Τρεις υποτροφίες ύψους 1000 ευρώ εκάστη από το Ίδρυμα Υποτροφιών Νικ. Χ. Καστανίδη

Τρεις υποτροφίες ύψους 1000 ευρώ εκάστη από το Ίδρυμα Υποτροφιών Νικ. Χ. Καστανίδη

Το Ίδρυμα Υποτροφιών Νικ. Χ. Καστανίδη προκηρύσσει τη χορήγηση τριών Υποτροφιών, ύψους (1.000) ευρώ έκαστη για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, σε σπουδαστές κατά προτεραιότητα Μέσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και εάν ο αριθμός των υποτροφιών δεν συμπληρωθεί από την ανωτέρω κατηγορία υποψηφίων, τότε οι υπολειπόμενες υποτροφίες θα χορηγηθούν σε φοιτητές Σχολών Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ θετικής κατεύθυνσης και σε μεταπτυχιακούς ή υποψήφιου διδάκτορες.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ


Το "Ιδρυμα Υποτροφιών Νικολάου Χ. Καστανίδη, σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 5048/1979 Δημόσια διαθήκη του Νικολάου Χ. Καστανίδη και τα άρθρα 2 και 7 του Οργανισμού του Ιδρύματος (ΦΕΚ Τ. Α' /176/9-7-1981), προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 τη χορήγηση — κατόπιν επιλογής — τριών (3) υποτροφιών, ποσού ύψους χιλίων (1.000,00) Ευρώ εκάστη, σε σπουδαστές Μέσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, ήτοι σπουδαστές ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ. Σε περίπτωση που ο αριθμός των χορηγούμενων υποτροφιών δε συμπληρωθεί από την ανωτέρω κατηγορία υποψηφίων, λόγω μειωμένης συμμετοχής η μη πλήρωσης τινών εκ των υποψηφίων των απαραιτήτων προϋποθέσεων χορήγησης της, τότε οι υπολειπόμενες υποτροφίες Θα χορηγηθούν κατά σειρά προτεραιότητας

α) σε φοιτητές σχολών Πανεπιστημίου η Τ.Ε.Ι. Θετικής κατεύθυνσης και

β) σε μεταπτυχιακούς φοιτητές η υποψηφίους διδάκτορες των αντιστοίχων τμημάτων.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

Οι υποψήφιοι για την χορήγηση της υποτροφίας Θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1) να είναι Ελληνικής ιθαγένειας ή καταγωγής

2) να έχουν ηλικία μέχρι 36 ετών

3) να είναι ποντιακής καταγωγής

4) να είναι οικονομικά αδύναμοι

5) να έχουν καλή επίδοση

6) να διακρίνονται για την έφεση τους στην μάθηση ιδίως σε πρακτικές τέχνες.

Το ύψος της υποτροφίας ανέρχεται στο ποσό των 1.000 ευρώ εκάστη και η καταβολή του θα γίνει εφάπαξ, σε βάρος του προϋπολογισμού του Ιδρύματος. Η επιλογή των υποτρόφων Θα γίνει αρχικά από την Διαχειριστική επιτροπή του Ιδρύματος Υποτροφιών Νικ. Χ. Καστανίδη και Θα αναρτηθεί στα γραφεία του Ιδρύματος, Μητροπόλεως 15 Θεσσαλονίκη, καθώς και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.ίdrίmakastanidi.gr.

Εντός δέκα (10) -αποκλειστικά- ημερών από την ημερομηνία της παραπάνω ανάρτησης Θα γίνονται δεκτές ενστάσεις κατά του αποτελέσματος της επιλογής. Η τελική ανακήρυξη των υποτρόφων εναπόκειται στην αρμοδιότητα του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης.

Όσοι ενδιαφέρονται για την χορήγηση της υποτροφίας Θα πρέπει να καταθέσουν μέχρι τις 07-12-2017, οι ίδιοι ή ο νόμιμος εκπρόσωπος τους, αίτηση στα γραφεία του Σωματείου Παναγία Σουμελά, Μητροπόλεως 15, Θεσσαλονίκη, συνοδευμένη από τα δικαιολογητικά:

1) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

2) Αντίγραφο ποινικού μητρώου (τύπου Α) 

3) Υπεύθυνη δήλωση Ν. 1599/86, ότι ο υποψήφιος δεν έλαβε η δεν λαμβάνει υποτροφία για τις ίδιες σπουδές, από την κληρονομιά του Νικ. Χ. Καστανίδη είτε από άλλη κληρονομιά, κληροδοσία η δωρεά.

4) Βεβαίωση σπουδών και Πιστοποιητικό Σπουδών του προηγουμένου της χορήγησης της υποτροφίας έτους σπουδών (για τους σπουδαστές ΕΠΑ.Λ. ή ΕΠΑ.Σ.) ή Πιστοποιητικό σπουδών με αναλυτική βαθμολογία για τα προηγούμενα έτη σπουδών (για τους φοιτητές Πανεπιστημίου η Τ.Ε.Ι.) ή Αντίγραφο πτυχίου Πανεπιστημίου η Τ.Ε.Ι. (για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές) ή Αντίγραφο Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (για τους υποψήφιους διδάκτορες).

5) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης 6) Συστατική επιστολή από ποντιακό Σωματείο (να δηλώνεται η ποντιακή καταγωγή).

7) Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος οικονομικού έτους 2016 για τα οικογενειακά και ατομικά εισοδήματα. και αντίγραφο Ε9 για την ακίνητη περιουσία της οικογένειας και του υποψηφίου. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν διαθέτει εισοδήματα, υπεύθυνη δήλωση περί μη υποχρέωσης υποβολής φορολογικής δήλωσης, Θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. 

Πληροφορίες στα τηλ. 2310/271812 ημέρες Δευτέρα - Παρασκευή και ώρες 09.00-15.00. 

Καταληκτική Ημερομηνία: Κυριακή, Δεκέμβριος 10, 2017.

Περισσότερες ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr