Κάλεσμα, κινητοποίηση, συμπαράστασης, διωκόμενους, φοιτητές, Πολυτεχνείου, Κρήτης Κάλεσμα σε κινητοποίηση συμπαράστασης για τους διωκόμενους φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης

Η Λαϊκή Ενότητα Χανίων καλεί σε κινητοποίηση συμπαράστασης σε διωκόμενους φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης

4 φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης έχουν δεχθεί μηνύσεις από τον καθηγητή Ιωακείμ Γρυσπολάκη με αφορμή εισβολή μαθητών στην αίθουσα όπου δίδασκε. Η Λαϊκή Ενότητα τονίζει ότι η μήνυση είναι στοχευμένη αφού ο Σύλλογος Φοιτητών μετά από δύο μήνες κατάληψης κινητοποιήθηκε ως σύλλογος και όχι ως μεμονωμένα άτομα στο μάθημα του κ. Γρυσπολάκη με σκοπό να αναδείξει τόσο την πολιτική αντιπαράθεση όσο και την δράση του όλα αυτά τα χρόνια στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί τους πολίτες να σταθούν συμπαραστάτες στους διωκόμενους φοιτητές το στα Δικαστήρια όπου το πρωί της Τετάρτης θα δικαστούν.


Στο κείμενο της σχετικής ανακοίνωσης τονίζονται τα εξής:

Η πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, του ξεπουλήματος όλου του δημόσιου πλούτου που βιώνει ο ελληνικός λαός τα 5 τελευταία χρόνια έχει προκαλέσει την οργή του αρκετές φορές. Από τις πανεργατικές απεργίες, τις Πλατείες, τις παρελάσεις του Λαού, την ΕΡΤ, το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, δεκάδες πολιτικά γεγονότα εδειξαν ότι οι εργαζόμενοι κι η νεολαία σηκώνουν ανάστημα απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική.

Η νεολαία και το φοιτητικό κίνημα αντίστοιχα βρίσκεται κι αυτή σε θέσεις μάχης. Η νεολαία που παλεύει για να μην γίνει η γενιά της μαζικής μετανάστευσης, η νεολαία που θέλει να βάλει την δικιά της σφραγίδα στις πολιτικές εξελίξεις κόντρα στην λογική αφανισμού της από την ελληνική κοινωνία.

Για να καμφθούν αυτές οι αντιστάσεις και οι αγώνες της νέας γενιάς μπαίνει μπροστά από τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις η τρομοκρατία και η καταστολή. Στην περίπτωση του φοιτητικού κινήματος πέραν του ξύλου και των χημικών στις πορείες, επιστρατεύεται και ο εσωτερική καταστολή εντός του ακαδημαϊκού χώρου με μηνύσεις και πειθαρχικά από καθηγητές που συνήθως αποτελούν προνομιακούς συνομιλητές των υπουργείων στους κοινωνικούς διαλόγους, ή τεχνοκράτες όπως πχ ο κ. Γρυσπολάκης, ”εκπρόσωπος” του υπουργείου παιδείας στο Πολυτεχνείο Κρήτης και υποστηρικτής της καταστροφικής πολιτικής για την Παιδεία ανεξαρτήτως του κυβερνητικού κόμματος. Μέσα σε όλη την παραπάνω επίθεση, που αποτελεί όχι ”βίτσιο” κάποιων αντιδραστικών πρυτάνεων, αλλά στρατηγική επιλογή όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών εντάσσεται και η επίθεση του κ. Γρυσπολάκη στο φοιτητικό κίνημα.

Ο κ. Γρυσπολάκης, μήνυσε 4 μέλη του Συλλόγου Φοιτητών, εκ των οποίων οι 3 είναι μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και των ΕΑΑΚ, κατηγορώντας τους ότι πρωτοστάτησαν σε μια ομάδα φοιτητών οι οποίοι εισέβαλαν στο μάθημά του, τον εξύβρισαν και του επιτέθηκαν σωματικά.

Ο Σύλλογος Φοιτητών μετά από 2 μήνες κατάληψης είχε αποφασίσει ότι θα δώσει μάχη έτσι ώστε να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμο πλαίσιο. Γι αυτό το λόγο ο Σύλλογος Φοιτητών κινητοποιήθηκε μαζικά στο μάθημα του κ. Γρυσπολάκη με σκοπό να αναδείξει τόσο την πολιτική αντιπαράθεση όσο και την δράση του όλα αυτά τα χρόνια στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Οι μηνύσεις του κ. Γρυσπολάκη δεν αποτελούν προσωπική επίθεση σε 4 άτομα αλλά, αντίθετα, επίθεση σε όλο το φοιτητικό κίνημα και σε όσους αποφασίζουν να συγκρούονται με την πολιτική της φτώχειας και της ανεργίας. Είναι επίθεση σε όλους τους συλλόγους φοιτητών που παλεύουν για την ανατροπή του αντιεκπαιδευτικού νόμου και της αντιλαϊκής πολιτικής. Αυτή η κίνηση έχει σα μοναδικό σκοπό να τρομοκρατήσει τους φοιτητές.

Το φοιτητικό κίνημα στην Ελλάδα έχει πλούσια ιστορία από τέτοιες επιθέσεις. Παρ’ όλα αυτά ποτέ κανείς, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές της δικτατορίας, δεν κατάφερε να το τρομοκρατήσει και να το κάνει θεατή των εξελίξεων. Ο κ. Γρυσπολάκης και οι κυβερνήσεις των μνημονίων και της εξαθλίωσης είναι μόνοι τους και έχουν σαν μόνο υποστηρικτή τις δυνάμεις του κεφαλαίου. Αντίθετα, το φοιτητικό κίνημα σε αυτό τον αγώνα δεν είναι μόνο του. Έχει στο πλάι του τους μαθητές οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι το μέλλον τους δεν χωράει στα στενά όρια της εξαθλίωσης που οριοθετεί η ασκούμενη πολιτική, και τον κόσμο της εργασίας ο οποίος αναγκάζεται να ζει ολοένα και χειρότερα. Απέναντι σε αυτήν την επίθεση το φοιτητικό κίνημα σαν κομμάτι του ευρύτερου νεολαιίστικου κινήματος και πλάι στο εργατικό κίνημα καλείται να δείξει ανυπακοή και να αντισταθεί, ούτως ώστε να συμβάλλει στον ευρύτερο αγώνα που δίνεται ενάντια στην βάρβαρη πολιτική που ασκείται.

Να σταματήσουν όλες οι διώξεις και να αποσυρθούν οι ανυπόστατες κατηγορίες εναντίον των φοιτητών.Καμία ποινικοποίηση των αγώνων.

Δεν θα μας τρομοκρατήσει καμία μήνυση και ποινικοποίηση αγώνα.

ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 30/9 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ!!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr