ΠΑΠΕΙ: Σε πανεπιστημιακό χώρο μετατρέπεται το Ολυμπιακό Ακίνητο «Σπίτι της Άρσης Βαρών»

ΠΑΠΕΙ: Σε πανεπιστημιακό χώρο μετατρέπεται το Ολυμπιακό Ακίνητο «Σπίτι της Άρσης Βαρών»

Έναρξη εργασιών μετατροπής του Άρσης Βαρών της Νίκαιας σε πανεπιστημιακό χώρο για το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Το Ολυμπιακό Ακίνητο «Σπίτι της Άρσης Βαρών» το οποίο βρίσκεται στο Δήμο της Νίκαιας - Αγ. Ιων. Ρέντη, κατασκευάστηκε για να εξυπηρετήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και παραχωρήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς προς αξιοποίηση των εγκαταστάσεων και κτηριακών υποδομών του για ακαδημαϊκούς σκοπούς.


Με την επιτυχή ολοκλήρωση του ηλεκτρονικού δημόσιου διαγωνισμού η πρώτη φάση του έργου υπογράφηκε στις 31 Ιουλίου 2020, με την εταιρεία AGTech, μεταξύ του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητή Άγγελου Κότιου και του Διευθύνοντα Σύμβουλου της κ. Γεώργιου Κατσόγιαννη.

Με την ολοκλήρωση των έργων το Ολυμπιακό Ακίνητο θα μετατραπεί σε χώρους διδασκαλίας, εργαστηρίων και έρευνας, και γενικότερα σε χώρους οι οποίοι θα εξυπηρετούν την ακαδημαϊκή κοινότητα. Για την διαμόρφωση του κτιρίου έχουν ληφθεί υπόψη οι τοπικές συνθήκες της περιοχής, η μελλοντική χρήση του κτιρίου, η ασφάλεια και υγεία των χρηστών, οι περιβαλλοντικές συνθήκες, και οι νέες ισχύουσες διατάξεις.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητής Άγγελος Κότιος δήλωσε τα εξής:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που υπογράψαμε τη σύμβαση αυτή. Είναι ένα μεγάλο βήμα για την ολοκληρωμένη αξιοποίηση του συγκροτήματος της Νίκαιας. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα δεύτερο μεγάλο campus, ώστε να επιλυθεί οριστικά το τεράστιο πρόβλημα κτιριακών υποδομών του Ιδρύματός μας. Το δίπολο Πειραιάς-Νίκαια θα καλύψει για πολλά χρόνια τις εκπαιδευτικές, ερευνητικές και πολιτιστικές δραστηριότητές μας και θα δώσει ζωντάνια και λάμψη στην ευρύτερη περιοχή.»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr