ΔΠΠΝΤ Παν. Πατρών: Κατάληψη στη γραμματεία του Τμήματος

ΔΠΠΝΤ Παν. Πατρών: Κατάληψη στη γραμματεία του Τμήματος

Την άμεση επανίδρυση του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ) ζητούν οι φοιτητές του τμήματος, απαιτώντας από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών την αποστολή σχετικού φακέλου στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Αναλυτικά η επιστολή των φοιτητών:


Κ. Πρύτανη,

Το τελευταίο διάστημα ενώ είχαμε πληροφορίες ότι όλες οι εξελίξεις είναι θετικές και προχωράει η επανίδρυση του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, μας ενημερώσατε και εσείς, αλλά και η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.) ότι φάκελος επανίδρυσης για το Δ.Π.Π.Ν.Τ. δεν έχει σταλεί ακόμα από το Πανεπιστήμιο Πατρών στην ΕΘ.Α.Α.Ε.

Σύμφωνα με αυτές τις εξελίξεις, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε από σήμερα το πρωί σε κατάληψη της γραμματείας του τμήματος μας. Είμαστε γεμάτοι οργή με την όλη κατάσταση, καθώς υπάρχουν άπειρα ερωτηματικά.

Γιατί αργείτε να στείλετε στην ΕΘ.Α.Α.Ε. τόσο καιρό τον φάκελο για την επανίδρυση του τμήματος μας;

Γιατί ο κ. Διγαλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην Βουλή για την αναιτιολόγητη κατάργηση του τμήματος, δεν ζητάει το φάκελο από το Πανεπιστήμιο Πατρών; Μήπως παίζονται για μια ακόμη φορά μικροπολιτικά παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας;

Γιατί όλο αυτό το παιχνίδι πίσω από τις πλάτες μας όλο αυτό το διάστημα;

Έχουμε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι να επανιδρυθεί το τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (Δ.Π.Π.Ν.Τ.). Τέτοιες καταστάσεις μας κάνουν πιο δυνατούς και μας πεισμώνουν περισσότερο να συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας.

Κ. Πρύτανη στείλτε τον φάκελο επανίδρυσης του Δ.Π.Π.Ν.Τ. στην ΕΘ.Α.Α.Ε., ώστε το  Υπουργείο Παιδείας να βάλει το τμήμα στα φετινά μηχανογραφικά και να λήξει η υπόθεση.

Το τονίζουμε για πολλοστή φορά, δεν θα σταματήσουμε μέχρι να επανιδρυθεί το τμήμα μας. Δεν γίνεται να καταργήθηκε πέρυσι μέσα σε ένα βράδυ, και φέτος μετά από τόσες αποφάσεις και υπογραφές να καθυστερεί μια απλή τυπική διαδικασία επί 5 μήνες για μικροπολιτικά, συντεχνιακά και προσωπικά συμφέροντα.

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ (Δ.Π.Π.Ν.Τ.) ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ 2020-21

Φ.Σ. Δ.Π.Π.Ν.Τ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr