Ο Φοιτητικός Σύλλογος Φιλολογίας Καλαμάτας καταδικάζει το νέο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Φιλολογίας Καλαμάτας καταδικάζει το νέο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Ανακοίνωση Προέδρου φοιτητικού συλλόγου Φιλολογίας Καλαμάτας (Πανεπιστημίου Πελοποννήσου):

"Ο φοιτητικός σύλλογος φιλολογίας Καλαμάτας καταδικάζει το νέο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που μας γυρίζει χρόνια πίσω και οι διατάξεις του νομοσχεδίου μας θυμίζουν τακτικές της δικτατορίας -χούντας.


Οι ρυθμίσεις που αφορούν την διάλυση της συνάθροισης, την απαγόρευση της συνάθροισης, τη συνεργασία οργανωτή αρχών και την ευθύνη του οργανωτή σε ένα δημοκρατικό κράτος όπως η Ελλάδα δεν πρέπει να υπάρξουν και ούτε να εφαρμοστούν.

Δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει το παρόν νομοσχέδιο που καταπατάει το δικαίωμα του Έλληνα πολίτη στην ειρηνική αντίδραση, διαδήλωση για ένα καλύτερο μέλλον για εκείνον και για την οικογένεια του. Η φίμωση της αντίθετης γνώμης δεν έχει καμία σχέση με το πολίτευμα της δημοκρατίας και της πολυφωνίας που χρειάζεται για να ευδοκιμήσει και να σταθεί ένα κράτος και μία κοινωνία. Αν το ίδιο το κράτος θέλει να αποκοπεί από το πολίτη μη θέλοντας να ακούσει, να αφουγκραστεί τα προβλήματα του, τις αντιδράσεις του τότε μιλάμε για κατάλυση του δημοκρατικού κοινωνικού ιστού και επικράτηση μόνο των αρεστών των νόμων, των ψηφισμάτων που καταθέτει η εκάστοτε κυβέρνηση.

Ως φοιτητές και νέοι βιώνοντας στο πετσί μας τόσα χρόνια κρίσης, βλέποντας ανθρώπους να κείτονται στους δρόμους χωρίς δουλειά, απελπισμένοι, γεμάτοι ανησυχία για τους ίδιους και τις οικογένειες τους, να αυτοκτονούν λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, των δανείων δεν μπορούμε να μένουμε άπραγοι όταν καταπατάτε δημοκρατικά δικαιώματα μας.

Πως μπορείτε να μας στερήσετε την ελευθερία να διαδηλώνουμε ελεύθερα, ειρηνικά για ένα καλύτερο μέλλον. Δεν θέλετε να ακούσετε εμάς τους πολίτες, τους νέους, τους γέρους, τους άνεργους εσείς οι εκπρόσωποι μας; Λυπούμαστε βαθειά για το παρόν νομοσχέδιο και ελπίζουμε να μην πραγματοποιηθεί η ψήφιση του. Δυστυχώς, άλλη μία μαύρη σελίδα για το πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας μας. Όταν μία κυβέρνηση θέλει να αποχαυνώσει τον πολίτη σε έναν «καναπέ» κάνοντας τον έναν απλό παθητικό, άπραγο δέκτη τότε η δημοκρατία έχει αρχίσει να πλήττεται και ο κίνδυνος είναι ορατός. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και οι εκπρόσωποι της δεν έχουν το δικαίωμα να στραφούν ενάντια στην πλειοψηφία του λαού και στους αγώνες του!"

Εκ μέρους ΔΣ Φιλολογίας Καλαμάτας
Ο πρόεδρος Ιωάννης Λαγός

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr