Τα τελευταία νέα του Πανεπιστημίου Πατρών (19 Σεπτεμβρίου 2016)

Τα τελευταία νέα του Πανεπιστημίου Πατρών (19 Σεπτεμβρίου 2016)

ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ

Ο Ομότιμος Καθηγητής Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης Heini F. Murer θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας, μετά από πρόταση του Τμήματος Ιατρικής, την Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 12.00 το μεσημέρι στην Αίθουσα Τελετών.


Το έργο και την προσωπικότητα του τιμώμενου θα παρουσιάσει ο καθηγητής Νεφρολογίας και Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής Δημήτριος Γούμενος, ενώ θα ακολουθήσει η αναγόρευση του τιμώμενου σε Επίτιμο Διδάκτορα από τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας και η περιένδυσή του από την Πρύτανι.

Η εκδήλωση της επιτιμοποίησης θα ολοκληρωθεί με την ομιλία τού Καθηγητή H. Murer, με θέμα: «Modern Concepts in Doctoral Education». Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης και το βιογραφικό του τιμώμενου έχουν αναρτηθεί στο: http://www.upatras.gr/el/node/6251

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ

Σας υπενθυμίζουμε ότι στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση μπορείτε να βρείτε τον επικαιροποιημένο τηλεφωνικό κατάλογο των κεντρικών μονάδων του Πανεπιστημίου, ο οποίος περιλαμβάνει τα θεσμικά όργανα, τις Κοσμητείες, τις Γραμματείες Τμημάτων, τις κεντρικές διοικητικές υπηρεσίες, συμβούλια και επιτροπές, πολιτιστικές δραστηριότητες, περιφερειακές υπηρεσίες, τα σχολεία της Πανεπιστημιούπολης, κ.ά:

https://www.upatras.gr/sites/www.upatras.gr/files/tilefonikos_katalogos_...

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Το ειδικό γραφείο παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών ξεκινά την λειτουργία του και φέτος. Το συγκεκριμένο γραφείο απευθύνεται στους φοιτητές και τις φοιτήτριες όλων των τμημάτων του Πανεπιστημίου μας, και λειτουργεί κατόπιν προγραμματισμένων συναντήσεων κάθε Παρασκευή στον χώρο της Φοιτητικής Μέριμνας. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες μπορούν απευθύνονται για ραντεβού στο τηλ. 2610-969897.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ

Σας υπενθυμίζουμε ότι, στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών της ΔΕΗ, θα πραγματοποιηθεί διακοπή ηλεκτροδότησης την Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2016, ώρες:  07:00—10:00, στα κτίρια: Πρυτανεία, κτίριο Β', προκατασκευασμένα Τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής, κυλικείο Β' Κτιρίου, «Πάρκο της Ειρήνης», Τράπεζα Πειραιώς, Βιβλιοπωλείο, Ιερό Ναό. Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της διακοπής όλοι οι ρευματοφόροι αγωγοί θα πρέπει να θεωρούνται ότι βρίσκονται υπό τάση και ότι ΔΕΝ θα υπάρξει διακοπή στην ηλεκτροδότηση των παροχών που τροφοδοτούνται από το ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος. Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την ταχύτερη επαναηλεκτροδότηση.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας, του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου μας, Ανδρέας Καζαντζίδης, εξελέγη πρόσφατα στην Διεθνή Επιτροπή Όζοντος, που αποτελεί την Επιτροπή αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο για τη μελέτη του όζοντος, τις φυσικές και χημικές διεργασίες στην ατμόσφαιρα που το επηρεάζουν, καθώς και τις επιπτώσεις στις μεταβολές της υπεριώδους ακτινοβολίας και στο κλίμα. Η τιμητική αυτή εκλογή βασίστηκε στις ερευνητικές δραστηριότητες του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας, σε συνεργασία με επιστημονικές ομάδες σημαντικών ερευνητικών Ινστιτούτων και Πανεπιστημίων, καθώς και σε μια σειρά διεπιστημονικών μελετών σχετικά με τις θετικές και αρνητικές επιδράσεις από την έκθεση του ανθρώπου στην υπεριώδη ακτινοβολία. Συγχαίρουμε τον κ. Καζαντζίδη για την εκλογή του, που τιμά το Ίδρυμά μας, και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΚΕΔΜΟΠ

Το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) – «Χάρισε Ζωή» συμμετέχει στις διεθνείς εκδηλώσεις της «Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών», που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται το τρίτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου, ενός μήνα που είναι αφιερωμένος στην αντιμετώπιση της λευχαιμίας. Το διάστημα αυτό, μαζί με το πανελλαδικό δίκτυο των συνεργαζόμενων συλλόγων, που ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα του ΚΕΔΜΟΠ, διοργανώνονται τοπικές δράσεις ενημέρωσης και εγγραφής εθελοντών δοτών σε πόλεις όλης της χώρας. Το πρωί του Σαββάτου, 17/9/2016, ώρες 10.00-14.00, εθελοντές του ΚΕΔΜΟΠ θα βρίσκονται στην πλατεία Γεωργίου Α΄ στην πόλη μας, για να απαντούν στα ερωτήματά μας και να εγγράψουν νέους εθελοντές δότες μυελού των οστών. Οι εκδηλώσεις αναλυτικά στο: http://www.xarisezoi.gr/ Σας περιμένουμε!

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

Την εβδομάδα αυτή ξεκίνησαν τη λειτουργία τους, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, οι αθλητικές ακαδημίες παιδιών καθώς και η εκγύμναση ενηλίκων. Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Προσφέρει μια ευρεία σειρά αθλημάτων, όπως τένις, ποδόσφαιρο, στίβο, κολύμβηση, βόλει, αεροβική γυμναστική, κ.ά., που απευθύνονται σε όλα τα μέλη της κοινότητάς μας (μέλη ΔΕΠ, φοιτητές, εργαζόμενους) και στις οικογένειές τους. Όσες και όσοι αγαπάτε τον αθλητισμό μπορείτε να προμηθευτείτε την κάρτα του Γυμναστηρίου και να ξεκινήσετε. Για όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε από το Γυμναστήριο, μπορείτε να απευθύνεστε στα: τηλέφ. 2610993055, http://gym.upatras.gr/, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ο Όμιλος Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Πανεπιστημίου Πατρών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικά 2016», και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Πατρών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του εορτασμού της Επανακομιδής της Τίμιας Κάρας του Αγίου Ανδρέου, συνδιοργανώνουν, με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ανοιχτή παραδοσιακή μουσικοχορευτική εκδήλωση με θέμα: Στα βήματα του Πρωτοκλήτου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 8:00 μ.μ. στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Πατρών, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr