Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς για την ίδρυση Τμήματος Τουριστικών Σπουδών

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς για την ίδρυση Τμήματος Τουριστικών Σπουδών

To Πανεπιστήμιο Πειραιώς από το ακαδημαϊκό έτος 2017- 2018 θα καλωσορίσει στους κόλπους του το «Τμήμα Τουριστικών Σπουδών», ενταγμένο στη Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών, σύμφωνα με τη διάταξη νόμου για την ίδρυση του νέου Τμήματος που ψηφίστηκε στη Βουλή την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017. Το «Τμήμα Τουριστικών Σπουδών» θα συμπεριλαμβάνεται στο μηχανογραφικό δελτίο των τελειοφοίτων μαθητών του Λυκείου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το Σεπτέμβριο του 2017.

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, με την ίδρυση του νέου Τμήματος Σπουδών, αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευσή του για παροχή εκπαίδευσης σε τομείς αιχμής στο σύγχρονο εργασιακό και οικονομικό περιβάλλον, τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς. Σε μια περίοδο για τη χώρα μας που ο κλάδος του τουρισμού αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, μέσω του «Τμήματος Τουριστικών Σπουδών», επιδιώκει την προαγωγή της έρευνας και τη δημιουργία επιστημόνων και στελεχιακού δυναμικού υψηλού επιπέδου με ολοκληρωμένη εκπαίδευση επί θεμάτων τουρισμού γενικά και τουριστικής βιομηχανίας ειδικά. Σε αυτό θα συμβάλλει τόσο το εκσυγχρονισμένο πρόγραμμα σπουδών, όσο και το υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκό προσωπικό, καθώς και οι ισχυροί δεσμοί του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος με την κοινωνία, την αγορά εργασίας, τους παραγωγικούς φορείς του τόπου και κορυφαία Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Η ίδρυση του «Τμήματος Τουριστικών Σπουδών», πλάι στους υπόλοιπους επιστημονικούς κλάδους που θεραπεύει το Ακαδημαϊκό Ίδρυμα (Διοίκηση, Οικονομία, Βιομηχανία, Ναυτιλία, Νέες Τεχνολογίες, Διεθνείς Σπουδές) καθιστά το Πανεπιστήμιο Πειραιώς πρωτοποριακό και ανταγωνιστικό στο σύγχρονο κόσμο.


Οφείλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και ιδιαίτερα τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου για την καθοριστική συμβολή τους,  καθώς και τα μέλη της Βουλής που ψήφισαν τη σχετική νομοθετική  διάταξη. Ιδιαίτερες ευχαριστίες διαχρονικά στα θεσμικά όργανα του Πανεπιστημίου Πειραιώς πρώην Πρυτάνεις και μέλη της Συγκλήτου για τη συνεργασία, αποδεικνύοντας ότι όταν ο υπεύθυνος προγραμματισμός της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας συναντά την εμπιστοσύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ωφελείται η κοινωνία.

Την διάταξη για την ίδρυση Τμήματος Τουριστικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς μπορείτε να την δείτε εδώ.

Όλα τα Φοιτητικά Νέα για το Πανεπιστήμιο Πειραιά μέσα από την κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr