Θρήνος στο Πολυτεχνείο Κρήτης για το χαμό νεαρής φοιτήτριας

Θρήνος στο Πολυτεχνείο Κρήτης για το χαμό νεαρής φοιτήτριας

«Βαριά» είναι η ατμόσφαιρα στο Πολυτεχνείο Κρήτης για τον άδικο χαμό της 22χρονης φοιτήτριας Κωνσταντίνα Δαγαλάκη που «έφυγε» από τη ζωή πριν προλάβει να πραγματοποιήσει τα όνειρά της.

Η φοιτήτρια ήταν ιδιαίτερα αγαπητή και συγκλονιστικά είναι τα λόγια συμφοιτητών της, αλλά ακόμα και ανθρώπων που δεν γνώριζαν την άτυχη φοιτήτρια και σοκαρίστηκαν στο άκουσμα της είδησης. 


Συμφοιτήτρια της αναφέρει σε ανάρτηση:

«Κωνσταντίνα σήκω να φύγουμε, Κωνσταντίνα σήκω και πάμε,

γιατί είμαι μέσα στους νεκρούς Κωνσταντίνα και φοβάμαι.

Σήκω να δεις τους συμφοιτητές σου, πως πάνε στο Πολυτεχνείο

κι εσύ κοιμάσαι Κωνσταντίνα μας μες το Νεκροταφείο,

σήκω και πέταξε ψηλά του χάρου τα σεντόνια,

σήκω και πέταξε ψηλά να σ' αγαπούμε αιώνια.

Ελαφρύ να είναι το χώμα που θα σε σκεπάσει

και ο Θεός να δώσει παρηγοριά στους γονείς σου!

Λυπάμαι…»

Η Κωσταντίνα που ήταν φοιτήτρια της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου, σκοτώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε τροχαίο δυστύχημα στο δρόμο Ηρακλείου-Μοιρών, ενώ ένας ακόμα 20χρονος που επέβαινε στο ΙΧ τραυματίστηκε σοβαρά. 

Συγγενείς, φίλοι και συμφοιτητές αποχαιρέτησαν την 22χρονη την Κυριακή των Βαΐων στο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μασταμπά στο Ηράκλειο. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι δεν θα ξαναδει το χαμόγελό της, ότι 22χρονη φοιτήτρια δεν περάσει ποτέ ξανά το κατώφλι της Σχολής και δεν θα ξανακαθίσει ποτέ στα έδρανα...

Η πρυτανεία του πανεπιστημιακού ιδρύματος με ανακοίνωσή της εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της:

Το Πολυτεχνείο Κρήτης για μία ακόμη φορά θρηνεί τον άδικο χαμό ενός νέου ανθρώπου, μέλους της Πολυτεχνικής μας Κοινότητας. Σήμερα, 20 Απριλίου 2019 τα ξημερώματα, η φοιτήτρια της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (ΜΠΔ) Κωνσταντίνα Δαγαλάκη έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Ευρισκόμενοι μπροστά στη Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών, συμμεριζόμαστε τον πόνο και το μαρτύριο της απώλειας που βιώνει η οικογένεια της Κωνσταντίνας, καθώς και οι συμφοιτητές, καθηγητές, φίλοι και γνωστοί της.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο, Κυριακή των Βαΐων, 21 Απριλίου 2019, στις 11:30πμ, στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μασταμπά στο Ηράκλειο Κρήτης και παρακαλούμε όσα προσφιλή πρόσωπα δύνανται να παραστούν.

Πρέπει όλοι να αναλογιστούμε ότι η οδική παιδεία και ασφάλεια είναι ευθύνη όλων μας ανεξαιρέτως. Ας κάνουμε ο καθένας αυτό που μας αναλογεί για να έχουμε επιτέλους ασφαλείς μετακινήσεις. Στη μνήμη της Κωνσταντίνας…

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr