Στοχοποίηση καταγγέλλει η Πρόεδρος του Φ.Σ. της Ιατρικής Πατρών - Θα κινηθεί νομικά

Στοχοποίηση καταγγέλλει η Πρόεδρος του Φ.Σ. της Ιατρικής Πατρών - Θα κινηθεί νομικά

Πανεπιστήμιο Πατρών: Στοχοποίηση καταγγέλλει στα «Φοιτητικά Νέα» ότι δέχθηκε η Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών, Κωνσταντίνα Αντωνίνη, στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε προχθές Παρασκευή 24/04.

Η φοιτήτρια κάνει λόγο για έμμεση επίθεση κατά του ατόμου της και της σωματικής της ακεραιότητας και τονίζει μιλώντας στα «Φοιτητικά Νέα» ότι έχει ήδη ενημερώσει δικηγόρο και θα κινηθεί νομικά για τις ενέργειες αυτές.


Αναλυτικά οι δηλώσεις της φοιτήτριας στα «Φοιτητικά Νέα»:

"Στοχοποιήθηκα ξανά σε προσωπικό και παραταξιακό επίπεδο όσον αφορά τα ψηφίσματα που κατατίθενται στο ΔΣ από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν γίνεται μεμονωμένα ο χλευασμός από τα συγκεκριμένα άτομα αλλά σε όλη τη διάρκεια των ΔΣ χρησιμοποιούν υβριστικά σχόλια για να μας μειώσουν και κυρίως σήμερα όπου το φαινόμενο αυτό οξύνθηκε ιδιαιτέρως.

Είμαστε Εκπρόσωποι Φοιτητών πάνω απ’ όλα και όχι κομματόσκυλα, φασιστόμουτρα ή χουντικοί όπως οι ίδιοι μας χαρακτηρίζουν ουκ ολίγες φορές.

Πραγματικά νιώθω ότι έχω προσπαθήσει τα ΔΣ να παραμείνουν όσο πιο ζωντανή διαδικασία γίνεται, καθώς κάθε φοιτητής μπορεί να τα παρακολουθεί μέσω υπερσυνδέσμου (link).

Ωστόσο, παρακωλύουν μονίμως τις διαδικασίες με αποτέλεσμα τα ΔΣ της Ιατρικής να διαρκούν μονίμως και εβδομαδιαία κοντά στις 8 ώρες. Πανελλαδικά είμαστε η μόνη σχολή που γίνεται αυτό.

Εγώ ευτυχώς είμαι κλινικό έτος και μπορώ να προσαρμόσω το πρόγραμμά μου. Απορώ όμως αν από τις άλλες παρατάξεις οι φοιτητές μικρότερων ετών νοιάζονται μόνο για το συνδικαλισμό ή και για την παρακολούθηση μαθημάτων.

Την Παρασκευή, ένιωσα πραγματικά άσχημα για κάποιους συναδέλφους αλλά και υπερήφανη που μας στηρίζουν τόσα άτομα και μπορούμε να προασπίζουμε την αλήθεια.

Προσωπικά από εκλεγμένο μέλος της ΠΚΣ δέχτηκα την φρασεολογία "να καταπιώ χλωρίνη για να ξεπλύνω το βρωμόστομα μου" κάνοντας με αυτό τον τρόπο έμμεση επίθεση κατά του ατόμου μου και της σωματικής μου ακεραιότητας. Ήδη έχω ενημερώσει δικηγόρο και σκέφτομαι σοβαρά να κινηθώ νομικά. Όχι εναντίον των συμφοιτητών μου αλλά για να προστατέψω εμένα. Είχαν το θράσος να μιλήσουν για την επίδοση μου ως φοιτήτρια και μέλλουσα γιατρός, χωρίς να έχουν παραμικρό τεκμήριο για τα λεγόμενα τους. Γνωρίζω πολύ καλά τη βαθμολογία και την επίδοσή μου.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που λασπολογούν, κυκλοφόρησαν πριν λίγες εβδομάδες τα fake news για δήθεν καταψήφιση της εθελοντικής προσφοράς φοιτητών Ιατρικής κατά του νέου κορονοϊού, χρησιμοποίησαν παλιά ομαδική φωτογραφία των μελών της παράταξης, στην οποία απεικονίζονται και σημερινοί γιατροί του ΕΣΥ, που δίνουν την μάχη κατά της πανδημίας…

Είναι άραγε επιλεκτικό το χειροκρότημα τους για τους γιατρούς;

Λυπάμαι που ενώ κόσμος πεθάνει, τα Πανεπιστήμια είναι κλειστά και άγνωστο το τι θα γίνει εν τέλει, κάποιοι να καπηλεύονται τις στιγμές για πολιτική, είναι θράσος!

Χρησιμοποιούνται σταθερά σε κάθε συνεδρίαση οι όροι «φασίστες», «φασιστόμουτρα», «απόγονοι της χούντας», είναι θλιβερό να επιτίθενται σε συμφοιτητές αλλά και εκλεγμένους εκπροσώπους φοιτητών, άρα και κατ΄ επέκταση στους φοιτητές που μας εξέλεξαν με την ψήφο τους, για τις θέσεις και τις προτάσεις μας, τις οποίες εμείς ακολουθούμε στο ακέραιο και δεν πάμε «όπου φυσάει ο άνεμος της ψήφου».

Είμαστε εμείς που πρώτοι σε όλη την Ελλάδα ανοίξαμε τις συνεδριάσεις και διεξάγονται μέσω του Skype για Επιχειρήσεις, για να παρακολουθούν οι φοιτητές. Όταν η συνεδρίαση διαρκεί 8 ώρες(!!) ποιος φοιτητής θα παρακολουθήσει; Έχουμε και αυτή την πανελλαδική πρωτιά των μεγαλύτερης διαρκείας συνεδριάσεων ΔΣ Φοιτητών, γιατί κάποιοι κάθε εβδομάδα βάζουν κωλύματα, ψεύτικες καθυστερήσεις αλλά τι θέλουν να κάνουν ; Να αποξενώσουν τους φοιτητές από τα όργανα του Συλλόγου; Γιατί αυτό καταφέρνουν!

Σε κάθε συνεδρίαση γίνεται μια φασαρία και θεωρώ ότι γίνεται απλά για να γίνει! Θέλω να θέσω ένα ρητορικό ερώτημα, σε ποιον Σύλλογο συνδικαλιστικό, απαγορεύει η μια παράταξη στην άλλη το τι θα καταθέσει ως ψήφισμα; Γιατί στην Ιατρική Πάτρας, οι εκπρόσωποι της Πανσπουδαστικής απαγορεύουν την κατάθεση ψηφισμάτων προς συζήτηση και ψήφιση, εάν δεν συμφωνούν με το περιεχόμενο. Αυτό είναι η δημοκρατία άραγε; Θέλω όμως να ρωτήσω και κάτι ακόμα όλους τους φοιτητές που ο μέσος όρος του φοιτητή των Ελληνικών Πανεπιστημίων δεν ξέρει με ακρίβεια το τι γίνεται στα ΔΣ ή τις Συνελεύσεις ή απλά διαφωνεί με τις παρατάξεις και τον συνδικαλισμό: ποια η θέση των όρων ή των ιδεών του Σταλινισμού, του Κομμουνισμού όταν συζητάμε ψήφισμα με θέμα τα μαθήματα Ηλεκτροκαρδιογραφήματος στην Ιατρική;!"

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr