Το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών συντονίζει το πείραμα Cast στο Cern

Το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών συντονίζει το πείραμα Cast στο Cern

Το πείραμα CAST στο CERN συντονίζεται από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, με spokesperson τον Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Κώστα Ζιούτα. Τα αποτελέσματα του πειράματος για την χρονική περίοδο 2012-2015 δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό NATURE Physics:

Δείτε τα αποτελέσματα ΕΔΩ, επίσης παρουσιάστηκαν στην κύρια ιστοσελίδα του CERN, ΕΔΩ, καθώς και στην ιστοσελίδα του Max-Planck-Institut. Το CAST μελετά τη σκοτεινή ύλη και είναι το πρώτο πείραμα με κατάλληλη «κεραία» ευαίσθητη σε ρεύματα σκοτεινής ύλης, κυρίως από το κέντρο του Γαλαξία έτσι όπως πιθανόν διαμορφώνονται από την βαρυτική εστίαση του Ήλιου.


Το CAST εστίασε προς το κέντρο του Γαλαξία (Α του Τοξότη) τις 18 Δεκεμβρίου, όταν ο Ήλιος βρισκόμενος μπροστά από τον Αστερισμό αναμενόταν να εστιάζει τα ρεύματα της σκοτεινής ύλης προς την Γη. Σχετικά αποτελέσματα από τη διεθνή ερευνητική κοινότητα στα θέματα αυτά ανακοινώνονται τις ημέρες αυτές (15-19 Μαΐου) στο ετήσιο διεθνές συνέδριο, που τη φετινή χρονιά διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη: 13th Patras Workshop on Axions, WIMPs and WISPs.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr