Κατάληψη, Πολυτεχνείο Κρήτης, φοιτητές, Κλιμακώνονται, κινητοποιήσεις Κατάληψη στο Πολυτεχνείο Κρήτης από φοιτητές (Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις)

Κατάληψη στο Πολυτεχνείο Κρήτης από φοιτητές (Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις)

Η φοιτητική μέριμνα, βρίσκεται στο επίκεντρο κινητοποιήσεων που άρχισαν σήμερα στο Πολυτεχνείο Κρήτης στα Χανιά.

Είσαι Φοιτητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του Πολυτεχνείου!


Φοιτητές του ιδρύματος, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση τους, προχωρούν σε μια σειρά δράσεων έχοντας προβεί από το πρωί σε κατάληψη του γραφείου του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων και Έρευνας.

Η κινητοποίηση θα συνεχιστεί μέχρι και τις 29 Οκτωβρίου, ημέρα που αναμένεται να ανακοινωθούν από το ίδρυμα τα ονόματα των φοιτητών που τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα δικαιούνται επίδομα σίτισης και στέγασης. Παράλληλα, οι φοιτητές καλούν για αύριο (Παρασκευή) στη μια μετά το μεσημέρι σε σύσκεψη όσους φοιτητές έχουν υποβάλει αίτηση για τη λήψη του σχετικού επιδόματος.

Στην ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Φοιτητών τονίζει ότι τα 76 δωμάτια της φοιτητικής εστίας δεν αρκούν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες στέγασης των φοιτητών του ιδρύματος, ενώ ζητείται η αύξηση του επιδόματος στέγασης στους δικαιούχους φοιτητές.

Παράλληλα, αναφέρει το ΑΠΕ, ζητούν να προχωρήσει η επέκταση του κτιρίου της εστίας των φοιτητών και να παραχωρηθεί μέρος των κτιριακών εγκαταστάσεων του Παλιού Ψυχιατρείου Χανίων για δημιουργία εστίας.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr