Πανεπιστήμιο Πατρών: Πρακτική Άσκηση μέσω Erasmus+ (Αιτήσεις μέχρι 8/9)

Πανεπιστήμιο Πατρών: Πρακτική Άσκηση μέσω Erasmus+ (Αιτήσεις μέχρι 8/9)

Πανεπιστήμιο Πατρών: Υπενθυμίζονται οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών ότι oι αιτήσεις για Πρακτική Άσκηση στο πρόγραμμα Erasmus+ ολοκληρώνονται την Παρασκευή, 8/9/2017.

Από τη φετινή χρονιά οι δύο συστατικές επιστολές που απαιτούνται από Καθηγητές / Λέκτορες του Πανεπιστημίου για κάθε υποψήφιο υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα: https://systatikes.upatras.gr/web/


Με την είσοδό του στο «Καταθετήριο Συστατικών Επιστολών», ο φοιτητής έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει δύο (2) αιτήματα σύνταξης συστατικών επιστολών, υποδεικνύοντας δύο (2) Καθηγητές / Λέκτορες [ένα (1) αίτημα για τον καθέναν]. Στη συνέχεια, ο αντίστοιχος Καθηγητής / Λέκτορας λαμβάνει αυτοματοποιημένο μήνυμα από το σύστημα που ζητά να αξιολογηθεί ο φοιτητής για τη συμμετοχή του στο Πρόγραμμα Erasmus+ για «Πρακτική Άσκηση».

Ο φοιτητής έχει τη δυνατότητα:

1.   Να παρακολουθεί την κατάσταση των αιτήσεων του:

Κατάσταση αίτησης: “Εκκρεμεί”. Αυτό σημαίνει ότι Καθηγητής / Λέκτορας  δεν έχει αξιολογήσει το φοιτητή.

Κατάσταση της αίτησης: “Οριστικοποιημένη”. Αυτό σημαίνει ότι ο  Καθηγητής / Λέκτορας έχει αξιολογήσει το φοιτητή

2.   Να τροποποιήσει τα αιτήματά του, εφόσον χρειάζεται. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να διαγράψει μια εγγραφή που αφορά έναν Καθηγητή / Λέκτορα και να τον αντικαταστήσει με κάποιον άλλον.

3.   Να ενημερωθεί όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης. Όταν ο προτεινόμενος Καθηγητής / Λέκτορας ολοκληρώνει την αξιολόγησή του, ο ενδιαφερόμενος φοιτητής θα λαμβάνει αυτόματο e-mail από το σύστημα, το οποίο θα τον ενημερώνει για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης.

Υπενθυμίζουμε ότι:

1.   Οι συστατικές επιστολές είναι εμπιστευτικές και ο υποψήφιος θα έχει τη δυνατότητα να βλέπει μόνο το τελικό αποτέλεσμα, δηλαδή τον μέσο όρο αυτών.

2.   Ο φοιτητής φέρει την ευθύνη της προηγούμενης ενημέρωσης των μελών ΔΕΠ που προτείνει να καταθέσουν τις συστατικές επιστολές και της τελικής υποβολής αυτών.

3.   Εάν για κάποιον υποψήφιο υποβληθεί μόνο μια συστατική επιστολή, τότε για την δεύτερη, που δεν υποβλήθηκε, η βαθμολογία θα είναι μηδέν (0) και στη συνέχεια θα υπολογιστεί ο μέσος όρος.

Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών μπορείτε να την δείτε εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr