Φοιτητές Μηχανικών Πληροφορικής αναμένεται να δώσουν μια ξεκάθαρη εικόνα για τα μη εμφανή κρούσματα COVID-19

Φοιτητές Μηχανικών Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών θα δώσουν μια ξεκάθαρη εικόνα για τα μη εμφανή κρούσματα

Μια νέα ομάδα Μηχανικών Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών, επηρεασμένοι από όλη την κατάσταση που ζούμε, δημιούργησε μια νέα πλατφόρμα που αφορά την πανδημία και συγκεκριμένα το COVID-19. Πιο συγκεκριμένα είναι μια πλατφόρμα διαφορετική από τις άλλες. Στόχος της ομάδας είναι να συλλεχθούν δεδομένα μέσω του crowdsourcing, τα οποία θα μπορούν να αναγνωστούν από ερευνητές, και να δώσουν μια ξεκάθαρη εικόνα για τα μη εμφανή κρούσματα.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ: 


  • Μήπως ο βήχας σας και ο πυρετός που έχετε είναι σύμπτωμα αλλά οι Αρχές δεν το κρίνουν απαραίτητο να κάνετε το τεστ ακόμη; 
  • Μήπως τα κρούσματα είναι περισσότερα και δεν θα χαρακτηριστούν ποτέ, δηλαδή άνθρωποι που νοσούν ελαφρά;
  • Συνδέεται κάποιο σύμπτωμα με κάποια συγκεκριμένη περιοχή/τοποθεσία και έτσι να μας βοηθήσει ένας διαδραστικός χάρτης να αποφύγουμε την επίσκεψή μας σε αυτή την περιοχή;

Με αυτά τα ερωτήματα και με αυτές τις σκέψεις, η ομάδα μηχανικών Πληροφορικής Covid-19 Alert έφτιαξαν έναν διαδραστικό χάρτη που θα φαίνεται, πως και που επεκτείνονται τα συμπτώματα - πως εξελίσσεται η πανδημία. 

https://alert-covid-19.com/

Για να έχει επιτυχία η συγκεκριμένη κίνηση και να μπορούμε να δούμε αποτελέσματα, απαιτείται η ειλικρινής δήλωση όσων έχουν συμπτώματα. Η δήλωση γίνεται ανώνυμα και με ασφαλές τρόπο, ενώ μπορεί να συμμετέχει με ένα απλό κλικ όποιος επιθυμεί.

Έτσι η πρώτη πλατφόρμα crowdsourcing με ιατρικά δεδομένα COVID-19 θα είναι γεγονός.

Ας βοηθήσουμε όλοι, στη συλλογή δεδομένων και ας ανακαλύψουμε πως θα χρωματίζεται ο χάρτης με την πάροδο του χρόνου.

*Όλα τα δεδομένα που αποθηκεύονται θα διατηρηθούν για την περίοδο της πανδημίας και θα δημοσιευθούν τα αποτελέσματα της ερευνητικής ανάλυσης μετά το πέρας αυτής. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr