Αντιμέτωποι με χαμένο εξάμηνο φοιτητές του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου λόγω έλλειψης καθηγητών

Αντιμέτωποι με χαμένο εξάμηνο φοιτητές Τμήματος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου λόγω έλλειψης καθηγητών

Πανεπιστήμιο ΠελοποννήσουΤην Πέμπτη 17/10/2019 συγκροτήθηκε επιτροπή φοιτητών του 4ου έτους Τεχνολογίας Τροφίμων του πρώην ΤΕΙ Πελοποννήσου και νυν Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, λόγω του προβλήματος που έχει προκύψει με την πραγματοποίηση των εργαστηρίων, διότι υπάρχει έλλειψη από καθηγητές.

Τι καταγγέλλει η πρωτοβουλία της τετραμελούς επιτροπής του τμήματος ΤΕ.ΤΡΟ 4ου έτος στα «Φοιτητικά Νέα»:


«Η φετινή χρονιά άρχισε με πολλά εμπόδια για τις σπουδές μας. Τα περισσότερα τμήματα άνοιξαν με καθυστέρηση μιας εβδομάδας επιβαρύνοντας τους φοιτητές που έχουν έρθει από άλλες πόλεις. Με την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 τα προβλήματα πολλαπλασιάστηκαν αφού οι φοιτητές ήρθαν αντιμέτωποι με την μη πραγματοποίηση εργαστηρίων λόγω έλλειψης καθηγητών.

Τα εργαστήρια μετατράπηκαν σε θεωρίες και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να χάσουμε το εξάμηνο αν δεν καλυφθούν ΑΜΕΣΑ οι θέσεις των καθηγητών. Την ίδια κατάσταση, βέβαια αντιμετωπίζει το τμήμα Λογοθεραπείας καθώς δεν υπάρχει πρόγραμμα διδασκαλίας στο 2ο έτος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν αυτά, και τα προηγούμενα χρόνια συνέβαιναν, όμως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της ΕΛΛΕΙΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΑΣ.»

Οι φοιτητές απαιτούν:

  • Εδώ και τώρα πρόσληψη καθηγητών
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης
  • Να μην χαθεί και να μην μετατραπεί κανένα εργαστήριο σε θεωρία
  • Κανένας φοιτητής να μην χρειαστεί να πληρώσει από την τσέπη του αναλώσιμα
  • Αντιστοίχηση μαθημάτων ΤΕ.ΤΡΟ με ΕΠΙ.ΤΕΤΡΟ
  • Ενημέρωση των φοιτητών για επαγγελματικά δικαιώματα πανεπιστημίου
  • Επαναφορά 3ης εξεταστικής

Η πρωτοβουλία καλεί σε πορεία τους φοιτητές όλων των τμημάτων το Σάββατο 19/10/2019 στις 11:00 π.μ στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr