Πολυτεχνείο, Κρήτης φοιτητές, μηνιαίας, κάρτας, ΚΤΕΛ Πολυτεχνείο Κρήτης: Δεν τα βάζουν κάτω οι φοιτητές για το θέμα της μηνιαίας κάρτας του ΚΤΕΛ

Δεν τα βάζουν κάτω οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης για το θέμα της αύξησης της τιμής της μηνιαίας κάρτας του ΚΤΕΛ

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων πραγματοποίησαν κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Τρίτης οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση των εισιτηρίων του αστικού ΚΤΕΛ.

Οι φοιτητές, σε ψήφισμα που διάβασαν, τόνισαν ότι το κόστος της μηνιαίας κάρτας αυξάνεται από 13 σε 25 ευρώ (αύξηση 92%) για όσους δεν έχουν κάρτα σίτισης και στα 18 ευρώ για όσους έχουν κάρτα. Κάλεσαν δε τον Δήμο να χρηματοδοτήσει το Πολυτεχνείο ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της αύξησης.


Υποστήριξαν ακόμα ότι θα ήταν καλύτερα ο Δήμος να βοηθήσει τους φοιτητές από το να δώσει ένα υπέρογκο ποσό για την αγορά του ακινήτου στην οδό Τζανακάκη που προορίζεται για τη στέγαση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Χανίων Τ. Βάμβουκας σύμφωνα με τα "Χανιώτικα Νέα", δεσμεύτηκε να παρέμβει άμεσα στο ΚΤΕΛ και να έρθει σε επαφή με την Πρυτανεία για να εξετάσει τι δυνατότητες υπάρχουν για να υπάρξει λύση. Στο πλαίσιο αυτό έκανε γνωστό ότι θα συγκληθεί μια συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων με τη συμμετοχή των επικεφαλής όλων των παρατάξεων, του ΚΤΕΛ, της Πρυτανείας και των φοιτητών ώστε να συζητηθεί το θέμα. Παράλληλα, ανέφερε ότι θα επικοινωνήσει με το αρμόδιο Υπουργείο. Αντέδρασε πάντως στην πρόταση των φοιτητών που συσχετίζει το θέμα των εισιτηρίων με το κτήριο της Τζανακάκη ισχυριζόμενος ότι αυτό αφορά την πολιτική του Δήμου την οποία χαράζει η Δημοτική Αρχή.

Τη δημιουργία μιας διαπαραταξιακής επιτροπής που θα παρέμβει στο ΚΤΕΛ ζήτησε από μέρους της μείζονος μειοψηφίας η Νάνσυ Αγελάκη, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης “100/5″ Αρης Παπαδογιάννης ανέφερε ότι αν υπάρχει βούληση ο Δήμος μπορεί να βρει λύση.

Ο επικεφαλής της “Πρωτοβουλίας Πολιτών” Γιάννης Σαρρής χαρακτήρισε “απαράδεκτη” την αύξηση των εισιτηρίων από το ΚΤΕΛ και ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Νίκος Παπαντωνάκης τόνισε ότι θα πρέπει να αποκρουστούν οι πολιτικές που θέτουν εμπόδια στις σπουδές των φοιτητών. Ο επικεφαλής της “Ανταρσία για τα Χανιά” Σεραφείμ Ρίζος κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να συνταχθεί χωρίς “ναι μεν αλλά” με το αίτημα των φοιτητών και να διεκδικήσει δυναμικά προς τη διοίκηση του ΚΤΕΛ να αλλάξει απόφαση.

Για το θέμα τοποθετήθηκαν ακόμα πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και μειοψηφίας. Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να εκδώσει σχετικό ψήφισμα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr