Παν. Πατρών: Εμφάνιση κρουσμάτων σε χώρους του Πανεπιστημίου - SOS ενημέρωση

Παν. Πατρών: Εμφάνιση κρουσμάτων σε χώρους του Πανεπιστημίου - SOS ενημέρωση

Με αφορμή την εμφάνιση κρουσμάτων σε χώρους του Πανεπιστημίου, και προς αποφυγή διασποράς, ο Πρόεδρος της Επιτροπής COVID-19 του Πανεπιστημίου Πατρών και Αντιπρύτανης της Φοιτητικής Μέριμνας Μάρκος Μαραγκός, ο Τεχνικός Ασφαλείας Γιώργος Θωμόπουλος και η Ιατρός Εργασίας Δήμητρα Γ. Τριανταφύλλου, ενημερώνουν πως σε περίπτωση εμφάνισης οποιουδήποτε συμπτώματος όπως βήχας, πυρετός, μυαλγίες, απώλεια γεύσης-όσφρησης κλπ να επικοινωνήσουν με γιατρό, να μην προσέρχεσθε στην εργασία και να ενημερώνετε άμεσα τον προϊστάμενο σας.

Σε περίπτωση διενέργειας τεστ COVID-19 θα πρέπει να ενημερώνεται η υπηρεσία (ιατρός εργασίας, τεχνικός ασφαλείας) για το αποτέλεσμα.


Τονίζεται ότι σε περίπτωση εμφάνισης επιβεβαιωμένου κρούσματος σε μέλος του Πανεπιστημίου, θα πρέπει να ενημερώνεται αμέσως και χωρίς καμία καθυστέρηση ο υπεύθυνος (ο Προϊστάμενος στην περίπτωση του διοικητικού προσωπικού ή ο Πρόεδρος του Τμήματος στην περίπτωση διδακτικού προσωπικού/ΥΔ/μετ. φοιτητών/φοιτητών) για την άμεση εφαρμογή των απαιτούμενων ενεργειών σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

Υπενθυμίζεται από το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα για την πιστή εφαρμογή των παρακάτω:

1. Αποφυγή συνωστισμού και τήρηση των ενδεδειγμένων αποστάσεων ασφαλείας σε όλους τους χώρους

2. Καθολική και σωστή χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

3. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ' όλη τη διάρκεια της εργασίας. Η μάσκα δεν πρέπει να αφαιρείται για λήψη ροφήματος και φαγητού ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, παρουσία άλλου ατόμου που δεν φέρει μάσκα

4. Συχνό πλύσιμο-απολύμανση των χεριών

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr