Κινδυνεύει το εξάμηνο των φοιτητών του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών

Κινδυνεύει το εξάμηνο των φοιτητών του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών - Οι φοιτητές ζητούν να δοθεί άμεσα λύση

"Έπειτα από την επιτυχή συμμετοχή μας στις πανελλήνιες εξετάσεις τον Μάιο του 2019, επιλέξαμε με μεγάλη χαρά να σπουδάσουμε στο νεοϊδρυθέν τμήμα Ιστορίας -  Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο. Το τμήμα ιδρύθηκε με τον νόμο Γαβρόγλου, έπειτα από την κατάργηση του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών και το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει προβλήματα στην συνέχιση των σπουδών μας, καθώς οι φοιτητές του τΔΠΠΝΤ πραγματοποιούν κατάληψη με στόχο την επανίδρυσή του τμήματος τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται μαθήματα στο τμήμα Ιστορικό – Αρχαιολογικό από τις 20/11/2019, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την ολοκλήρωση του εξαμήνου και παγώνοντας αδίκως τις σπουδές μας" τονίζουν οι φοιτητές με επιστολή τους προς την Πρυτανεία και το Υπουργείο Παιδείας.

Αναλυτικά η επιστολή των φοιτητών όπως εστάλη στα «Φοιτητικά Νέα»:


Επιστολή φοιτητών Ιστορίας - Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών προς Πρυτανεία, Πολιτεία και Υπουργείο Παιδείας.

Σας στέλνουμε την συγκεκριμένη επιστολή με στόχο:

  1. Να σας γνωστοποιήσουμε τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την ταυτόχρονη λειτουργία του τμήματος Ιστορίας -  Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, με έδρα το Αγρίνιο και του καταργηθέντος  τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ). 
  2. Να σας καλέσουμε να παρέμβετε ώστε να δοθεί λύση στο θέμα που θα σας παρουσιάσουμε. 
  3. Να σας καταθέσουμε την άποψή μας,  για την ιδέα που ακούστηκε από την πρύτανη κ. Βενετσάνα Κυριαζοπούλου και αντιπρύτανη κ. Νίκο Καραμάνο 4/12/2019 στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου, για δημιουργία τμήματος Ιστορικού Αρχαιολογικού και Ψηφιακού Πολιτισμού

Έπειτα από την επιτυχή συμμετοχή μας στις πανελλήνιες εξετάσεις τον Μάιο του 2019, επιλέξαμε με μεγάλη χαρά να σπουδάσουμε στο νεοϊδρυθέν τμήμα Ιστορίας -  Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο. Το τμήμα ιδρύθηκε με τον νόμο Γαβρόγλου, έπειτα από την κατάργηση του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών και το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει προβλήματα στην συνέχιση των σπουδών μας, καθώς οι φοιτητές του τΔΠΠΝΤ πραγματοποιούν κατάληψη με στόχο την επανίδρυσή του τμήματος τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται μαθήματα στο τμήμα Ιστορικό – Αρχαιολογικό από τις 20/11/2019, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την ολοκλήρωση του εξαμήνου και παγώνοντας αδίκως τις σπουδές μας. 

  • Καλούμε, όπως και οι καθηγητές του τμήματός μας στο πρόσφατο ψήφισμα στις 21/12/2019, την Πρυτανεία και την Πολιτεία να δώσουν άμεσα τις βέλτιστες δυνατές λύσεις στο πρόβλημα που έχει προκύψει έτσι ώστε να επιστρέψουμε άμεσα στα μαθήματά μας.
  • Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν επιθυμούμε την μετατροπή του τμήματός μας, Ιστορίας – Αρχαιολογίας σε Ιστορικό Αρχαιολογικό και Ψηφιακός Πολιτισμός αλλά επιθυμούμε να ολοκληρώσουμε τις σπουδές μας στο τμήμα στο οποίο με συναίσθηση επιλέξαμε να σπουδάσουμε.

Με εκτίμηση 

Φοιτητές Ιστορικού – Αρχαιολογικού πανεπιστημίου Πατρών.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr