Απάντηση μελών Δ.Σ. της ΠΚΣ στην Πρόεδρο της Φ.Σ. της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών

Απάντηση μελών Δ.Σ. της ΠΚΣ στην Πρόεδρο της Φ.Σ. της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Απάντηση για τους "ύβρεις και χλευασμούς στο Δ.Σ. της Ιατρικής Πάτρας" μετά την καταγγελία της προέδρου του Φ.Σ. της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών δίνουν μέλη του Δ.Σ. με την ΠΚΣ με κείμενο που απέστειλαν στα «Φοιτητικά Νέα».

Πιο αναλυτικά αναφέρουν:


"Την Τρίτη 12/11/2019 ο Φοιτητικός Σύλλογος Ιατρικής πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση μετά από 2 χρόνια.

Η απόφαση του θέτει διεκδικήσεις, για το πώς σήμερα παλεύουμε για να γίνουμε ολοκληρωμένοι γιατροί-επιστήμονες,στον αντίποδα των κατευθύνσεων της Κυβέρνησης ΝΔ,της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο ΦΣ τόσο μέσα από το πλαίσιο που ψηφίστηκε στη ΓΣ όσο και από σχετικό ψήφισμα που υπερψηφίστηκε από αυτήν, καταδικάζει την κυβέρνηση της ΝΔ για την ένταση της καταστολής, παλεύει για να μην περάσει στην πράξη και στη συνείδηση η κατάργηση του ασύλου! Η καταστολή πάει χέρι χέρι με τα “αναπτυξιακά” σχέδια της κυβέρνησης και προϋποθέτει την υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της παιδείας,της υγείας,την επίθεση εναντίον των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων! Είναι η ίδια καταστολή που έφερε τα ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ να ξυλοκοπήσουν φοιτητές που ήθελαν να πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση.

Την Τετάρτη 20/11/2019, λίγες μέρες μετά και τον εορτασμό του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου,πραγματοποιούταν ΔΣ με 2 θέματα:

1) Επίλυση ζητήματος με εξέταση μαθήματος

2) Ψήφισμα από την ΕΑΑΚ για απόσυρση των κατηγοριών σε βάρος των 2 φοιτητών που συνελήφθησαν και δικάζονται για τα γεγονότα της ΑΣΟΕΕ.

Χωρίς να μας προκαλεί θαυμασμό,η τοποθέτηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ήταν η εξής,με αντιπαραθετικό ψήφισμα:

“Τη Δευτέρα 11/11/2019,100 άτομα προσπάθησαν να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, παρ’ότι η σύγκλητος του Πανεπιστημίου αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας του Ιδρύματος για όλη την εβδομάδα. Η ομάδα των φοιτητών που βρέθηκε εντός του Πανεπιστημίου μάλιστα επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο.

Σε μία χώρα όπου η αυτονόητη η εφαρμογή του νόμου γίνεται πρώτη είδηση η κατάργηση του ασύλου αποτελεί ισχυρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Όσοι επιμένουν να χρησιμοποιούν τους χώρους των πανεπιστημίων ως ορμητήρια κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις κυρώσεις του νόμου που διασφαλίζει εύρυθμη λειτουργία των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καταδικάζει κάθετα και οριζόντια φαινόμενα βίας και θα συνεχίσει να μάχεται για την επικράτηση της λογικής.Το ίδιο θα ισχύει και για το αίτημα του ψηφίσματος. Τα πανεπιστήμια πρέπει να επιστρέψουν στους φυσικούς τους χρήστες:τους φοιτητές,τους εργαζόμενους,τους καθηγητές.”

Εξηγήσαμε πως είναι αντικαταστατικό το ΔΣ να αναιρέσει την απόφαση της ΓΣ που είναι ανώτερο όργανο,καθώς η αυτοδυναμία της ΔΑΠ κατοχυρώνει τα ψηφίσματα της ως απόφαση του φοιτητικού συλλόγου. Κατά τη διαδικασία μάλιστα ξεδιάντροπα τα δύο από τα τέσσερα μέλη της αποχώρησαν αφού υπέγραψαν,έχοντας την απαίτηση να μετρηθεί η ψήφος τους παρά την απουσία τους. Και ενώ τους καλέσαμε να τοποθετηθούν χωρίς να παραβιάζεται η απόφαση των φοιτητών ακούσαμε ότι “δεν μας νοιάζει,αυτό λέμε”, “τα δύο ψηφίσματα είναι διαφορετικά” .

Την ώρα που επικαλούνται τη δημοκρατία και ζητούν σε σχολές καταστατικές συνελεύσεις για να εφαρμοστεί ηλεκτρονική ψηφοφορία(!),όπως προωθεί και η ΝΔ για τα σωματεία, δεν διστάζουν να ακυρώσουν την απόφαση μιας γενικής συνέλευσης!Δεν τους ενδιαφέρει καμία δημοκρατία,στόχος τους είναι να απομακρύνουν τους φοιτητές από τη συλλογική συζήτηση και διεκδίκηση,τις διαδικασίες τους.

Καλούμε κάθε φοιτητή, κάθε σύλλογο να καταγγείλει να απομονώσει την παράταξη της κυβέρνησης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Η ΔΑΠ πολλάκις έχει αποδείξει ότι θεωρεί τους συλλόγους μαγαζάκι της για να χτίζουν κάποιοι οι πολιτικές καριέρες. Οι υποστηρικτές της διαγραφής των φοιτητών ,της υποβάθμισης των σπουδών και της ζωής μας,που επιβάλλει σήμερα ιδιωτικοποιήσεις,να πληρώνουμε για σίτιση-στέγαση-μετακίνηση,120 ευρώ για στηθοσκόπια είναι οι ίδιοι που στηρίζουν την κυβέρνηση,την Ευρωπαϊκή Ένωση,τα σχέδια του ΝΑΤΟ. Ο αγώνας μας απέναντι σε αυτά δεν χωρά το άσυλο,για αυτό στηρίζουν την κατάργηση του.

Αυτό μας καλούν να υποστηρίξουμε ως ρεαλισμό!Τους απαντάμε:το φοιτητικό κίνημα και οι διεκδικήσεις του δεν μπαίνουν στο γύψο των στόχων των μονοπωλίων! Διεκδικούμε ουσιαστική αναβάθμιση σπουδών ,δουλειά με δικαιώματα. Δυναμώνουμε τους φοιτητικούς συλλόγους, βάζουμε εμπόδιο στα σχέδιά τους.Γκρεμίζουμε τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ από το σύλλογο μας!

Επισυνάπτονται από τα πρακτικά του συλλόγου:

  1. απόφαση ΓΣ
  2. ψήφισμα ΔΑΠ
  3. ψήφισμα ΕΑΑΚ"

Με ύβρεις και χλευασμούς το σημερινό Δ.Σ. της Ιατρικής Πάτρας - Τι καταγγέλλει η πρόεδρος του Φ.Σ. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr