Πρωτιά του Πανεπιστημίου Πειραιώς σε διαγωνισμό CFA

Πρωτιά του Πανεπιστημίου Πειραιώς σε διαγωνισμό CFA

Η ομάδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς αναδείχτηκε νικήτρια ομάδα του διαγωνισμού και θα ταξιδέψει στην Ιορδανία, όπου στις 1-2 Απριλίου 2020 θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό της περιοχής EMEA.

Μετά από τρεις μήνες μελέτης και ανάλυσης της εταιρείας «ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών ΑΕ» οι οκτώ (8) ομάδες που συμμετείχαν στο Ελληνικό σκέλος του διαγωνισμού “CFA Institute Research Challenge” παρουσίασαν την ανάλυσή τους καθώς και την επενδυτική τους πρόταση σχετικά με τη μετοχή της εταιρείας.


Όλες οι ομάδες υπέβαλαν γραπτές εκθέσεις ανάλυσης , οι οποίες βαθμολογήθηκαν από βαθμολογητές-εθελοντές της Ένωσης, όλοι κάτοχοι του επαγγελματικού τίτλου CFA. Στην Αθήνα, στις 22 Φεβρουαρίου, οι ομάδες παρουσίασαν την ανάλυση και την πρότασή τους και ανταποκρίθηκαν με επαγγελματισμό στις ερωτήσεις της κριτικής επιτροπής, η οποία επίσης αποτελούνταν από CFA charterholders.

Όλες οι ομάδες ανέδειξαν υψηλή ποιότητα εργασίας και αξιέπαινη προσπάθεια. Η ομάδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς αναδείχτηκε νικήτρια ομάδα του διαγωνισμού και θα ταξιδέψει στην Ιορδανία, όπου στις 1-2 Απριλίου 2020 θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό της περιοχής EMEA (Europe,
Middle East and Africa), με απώτερο στόχο μια θέση στον παγκόσμιο τελικό που θα διεξαχθεί στη Νέα Υόρκη στις 22 Απριλίου 2020.

Τη νικήτρια ομάδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς απαρτίζουν οι κ.κ Νίκος Κατσανεβάκης, Αγγελική Μερτίρη, Γεράσιμος Παύλου και Μοδέστος Φραγγέλης, με ακαδημαϊκό υπεύθυνο της ομάδας τον κ. Δημήτριο Κυριαζή και μέντορα τον κ. Γιάννη Ρίτσιο, CFA.

Το CFA Institute Research Challenge είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός πανεπιστημίων στην «Ανάλυση Εταιρειών και Μετοχών» που διοργανώνεται από το CFA Institute σε συνεργασία με τις τοπικές ενώσεις CFA, με στόχο την ανάλυση μιας εισηγμένης εταιρείας, με τον ίδιο τρόπο που αυτή προσεγγίζεται από επαγγελματίες αναλυτές.

Στον Ελληνικό διαγωνισμό, για την φετινή χρονιά, συμμετείχαν οχτώ (8) ομάδες από τα ακόλουθα επτά (7) Πανεπιστήμια:

• Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
• Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2 τμήματα)
• Πανεπιστήμιο Αιγαίου
• Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
• Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
• Πανεπιστήμιο Πειραιώς
• Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης CFA συγχαρεί όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμό και ευχαριστεί όλους τους εθελοντές που συνέδραμαν στην εκτέλεση του διαγωνισμού, καθώς επίσης και την υπό ανάλυση εταιρεία «ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών ΑΕ» και τα στελέχη της.

Χρυσός χορηγός του ελληνικού σκέλος του διαγωνισμού ήταν για πρώτη φορά φέτος η εταιρεία EY.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr