Φοιτητές ξεχύθηκαν στους δρόμους της Καλαμάτας

Φοιτητές ξεχύθηκαν στους δρόμους της Καλαμάτας

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Φοιτητές από όλες τις σχολές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (πρώην ΤΕΙ Πελοποννήσου) που εδρεύουν στην Καλαμάτα έδωσαν «παρών» στην πορεία που διοργανώθηκε το Σάββατο 19 Οκτώβρη στο κέντρο της πόλης, έπειτα από πρωτοβουλία της Επιτροπής Φοιτητών 4ου έτους του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων (ΤΕΤΡΟ). Στην πορεία συμμετείχαν και οι φοιτητικοί σύλλογοι των σχολών ΣΤΕΓ, ΣΔΟ, ΣΕΥΠ.

Αφορμή ήταν τα οξυμένα προβλήματα που παρουσιάστηκαν από την αρχή του εξαμήνου. Τα περισσότερα τμήματα άνοιξαν με καθυστέρηση μιας εβδομάδας. Με την έναρξη των μαθημάτων τα προβλήματα πολλαπλασιάστηκαν, αφού οι φοιτητές ήρθαν αντιμέτωποι με τη μη πραγματοποίηση εργαστηρίων και θεωριών, λόγω της έλλειψης καθηγητών, ενώ δεν έχουν βγει ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών, επαγγελματικά δικαιώματα.


Τα εργαστήρια μετατράπηκαν σε θεωρίες και υπάρχει κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο αν δεν καλυφθούν άμεσα οι θέσεις των καθηγητών. Την ίδια κατάσταση αντιμετωπίζει το τμήμα της Λογοθεραπείας και το τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας.

Το πλαίσιο της επιτροπής φοιτητών:

«Η φετινή χρονιά άρχισε με πολλά εμπόδια για τις σπουδές μας. Τα περισσότερα τμήματα άνοιξαν με καθυστέρηση μιας εβδομάδας, επιβαρύνοντας τους φοιτητές που έχουν έρθει από άλλες πόλεις. Με την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 τα προβλήματα πολλαπλασιάστηκαν αφού οι φοιτητές ήρθαν αντιμέτωποι με τη μη πραγματοποίηση εργαστηρίων, λόγω έλλειψης καθηγητών. Τα εργαστήρια μετατράπηκαν σε θεωρίες και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να χάσουμε το εξάμηνο αν δεν καλυφθούν άμεσα οι θέσεις των καθηγητών. Την ίδια κατάσταση, βέβαια, αντιμετωπίζει το τμήμα Λογοθεραπείας, καθώς δεν υπάρχει πρόγραμμα διδασκαλίας στο 2ο έτος. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν αυτά, και τα προηγούμενα χρόνια συνέβαιναν, όμως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της ελλιπούς χρηματοδότησης των σπουδών μας.

Απαιτούμε:

1) Εδώ και τώρα πρόσληψη καθηγητών. 

2) Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης. 

3) Να μην χαθεί και να μην μετατραπεί κανένα εργαστήριο σε θεωρία. 

4) Κανένας φοιτητής να μην χρειαστεί να πληρώσει από την τσέπη του αναλώσιμα.

5) Αντιστοίχηση μαθημάτων ΤΕΤΡΟ με ΕΠΙΤΕΤΡΟ. 

6) Ενημέρωση των φοιτητών για επαγγελματικά δικαιώματα πανεπιστημίου. 

7) Επαναφορά 3ης εξεταστικής».

Αντιμέτωποι με χαμένο εξάμηνο φοιτητές του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου λόγω έλλειψης καθηγητών

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr