Υπό κατάληψη τελούν Τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Υπό κατάληψη τελούν Τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Την προγραμματισμένη από προχθές, έπειτα από γενική συνέλευση, κατάληψη ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου οι φοιτητές των Τμημάτων Φιλολογίας και Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών.

Αιτία της κατάληψης είναι τα προβλήματα που υπάρχουν στη Γραμματεία και έχουν άμεσες επιπτώσεις στις σπουδές των φοιτητών.
Όπως δήλωσαν, πρώτο πρόβλημα είναι ότι ο ανανεωμένος οδηγός σπουδών δεν έχει περαστεί ακόμα στο e–secretary και έτσι υπάρχει πρόβλημα στη δήλωση των μαθημάτων.
Επίσης, στο σύστημα δεν έχουν περαστεί όλες οι βαθμολογίες για μαθήματα που οι φοιτητές εξετάστηκαν, ακόμα και από τον Ιούνιο.


Το δε πρόγραμμα της εξεταστικής που ακολουθεί ανακοινώθηκε πολύ αργά.

Έτσι, οι φοιτητές για να μάθουν τη βαθμολογία τους πρέπει να επικοινωνήσουν με τον εκάστοτε καθηγητή και από εκεί και πέρα να δηλώσουν το μάθημα, σε περίπτωση που δεν κατάφεραν να το «περάσουν» .

Σχετικά με τη διάρκεια της κατάληψης, οι φοιτητές δηλώνουν ότι θα συνεχιστεί μέχρι η Γραμματεία να λύσει όλα τα προβλήματα, ενώ ως καταληκτική ημερομηνία έχουν θέσει την Τετάρτη, 18/1.

Όσο για την εξεταστική που ξεκινά τη Δευτέρα, δε θα πραγματοποιηθεί σίγουρα μέχρι και την Τρίτη, ωστόσο, όπως είπαν, υπάρχει διαβεβαίωση ότι τα μαθήματα αυτά θα μεταφερθούν και θα εξεταστούν αργότερα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι, παρά την κατάληψη, θα λειτουργούν κανονικά η Λέσχη, η Βιβλιοθήκη και η Γραμματεία της Σχολής, ενώ κανονικά γίνονται και τα μαθήματα στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα φοιτητικά νέα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου πατώντας εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr