Πρόεδρος ΣΟΦΕΠΠ: "Μεγάλη αντίφαση στην απόφαση για τις φοιτητικές εστίες"

Πρόεδρος ΣΟΦΕΠΠ: "Μεγάλη αντίφαση στην απόφαση για τις φοιτητικές εστίες"

Πανεπιστήμιο Πατρών: «Το Σάββατο 21/3 βγήκε υπουργική απόφαση η οποία έλεγε πως πρέπει να μπει λουκέτο στις φοιτητικές εστίες και λέσχες αφήνοντας στον αέρα δεκάδες φοιτητές, τόσο αλλοδαπούς οι οποίοι δεν μπορούν να επιστρέψουν στις χώρες τους αλλά και φοιτητές οι οποίοι είτε εργάζονται είτε δεν μπορούν να γυρίσουν σπίτι τους για οικονομικούς λόγους ή γιατί δεν θέλουν να θέσουν σε κίνδυνο τις οικογένειες τους. Είναι μεγάλη αντίφαση το υπουργείο υγείας να μας καλεί να μην βγαίνουμε από τα σπίτια μας και από την άλλη μεριά να μας καλεί να εγκαταλείψουμε την εστία και να αναγκάσουμε να μπούμε στα ΜΜΜ και να θέσουμε τόσο τους εαυτούς μας σε κίνδυνο όσο και τις οικογένειες μας, απαιτούμε άμεσα να λυθεί το πρόβλημα, να μην κλείσει καμιά εστία και να καλυφθούν όλα τα έξοδα μετακίνησης για τους φοιτητές που επιθυμούν να γυρίσουν σπίτι τους» αναφέρει στα «Φοιτητικά Νέα» ο πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου οικοτρόφων του Πανεπιστημίου Πατρών Χριστόφορος Καγιάς.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητών Εστίας Πανεπιστημίου Πατρών:


Νέο Δελτίο τύπου συλλόγου οικότροφων Πάτρας

"Μετά από πολύωρο αγώνα του Συλλόγου καταφέραμε να έρθουμε σε επαφή με την Πρύτανι η οποία δεσμεύτηκε προφορικά να υλοποιήσει τα αιτήματα μας για:

1. Εξασφάλιση της ικανοποίησης της στέγασης όλων των φοιτητών που δεν μπορούν να μεταβούν στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους για οποιονδήποτε λόγο , είτε είναι αλλοδαποί που η χώρα τους είναι σε εμπόλεμη Ζώνη ή έχει κλείσει τα σύνορα, είτε για φοιτητές που εργάζονται, είτε για φοιτητές που η οικογένεια τους είναι σε ευπαθή κοινωνική ομάδα.

2. Εξασφάλιση κρατικής χρηματοδότησης για την ικανοποίηση των άμεσων αναγκών όλων των φοιτητών.

Ο Σύλλογος ωστόσο αναμένει την γραπτή δέσμευση των πρυτανικών αρχών για την υλοποίηση των παραπάνω αιτημάτων.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι επρόκειτο για μια ειλικρινή δήλωση και όχι για μια δέσμευση που δόθηκε μόνο και μόνο για να ανακόψει τον αγώνα μας. Όταν ζητήθηκε να γίνει αυτό επίσημα(εγγράφως) η Πρύτανης εκμεταλλεύτηκε την τρέχουσα κατάσταση της καραντίνας και κάλεσε τις Αστυνομικές Δυνάμεις, προκειμένου να καταστείλει τον αγώνα αυτό, καταπατώντας το άσυλο, γεγονός απαράδεκτο να συμβαίνει απο θεσμικό πρόσωπο του Πανεπιστήμιου.

Ο Σύλλογος δε θα σταματήσει το δίκαιο αγώνα του για την ικανοποίηση των αιτημάτων του με ότι μέτρα κι αν λάβει η Πρύτανις. Απαιτούμε να δεσμευτεί εγγράφως άμεσα η Πρύτανις.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΉΣ ΧΩΡΙΣ ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΗ"

Πρώτο Δελτίο τύπου συλλόγου οικότροφων Πάτρας

"Θεωρούμε απαράδεκτη την πρόσφατη ανακοίνωση και στάση της πρυτάνεως  του Πανεπιστημίου Πατρών γύρω από τα γεγονότα που συνέβησαν σήμερα το πρωί με αφορμή το ολικό και πανελλαδικό κλείσιμο των εστιών με πρόσχημα την "εθνική ασφάλεια". Η κ. Κυριαζοπούλου κάνει λόγο για μειοψηφίες φοιτητών  που δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης. Επειδή ακριβώς αντιλαμβανόμαστε την σοβαρότητα της κατάστασης κρίνουμε επικίνδυνη τη μεταφορά εκατοντάδων φοιτητών προς όλη την επικράτεια και ιδιαίτερα σε περιοχές που δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Για όλα τα παραπάνω επικοινωνήσαμε και με το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ οι οποίοι συμφώνησαν ότι μια μαζική μετακίνηση θέτει σε κίνδυνο συνολικά τη δημόσια υγεία. Κανένας φοιτητής δεν επιτέθηκε κανένας φοιτητής δεν προπηλάκισε κανέναν. Μάλιστα, ο ΣΟΦΕΠΠ αρχικά επικοινώνησε με την Πρυτανεία μέσω αντιπροσωπείας τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα. Απ' την στιγμή που δεν υπήρξε απάντηση σχεδόν σε κανένα από τα αιτήματα μας και ύστερα από μια πολύ σύντομη συζήτηση αιτηθήκαμε να έρθουμε ξανά σε επικοινωνία μαζί της την οποία αρνήθηκε.

Είναι υποκριτικό από μεριά της να καταφεύγει σε ψευδείς δηλώσεις για τη στάση των φοιτητών αναφέροντας μάλιστα ότι δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής την ίδια ώρα που στην εστία δεν τηρείται ΚΑΝΕΝΑ μέτρο και δεν παίρνει καμία θέση για το γεγονός ότι εκατοντάδες φοιτητές θα αποτελέσουν κινητές βόμβες μετάδοσης  του ιού σε όλη τη χώρα!

Κανένας φοιτητής στο δρόμο!  

Να μην κλείσουν οι εστίες!" 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr