ΔΟΑΤΑΠ: Δεν θα αναγνωρίζονται τα πτυχία Νομικής διετoύς φοίτησης από την Κύπρο

ΔΟΑΤΑΠ: Δεν θα αναγνωρίζονται τα διετoύς φοίτησης πτυχία Νομικής από την Κύπρο

Ο Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ) βάζει φρένο στα διετούς φοίτησης πτυχία Νομικής που χορηγούνται από ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», με απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ, η οποία δημοσιεύθηκε στις 8 Ιουνίου, θα ζητείται στο εξής από όσους έχουν αποκτήσει τίτλο σπουδών Νομικής έπειτα από σπουδές διάρκειας μικρότερης των τριών ετών σε πρόγραμμα Νομικής στην Κύπρο η προσκόμιση, ως επιπλέον δικαιολογητικό για τη διαδικασία αναγνώρισης του τίτλου, βεβαίωσης από τη Νομική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας για δυνατότητα εγγραφής του αιτούντος ως ασκούμενου στον δικηγορικό σύλλογο της Κύπρου.


Όπως επιβεβαίωσε στα «Νέα» και εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας Κύπρου, στο εξής για την πρόσβαση στο δικηγορικό επάγγελμα απαιτείται ο υποψήφιος να έχει κάνει τετραετείς αμιγώς νομικές σπουδές στην Κύπρο – ή τουλάχιστον τριετείς αν προέρχεται από άλλο κράτος.

Συνεπώς η απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ ισοδυναμεί με κόκκινη κάρτα για ακαδημαϊκή αναγνώριση σε όσους προσδοκούσαν να σπουδάσουν νομικά με τη διαδικασία της κατάταξης, η οποία αφορά όσους έχουν πτυχίο άλλης σχολής και κατατάσσονται για σπουδές Νομικής για μόλις δύο έτη. 

Περισσότερα νέα που αφορούν τον ΔΟΑΤΑΠ μπορείτε να δείτε στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr