθμολογίας στο α’ εξάμηνο σπουδών.

«Βάσει επίδοσης στο β’ εξάμηνο σπουδών»

Όλες οι υποτροφίες χορηγούνται υπό τη μορφή απαλλαγής μέρους των διδάκτρων. Ο αριθμός των υποτροφιών που χορηγούνται κάθε ακαδημαϊκό έτος ορίζεται από την επιτροπή του προγράμματος ανά ακαδημαϊκό έτος. Οι υποτροφίες «βάσει επίδοσης στο β΄ εξάμηνο σπουδών» χορηγούνται σε φοιτητές που έχουν υψηλό Μ.Ο. βαθμολογίας στο β’ εξάμηνο σπουδών.

Οικονομικής Επιστήμης με κατεύθυνση σε α.Εφαρμοσμένα Οικονομικά, Στρατηγικές Αποφάσεις και Ρύθμιση Αγορών και β.Χρηματοοικονομική
(μερικής φοίτησης)

«Βραβείο καλύτερης επίδοσης»

Σε όλους τους άριστους φοιτητές του Προγράμματος που συγκεντρώνουν τελικό Μ.Ο.>8,5 θα δοθεί ως βραβείο άριστης επίδοσης ποσό ύψους 750 Ευρώ.

Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής για Στελέχη Επιχειρήσεων και Οργανισμών

«Υποτροφία Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Χρηματοοικονομική και Τραπεζική για Στελέχη Επιχειρήσεων και Οργανισμών»

Το πρόγραμμα χορηγεί χρηματικά βραβεία (μέσω της μείωσης διδάκτρων) σε φοιτητές καθ' όλη τη διάρκεια των σπουδών τους βάσει βαθμολογικών επιδόσεων, καθώς και σε ανέργους φοιτητές (οι οποίοι έχασαν την εργασία τους κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών).
Οι φοιτητές του προγράμματος μπορούν να χρηματοδοτήσουν το ΠΜΣ – μέρος αυτού ή και εξολοκλήρου- και μέσω του προγράμματος ΛΑΕΚ 0,24 του ΟΑΕΔ.

Business Analytics
(πλήρους φοίτησης)

«Υποτροφία ΠΜΣ Business Analytics Πλήρους Φοίτησης»

Το πρόγραμμα μπορεί να χορηγεί υποτροφίες διδάκτρων σε φοιτητές πλήρους φοίτησης βάσει ακαδημαϊκών και οικονομικών κριτηρίων.

Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

«Equal Society - κοινωνία ίσων ευκαιριών»

Σε έναν φοιτητή κατ’ έτος, δίνεται υποτροφία βάσει οικονομικών – κοινωνικών κριτηρίων.

Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας
(πλήρους φοίτησης)

Χρηματικός Έπαινος Αριστείας

Η υποτροφία αφορά σε χρηματικό έπαινο αριστείας στον πρώτο αριστούχο φοιτητή που έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στο πρόγραμμα και το τρέχον ύψος είναι χίλια ευρώ (1.000€).

Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας
(μερικής φοίτησης)

Χρηματικός Έπαινος Αριστείας

Η υποτροφία αφορά σε χρηματικό έπαινο αριστείας στον πρώτο αριστούχο φοιτητή που έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στο πρόγραμμα και το τρέχον ύψος είναι χίλια ευρώ (1.000€).

Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας με κατεύθυνση Μάρκετινγκ με Διεθνή Προσανατολισμό
(πλήρους φοίτησης)

Έπαινος «Πολίνα Παπασταθοπούλου»

Η υποτροφία αφορά σε χρηματικό έπαινο αριστείας στον πρώτο σε επίδοση φοιτητή που έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στο πρόγραμμα και το τρέχον ύψος είναι χίλια ευρώ (1.000€).

Διοικητική των Επιχειρήσεων με Διεθνή Προσανατολισμό (International MBA)

«Χρηματικά βραβεία ακαδημαϊκής επίδοσης»

Αποδίδονται στην Τελετή Αποφοίτησης κάθε έτους στο top 10% κάθε επιμέρους τμήματος του ΠΜΣ και κυμαίνονται από 500 έως 1500 ευρώ ανά φοιτητή.

«Υποτροφία διδάκτρων σε φοιτητή μέσω της Equal Society»

Υποτροφία διδάκτρων από το ΠΜΣ σε φοιτητή του Τμήματος Πλήρους Φοίτησης στο πλαίσιο του προγράμματος «Σπουδάζω με Υποτροφία» της Equal Society.

«Υποτροφία διδάκτρων μέσω του Orange Grove»

Υποτροφία διδάκτρων μέσω του Orange Grove σε μέλος ομάδας που φιλοξενείται στο Orange Grove και είναι φοιτητής του Τμήματος Πλήρους Φοίτησης για την παρακολούθηση της κατεύθυνσης Innovation & Entrepreneurship.

«Υποτροφία διδάκτρων μέσω του διαγωνισμού Global Management Challenge»

Υποτροφία διδάκτρων μέσω του διαγωνισμού Global Management Challenge σε φοιτητή του Τμήματος Πλήρους Φοίτησης.

«Υποτροφία διδάκτρων από το ΠΜΣ μέσω του διαγωνισμού Blue Growth»

Υποτροφία διδάκτρων μέσω του διαγωνισμού Blue Growth σε φοιτητή του Τμήματος Πλήρους Φοίτησης για την παρακολούθηση της κατεύθυνσης Innovation & Entrepreneurship.

«Υποτροφίες διδάκτρων από το ΠΜΣ»

Υποτροφίες διδάκτρων μέσω του ΠΜΣ σε φοιτητές του Τμήματος Πλήρους Φοίτησης.

«Υποτροφία διδάκτρων από Σ.Ε. Κουτσοδόντης - Κέντρο Προετοιμασίας Μεταπτυχιακών Σπουδών»

Υποτροφία διδάκτρων από Σ.Ε. Κουτσοδόντης Κέντρο Προετοιμασίας Μετ/κών σπουδών για φοιτητή του Τμήματος Πλήρους Φοίτησης με GMAT score μεγαλύτερο του 650.

«Υποτροφία διδάκτρων από το ΠΜΣ για φοιτητές με υψηλό GMAT»

Υποτροφία διδάκτρων μέσω του ΠΜΣ σε φοιτητές του Τμήματος Πλήρους φοίτησης με GMAT score μεγαλύτερο του 650.

Δημόσιας Πολιτικής και Διοίκησης
(μερικής φοίτησης)

«Χρηματικό βραβείο 1000€ για τη βαθμολογική επίδοση»

Για τους πέντε (5) πρώτους κάθε σειράς.

Διοίκησης Επιχειρήσεων ΜBA
(πλήρους φοίτησης)

«Libra Group Fellowship Programme»

Οι υποτροφίες απευθύνονται σε αριστούχους φοιτητές πλήρους φοίτησης του MBA. O Όμιλος Libra έχει δεσμευτεί για €250.000 προς το πρόγραμμα για πέντε έτη. Το ετήσιο χρηματικό ποσό των χορηγούμενων υποτροφιών ανέρχεται σε €50.000. Κάθε υπότροφος θα επιλέγεται αυστηρώς με αξιοκρατικά κριτήρια και θα λαμβάνει την υποτροφία η οποία θα συμβάλλει στην αποπληρωμή των διδάκτρων του/της. Η επιλογή των υποτρόφων θα πραγματοποιείται μετά την επιτυχή ολοκλήρωση όλων των μαθημάτων του πρώτου (εξεταστική περίοδος Ιανουαρίου) και του δεύτερου εξαμήνου (εξεταστική περίοδος Ιουνίου) του μεταπτυχιακού προγράμματος.

23ος φοιτητικός διαγωνισμός Economia

Το ΜΒΑ για το ακ. έτος εισαγωγής 2017- 2018 προσφέρει μία υποτροφία συνολικού ύψους 6.500 € για φοίτηση στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών MBA Full Time στον φοιτητή με την 1η καλύτερη ατομική εργασία στον 23o φοιτητικό διαγωνισμό Economia.

Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.

Τα Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. μέσω του προγράμματος υποτροφιών τους για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, παρέχουν 2 υποτροφίες ύψους 6,500 € έκαστη, με σκοπό την κάλυψη των απαιτούμενων διδάκτρων για την παρακολούθηση του ΜΒΑ πλήρους φοίτησης.

Διοίκησης Επιχειρήσεων ΜBA
(part time)

«Libra Group Fellowship Programme»

Οι υποτροφίες απευθύνονται σε αριστούχους φοιτητές μερικής φοίτησης του του ΜΒΑ. Ο Όμιλος Libra έχει δεσμευτεί για €250.000 προς το πρόγραμμα για πέντε έτη. Το ετήσιο χρηματικό ποσό των χορηγούμενων υποτροφιών ανέρχεται σε €50.000. Κάθε υπότροφος θα επιλέγεται αυστηρώς με αξιοκρατικά κριτήρια και θα λαμβάνει την υποτροφία, η οποία θα συμβάλλει στην αποπληρωμή των διδάκτρων του/της. Η επιλογή των υποτρόφων θα πραγματοποιείται μετά την επιτυχή ολοκλήρωση όλων των μαθημάτων του πρώτου (εξεταστική περίοδος Ιανουαρίου) και του δεύτερου εξαμήνου (εξεταστική περίοδος Ιουνίου) του μεταπτυχιακού προγράμματος.

Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Stavros Niarchos Foundation (SNF) Scholarship

Το πρόγραμμα υποτροφιών "SNF" είναι σχεδιασμένο ώστε να υποστηρίζει τουλάχιστον πέντε (5) φοιτητές από αναπτυσσόμενες χώρες.
Τα κριτήρια επιλογής είναι το ακαδημαϊκό υπόβαθρο.
Προσφέρεται η δυνατότητα κάλυψης των διδάκτρων κατά το ήμισυ (3750 ευρώ), πλήρης κάλυψη των διδάκτρων (7500 ευρώ) ή κάλυψης των διδάκτρων και εξόδων διαβίωσης (ύψους περίπου 13500 ευρώ).

Πληροφοριακά Συστήματα
(πλήρους φοίτησης)

«Υποτροφία Εισαγωγής»

Χορηγείται σε επιλεγμένους κατόχους βασικού πτυχίου με βαθμό πτυχίου «Άριστα».

«Υποτροφία Επίδοσης»

Χορηγείται, αποκλειστικά και μόνο, βάσει της επίδοσης των φοιτητών στα μαθήματα των δύο πρώτων εξαμήνων του ΠΜΣ. Η υποτροφία εισαγωγής καλύπτει έως το 50% των διδάκτρων και χορηγείται στους 3-4 βαθμολογικά καλύτερους φοιτητές του προγράμματος. Το προβλεπόμενο ποσό της υποτροφίας, καθώς και η κατανομή αυτού, μεταξύ των φοιτητών που είναι πρώτοι στη βαθμολογική κλίμακα, αποφασίζεται από τη Γ.Σ.Ε.Σ. του Τμήματος Πληροφορικής.

Επιστήμης Υπολογιστών
(πλήρους φοίτησης)

«Μείωση διδάκτρων μέσω ανταποδοτικού επικουρικού έργου»

Προσφέρουμε τη δυνατότητα σε όλους τους φοιτητές που το επιθυμούν να καταβάλλουν στο πρόγραμμα το ήμισυ των διδάκτρων (2000€ αντί για 4000€) με την προσφορά ανταποδοτικού επικουρικού έργου στο Τμήμα Πληροφορικής κατά την διάρκεια των σπουδών τους.

Μαθηματικά της Αγοράς και της Παραγωγής
(πλήρους φοίτησης)

«Υποτροφία ΠΜΣ στα Μαθηματικά της Αγοράς και της Παραγωγής»

Χορηγείται με βάσει αποκλειστικά και μόνο την επίδοση των φοιτητών (βαθμός πτυχίου) στο πλαίσιο του ΠΜΣ. Η υποτροφία επίδοσης χορηγείται στους 2-3 αποφοίτους με τον υψηλότερο βαθμό πτυχίου. Το προβλεπόμενο ποσό της υποτροφίας, καθώς και η κατανομή αυτού μεταξύ των φοιτητών που είναι πρώτοι στη βαθμολογική κλίμακα αποφασίζεται από την ΕΔΕ του Προγράμματος.

Στατιστικής
(πλήρους φοίτησης)

«Υποτροφία ΠΜΣ Στατιστικής Πλήρους Φοίτησης»

Οι φοιτητές που γίνονται δεκτοί στο πρόγραμμα Πλήρους Φοίτησης και έχουν βαθμό πτυχίου πάνω από 8 (οκτώ) απαλλάσσονται από το 1/3 των συνολικών διδάκτρων (1.000 €).
Επίσης, ο πρώτος φοιτητής που έχει άριστη επίδοση σε κάθε εξάμηνο απαλλάσσεται από το 1/3 των συνολικών διδάκτρων.

Διοίκησης Επιχειρήσεων ΜBA
(πλήρους φοίτησης)

Εταιρία Ανώτατων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ)

Η Εταιρία Ανώτατων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) θα χορηγήσει 1 υποτροφία 5.000 € σε 1 άριστο φοιτητή που θα εισαχθεί το ακαδ. έτους 2017-2019 στο MBA Full Time.
Τα κριτήρια για την επιλογή (εκτός των απαραίτητων δικαιολογητικών) είναι τα εξής:

  • Πτυχίο με βαθμό από 8,5 και άνω (άριστα)
  • GMAT με σκορ από 700 και άνω
  • IELTS με σκορ από 7,5 και άνω

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

Πρόγραμμα

Τίτλος Υποτροφίας

Περιγραφή

Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας

Βραβείο Αριστείας

Πρόκειται για χρηματικό βραβείο σε Υποψήφιους Διδάκτορες, εφόσον αυτοί επέτυχαν να δημοσιεύσουν μέρος της διατριβής τους σε έγκυρο επιστημονικό περιοδικό με διαδικασία ανώνυμης κρίσης και συντελεστή επιρροής (impact factor). Τρέχον ύψος οκτακόσια ευρώ (800€).

Ετήσια Υποτροφία

Πρόκειται για χρηματικό έπαινο σε υποψήφιους διδάκτορες, εφόσον αυτοί επέτυχαν, κατά τη διάρκεια του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους, να δημοσιεύσουν μέρος της διατριβής τους σε διεθνές και έγκυρο επιστημονικό συνέδριο. Κάθε υποψήφιος διδάκτορας μπορεί να λάβει την υποτροφία μόνο μία φορά κατά τη διάρκεια των σπουδών του. Τρέχον ύψος τριακόσια ευρώ (300€).

Περισσότερες πληροφορίες για τα κριτήρια και τη διαδικασία μπορείτε να δείτε εδώ.

Περισσότερες ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr