Σύλλογος φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης: "Παιδεία 2015", ανεπιθύμητοι οι εκφραστές της διάλυσης της Παιδείας Σύλλογος φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης: "Παιδεία 2015", ανεπιθύμητοι οι εκφραστές της διάλυσης της Παιδείας

Σύλλογος φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης: "Παιδεία 2015", ανεπιθύμητοι οι εκφραστές της διάλυσης της Παιδείας

Με αφορμή την εκδήλωση για την παιδεία που θα γίνει στο εργατικό κεντρο Χανίων, την Πέμπτη 4 Ιουνίου απο την επιτροπή "Παιδεία 2015", ο σύλλογος φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης εξέδωσε ανακοίνωση:

Έρχονται οι εκφραστές την διάλυσης της δημόσιας και δωρεάν παιδείας. Είναι ανεπιθύμητοι!


Ανακοινώθηκε ότι τη Πέμπτη 4 Ιουνίου στο πνευματικό κέντρο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την Παιδεία και τον ρόλο της στην οικονομική ανάπτυξη. Την εκδήλωση αυτή διοργανώνει η επιτροπή Χανίων «Παιδεία 2015» και ομιλητές μεταξύ πολλών θα είναι ο πρώην πρύτανης κ.Γρυσπολάκης, η πρώην υπουργός παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου αλλά και ο Θεόδωρος Φορτσάκης βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Πολλά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε για τις θέσεις αλλά και τις πρακτικές που έχουν υπηρετήσει όλα αυτά τα χρόνια. Είναι βασικά γρανάζια των αντιλαϊκών πολιτικών Ε.Ε. και κυβερνήσεων που έχουν φέρει τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά στη σημερινή κατάσταση. Πολιτικές που έχουν σαν αποτέλεσμα η ανεργία στους νέους να ξεπερνά το 51%, οι μισθοί να είναι στα 400 ευρώ, τη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και συνολικά των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της νεολαίας.

Σήμερα από τα νέα πόστα τους ο καθένας συνεχίζουν με τον ίδιο ρυθμό  την επίθεση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η οποία τα προηγούμενα χρόνια εκφραζόταν από τον ν.Διαμαντοπούλου και τώρα από το νέο πολυνομοσχέδιο. Μία πορεία η οποία έχει χαραχθεί κέντρικά από την Ε.Ε. για όλες τις χώρες με μόνο σκοπό την ολοκληρωτική διάλυση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης και την εισβολή των επιχειρήσεων μέσα στα πανεπιστήμια. Συγκεκριμένα στα πανεπιστήμια καθημερινά ζούμε τις επιπτώσεις της αναδιάρθρωσης που φέρνουν δίδακτρα, διασπάσεις πτυχίων και επιχειρήσεις στις σχολές, την ένταση της υποχρηματοδότησης που φέρνει διάλυση κάθε έννοιας φοιτητικής μέριμνας αλλά και απολύσεις σε διδακτικό και διοικητικό προσωπικό. Ακόμα οι δικαιούχοι φοιτητές στο Πολυτεχνείο περιμένουν το επίδομα στέγασης ενώ εκατομμύρια ευρώ δαπανόνται σε ιδιωτική έρευνα. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που στέλνουν τα Ματ στις σχολές για να επιβάλλουν με την πιο άγρια μορφή τη καταστολή(Φορτσάκης), είναι αυτοί που μηνύουν φοιτητές για τη συνδικαλιστική τους δράση(Γρυσπολάκης). Δεν είναι όμως μόνο η επίθεση στο τομέα της τριτοβάθμιας. Οι μεταρρυθμίσεις στη δευτεροβάθμια έχουν κάνει τα σχολεία εξεταστικά κέντρα, με απολυμένους καθηγητές και χωρίς προσωπικό.

Καλούμε όλο το λαό, την ώρα που η νέα κυβέρνηση ετοιμάζει «νέα συμφωνία», να βρεθεί στο πλάι μας στην κινητοποίηση στο Πνευματικό κέντρο για να δείξει την αντίθεση του στα παλιά και νέα μνημόνια. Η πολιτική που υποστηρίζουν τα πρόσωπα αυτά δεν έχουν θέση ανάμεσα στους εργαζόμενους , στους φοιτητές , τους μαθητές και συνολικά σε όποιον πλήττεται. Καλούμε φορείς, σωματεία,  σχολεία να πάρουν αποφάσεις και να δείξουν έμπρακτα την αντίθεση τους.

Όλοι στην πλατεία Αγοράς στην 6:30 μ.μ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr