Ανακοίνωση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης για την εκδήλωση της ΠΑΙΔΕΙΑΣ 2015 στο Πνευματικό Κέντρο Οι φοιτητές του πολυτεχνείου Κρήτης για το επεισόδιο στην εκδήλωση με την Α. Διαμαντοπούλου

Ανακοίνωση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης για την εκδήλωση της ΠΑΙΔΕΙΑΣ 2015 στο Πνευματικό Κέντρο

Την Πέμπτη 4/6 ήταν προγραμματισμένη η εκδήλωση της επιτροπής Χανίων «Παιδεία 2015» με ομιλητές τους Διαμαντοπούλου, Γρυσπολάκη και Τσιχριτζή. Ο σύλλογος φοιτητών και όχι μια γκρούπα φοιτητών, όπως θέλουν να μας παρουσιάσουν, είχε απόφαση για κινητοποίηση στην εκδήλωση αυτή, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι αυτά τα πρόσωπα έχουν πρωταγωνιστήσει στην διάλυση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο παρελθόν και προσπαθούν να συνεχίσουν αυτό το έργο. Στην εκδήλωση αυτή, παρ' όλο που είχε σαν θέμα την παιδεία, οι παρευρισκόμενοι ήταν ελάχιστοι και η μοναδική παρουσία νεολαίας εκεί εκτός από το σύλλογο φοιτητών με 120 μέλη του, ήταν μέλη της ΔΑΠ, μιας παράταξης που στηρίζει με κάθε τρόπο την ολοκληρωτική διάλυση του δημοσίου και δωρεάν χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κάτι για το οποίο το φοιτητικό κίνημα πανελλαδικά, δεκαετίες τώρα, έχει κάνει τα αδύνατα δυνατά για να καταφέρει να διασφαλίσει.

 Φυσικά από μια τέτοια εκδήλωση η οποία θα ανέλυε πόσο σημαντικό είναι να εισβάλουν σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό οι επιχειρήσεις στα πανεπιστήμια, δεν θα μπορούσε να λείπει και ο πρύτανης του Πολυτεχνείου, κ. Διγαλάκης. Τιμά την εκδήλωση και το περιεχόμενό της την ίδια στιγμή που δεν έχει δοθεί εδώ και 5 μήνες το επίδομα ενοικίου στους δικαιούχους και που η εξεταστική διαρκεί μόνο 2 βδομάδες επειδή θέλει να συνεργαστεί το ίδρυμα με επιχειρήσεις για το «πράσινο Πολυτεχνείο».


 Από την άλλη ο σύλλογος φοιτητών έδωσε μαζικά το παρόν στην εκδήλωση αυτή θέλοντας να θέσει τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει και την εναντίωσή του στην πολιτική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια. Το παρόν έδωσαν καθηγητές, δάσκαλοι καθώς επίσης και μαθητές, θέλοντας να αναδείξουν από την μεριά τους το πόσο έχουν πληγεί από την αντιλαϊκή πολιτική που έχουν βιώσει όλα αυτά τα χρόνια και την συμβολή των συγκεκριμένων προσώπων στην διάλυση συνολικά της εκπαίδευσης στη χώρα μας.

 Ο Γρυσπολάκης, ο πρύτανης των μηνύσεων και η Διαμαντοπούλου, η υπουργός των ΜΑΤ θα κατηγορήσουν τους φοιτητές για ακραιότητες;

 Η τακτική των διοργανωτών της εκδήλωση ήταν στην αρχή να προσπαθήσουν να μην επιτρέψουν στο σύλλογο φοιτητών να μπει μέσα στην αίθουσα κλείνοντάς μας τις πόρτες με τη χρήση ασφάλειας. Όταν καταφέραμε να μπούμε μέσα, φωνάξαμε συνθήματα και προσπαθήσαμε να τοποθετηθούμε. Η απάντηση από μεριάς διοργανωτών και των λειψών παρακολουθητών ήταν ότι θα υπάρξουν μηνύσεις (γνωστή τακτική του Γρυσπολάκη αφού το έχει κάνει ήδη πράξη σε μέλη του συλλόγου φοιτητών), ύβρεις και απειλές προς τους παρευρισκόμενους φοιτητές.

 Από τη «μαζικότητα» της εκδήλωσης αποδείχτηκε ότι τα πρόσωπα αυτά τα οποία στηρίζουν το σάπιο σύστημα στο οποίο μας επιβάλλουν να ζούμε και έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής είναι ανεπιθύμητα στην πόλη των Χανίων. Η κινητοποίηση αυτή δείχνει την εναντίωση του χώρου της εκπαίδευσης στη συνολική αναδιάρθρωση που επιχειρείται σε αυτήν και είναι ένα πρώτο βήμα του αγώνα που πρέπει να δώσουμε όλοι μας για την παιδεία και την κοινωνία στη βάση των αναγκών μας.

 Καλούμε όλους τους φοιτητές το επόμενο διάστημα να δείξουν την αντίθεσή τους σε κάθε νέο νόμο, ο οποίος επιχειρεί να εξυπηρετήσει τα κέρδη των επιχειρήσεων, δεν απαντάει στις βασικές ανάγκες μας (μέριμνα, υποχρηματοδότηση), προσπαθεί να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης στα ελληνικά πανεπιστήμια καταστέλλοντας το φοιτητικό σώμα, εντατικοποιεί τους ρυθμούς σπουδών των φοιτητών και όλα αυτά με σκοπό τη δημιουργία μελλοντικών εργαζομένων για τις ανάγκες της αγοράς. Τέλος, είναι χρέος όλων μας να παλέψουμε ενάντια σε κάθε νέα συμφωνία η οποία απλά θα συνεχίζει την ίδια πολιτική η οποία ασκούταν τα προηγούμενα χρόνια, για ένα δρόμο χωρίς μνημόνια, ΕΕ και χρέος.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr