Οι Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μιλούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μιλούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν (ΒΙΝΤΕΟ)

Η σίτιση για όλους, χωρίς κριτήρια, η στέγαση και μεταφορές από και προς το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου κάποια κενά που υπάρχουν λόγω αδειών των καθηγητών και επίσης κάποια μαθήματα που δεν υποστηρίζονται είναι μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. 

Ως προς την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, οι φοιτητές μοιάζουν διχασμένοι. Από τη μια μεριά υπάρχουν οι φοιτητές οι οποίοι ήταν κατά των ιδιωτικοποιήσεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων και της αναθεώρησης του άρθρου 16, ενώ από την άλλη υπάρχουν και οι φοιτητές οι οποίοι θεωρούν ότι κάτι τέτοιο θα αναβάθμιζε την Παιδεία, καθώς οι νέοι πρέπει να έχουν επιλογές για να αποφασίσουν τι Παιδεία θέλουν.


Είσαι Φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του Πανεπιστημίου!

Το άρθρο 16 του Συντάγματος, όμως, κατοχυρώνει θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα που καταργούνται με την προωθούμενη αναθεώρησή του και καταργεί την υποχρέωση της Πολιτείας να παρέχει δωρεάν δημόσια ανώτατη εκπαίδευση σε όλους τους πολίτες.

Ένα ακόμα μέλημα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σύμφωνα με το arcadiaportal, είναι η σύνδεση των ελληνικών Πανεπιστημίων με την αγoρά εργασίας, η οποία μπορεί να γίνει με την αναβάθμιση των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών, ακόμα και με σεμινάρια.

Το θέμα της καθαριότητας των κτιρίων του Πανεπιστημίου και των δύο τμημάτων έχει απασχολήσει πολύ τους φοιτητές καθώς για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν υπήρχε συνεργείο καθαρισμού, με αποτέλεσμα όγκοι απορριμμάτων να στοιβάζονται σε διάφορα σημεία των αιθουσών με τους φοιτητές να παίρνουν πρωτοβουλίες και να καθαρίσουν όλα τα σκουπίδια, γιατί η κατάσταση ήταν αποπνικτική, όπως είπαν.

Γενικότερα παλεύουμε για το τι πανεπιστήμιο θέλουμε, αν θέλουμε ένα πανεπιστήμιο που να βγάζει μελλοντικούς μετανάστες ή ανέργους.

Οι φοιτητές με αφορμή τις φοιτητικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 18 Μαΐου μίλησαν στην κάμερα του ArcadiaPortal.gr για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και για τη γενικότερη εικόνα των εκπαιδευτικών πραγμάτων, αναφέροντας ότι δεν είναι αισιόδοξοι για την πορεία της χώρας αλλά και επισημαίνοντας ότι δεν το βάζουν κάτω και ότι θα παλέψουν και θα διεκδικήσουν όλα αυτά που δικαιούνται, προκειμένου τα πράγματα να αλλάξουν προς το καλύτερο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Περισσότερα νέα που αφορούν το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr