Αναβάθμιση των αθλητικών του εγκαταστάσεων του Πολυτεχνείου Κρήτης

Tο Πολυτεχνείο Κρήτης προχώρησε πρόσφατα σε αναβάθμιση των αθλητικών του εγκαταστάσεων με εργασίες ανακαίνισης που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα, νέου διχτύου προέκτασης για την περίφραξη των γηπέδων, ειδικού διχτύου οροφής και νέων διχτυών στα γήπεδα τένις καθώς και με εργασίες συντήρησης τόσο στον εξοπλισμό των γηπέδων καλαθοσφαίρισης και βόλεϊ όσο και σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις με αντικατάσταση των πλαστικών καθισμάτων, επισκευή των κιγκλιδωμάτων των περιφράξεων, κλπ. Οι εργασίες αυτές έγιναν ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των αθλουμένων, φοιτητών και δημοτών της πόλης, που καθημερινά χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις.

Παράλληλα, ανακαινίστηκαν τα αποδυτήρια των εγκαταστάσεων τα οποία εξοπλίστηκαν με ειδικά ντουλαπάκια φύλαξης των προσωπικών αντικειμένων των αθλούμενων, ντουζιέρες ζεστού- κρύου νερού κ.α. Διαμορφώθηκε και λειτουργεί γραφείο εξυπηρέτησης των αθλούμενων στο οποίο παρίσταται άτομο καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας των γηπέδων για την εξυπηρέτηση του κόσμου, υπάρχει κουτί πρώτων βοηθειών καθώς και σταθερό τηλέφωνο για περίπτωση ανάγκης.

Επίσης διαμορφώθηκε και πρόσφατα τέθηκε σε λειτουργία ειδικό ηλεκτρονικό πρόγραμμα κράτησης γηπέδων για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου, αλλά και για να αντιμετωπιστούν φαινόμενα αυθαιρεσιών. Κατά το πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν καταγγελίες για εκτεταμένη χρήση των γηπέδων από επαγγελματίες προπονητές οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τις συνθήκες που επικρατούσαν στους χώρους, μονοπωλούσαν τις υποδομές μη επιτρέποντας σε μέλη του Πολυτεχνείου να αθληθούν.


H συντήρηση και λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων εμπεριέχει κόστος το οποίο, στα πλαίσια των μειωμένων επιχορηγήσεων, δεν δύναται να καλυφθεί από το Πολυτεχνείο. Η καταβολή ενός μικρού και, κατά πολύ, συμβολικού αντίτιμου για τη χρήση των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων από τρίτους, που δεν είναι μέλη του Ιδρύματος, διασφαλίζει την ασφαλή και ποιοτική άθληση, με γνώμονα το σεβασμό προς τη χρήση τους.

Οι πύλες της Πολυτεχνειούπολης είναι πάντα ανοικτές για τους Χανιώτες που επιθυμούν να επισκεφτούν τους χώρους του Ιδρύματος, είτε για να περπατήσουν είτε για να τρέξουν, δείχνοντας σεβασμό στο περιβάλλον που τους φιλοξενεί. Η Διοίκηση του Ιδρύματος έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για εμπλουτισμό των αθλητικών δράσεων στους χώρους της Πολυτεχνειούπολης, στις οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν τόσο οι φοιτητές όσο και οι δημότες της πόλης.

Τέλος θέτουμε στην κρίση της ακαδημαϊκής κοινότητας την χθεσινή απόπειρα καταστροφής της νέας περίφραξης των γηπέδων ποδοσφαίρου. Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, άγνωστοι έκοψαν με ειδικό ψαλίδι, το οποίο μάλιστα εγκατέλειψαν στο χώρο, ένα τμήμα του μεταλλικού πλέγματος των γηπέδων 5Χ5. Η ζημιά εντοπίστηκε έγκαιρα και η αποκατάστασή της θα γίνει άμεσα ενώ δόθηκε εντολή να ενταθεί η φύλαξη της περιοχής.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr