ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΠΑΠΕΙ: Παράνομη και άτυπη η απόφαση για κατάληψη

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΠΑΠΕΙ: Παράνομη και άτυπη η απόφαση για κατάληψη

Πανεπιστήμιο ΠειραιώςΗ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Πανεπιστημίου Πειραιώς τοποθετείται για την κατάληψη στο Πανεπιστήμιο. 

Πιο αναλυτικά η φοιτητική παράταξη εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση προς την φοιτητική κοινότητα:


"Κατόπιν των τελευταίων γεγονότων που συνέβησαν χτες στην παράνομη και ατύπη γενική συνέλευση θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

• Την Πέμπτη 17/10/2019 πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση στο Παλαιό Αμφιθέατρο όπου αποφασίστηκε ομόφωνα το Πανεπιστήμιο Πειραιώς να παραμείνει ανοιχτό. Στις 23/10/2019 πραγματοποιήθηκε εκ νέου γενική συνέλευση όπου και συμμετείχαν οι φοιτητικές παρατάξεις του Πανεπιστημίου μας, των οποίων το συνολικό ποσοστό στις φοιτητικές εκλογές αθροιστικά δεν ξεπερνάει το 15%. Η συγκεκριμένη γενική συνέλευση επίσης κρίνεται παράνομη και άτυπη ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΕΙΤΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΕΡΑΣ 15 ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 17/10/2019, όπως επίσης στην τελευταία γενική συνέλευση ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΑΠΑΡΤΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΓΚΥΡΗ. 

• Καλούμε όλους τους φοιτητές και τις Αρχές του Πανεπιστημίου να βρίσκονται σε εγρήγορση καθώς μοναδικός σκοπός της συγκεκριμένης μειονότητας είναι η κατάληψη των χώρων του Πανεπιστημίου όπως και η διατάραξη της ομαλής καθημερινότητας των φοιτητών. 

• Ως Φοιτητικός Σύλλογος έχουμε μεταφέρει τις θέσεις της συγκεκριμένης μειονότητας στην Πρυτανεία και έχουμε ζητήσει την άμεση και ολοκληρωτική επίλυση του θέματος. Έίμαστε φοιτητές που σκοπός μας είναι να βρισκόμαστε στα αμφιθέατρα και όχι να βρισκόμαστε σαν καταληψίες στα κάγκελα του Πανεπιστημίου."

Απόφαση για κατάληψη στο ΠΑΠΕΙ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr