Δέσμευση για 100 ετήσιες δωρεάν κάρτες μεταφοράς σε φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης

Δέσμευση για 100 ετήσιες δωρεάν κάρτες μεταφοράς σε φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης

"Οι αγώνες μας φέρνουν αποτέλεσμα" λένε φοιτητές του Συλλόγου Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης. Την Τετάρτη 13/03/2019 ο Σύλλογος Εστίας πήρε την πρωτοβουλία και οργάνωσε κινητοποίηση στην Αντιπεριφέρεια Χανίων για να διεκδικήσει δωρεάν κάρτες μεταφοράς και γενικότερα μείωση της τιμής κάρτας μεταφοράς.

Η κινητοποίηση οργανώθηκε με σκοπό την διεκδίκηση άμεσων μέτρων ανακούφισης των φοιτητών από το κόστος της μεταφοράς. Οι φοιτητές του Πολυτεχνείου χρησιμοποιούν καθημερινά τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ, για μαθήματα που είναι πρωί και απόγευμα, πολλές φορές και δύο φορές την ημέρα για απογευματινά εργαστήρια ή για να σιτιστούν στην λέσχη, αλλά και τα Σαββατοκύριακα που εκτός από δύο δρομολόγια αναγκάζονται να πληρώνουν επιπλέον εισιτήριο διότι δεν περιλαμβάνονται στην συμφωνία.


Η ακριβή μετακίνηση προσθέτει ένα ακόμα βάρος στα συνεχή έξοδα που έχουν οι οικογένειές μας για τη στέγαση, σίτιση, αθλητισμό κ.α., σημειώνουν οι φοιτητές. 

Η κινητοποίηση στην Αντιπεριφέρεια Χανίων είχε αποτέλεσμα καθώς οι φοιτητές έλαβαν την δέσμευση από τον Αντιπεριφερειάρχη ότι θα δοθούν 100 ετήσιες κάρτες δωρεάν μεταφοράς, και ότι θα έρθει σε συνεννόηση με την διοίκηση των ΚΤΕΛ ώστε να μειωθεί συνολικότερα η τιμή της κάρτας μεταφοράς. 

Ο Σύλλογος Εστίας του Πολυτεχνείου Κρήτης, στην ανακοινωσή του, επισημαίνει οτι θα συνεχίσει τον αγώνα για την ικανοποίηση και άλλων αιτημάτων και διεκδικήσεων όπως: 

1. Να ξεκινήσει χωρίς καθυστέρηση η διαδικασία να αποδοθούν οι κάρτες στους φοιτητές

2. Να δοθούν κάρτες σε όλους τους φοιτητές που θα κάνουν αίτηση

3. Αύξηση των δικαιούχων με ευθύνη της πρυτανείας

4. Επέκταση των δρομολογίων και το Σαββατοκύριακο

5. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για δημόσιες δωρεάν μεταφορές

"Βλέπουμε ότι αγώνας σε αυτήν την κατεύθυνση έχει αποτέλεσμα γι’ αυτό θα παλέψουμε να συνεχιστεί και να δυναμώσει ο αγώνας μας μέχρι να καλυφθούν οι ανάγκες μας και τα υπόλοιπα αιτήματα μας για σπουδές χωρίς εμπόδια και δουλειά με δικαιώματα", καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr