Η Υπουργός Παιδείας για την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Γεωργικής Βιοτεχνολογίας στο Αγρίνιο

Η Υπουργός Παιδείας για την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Γεωργικής Βιοτεχνολογίας στο Αγρίνιο

Φοιτητές Αγρινίου: «Αναστέλλονται προκειμένου να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία. Εάν ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία και κριθεί ότι αυτά τα τμήματα εξυπηρετούν τις εκπαιδευτικές ανάγκες όπως πρέπει τότε και φυσικά θα μπορέσουν να λειτουργήσουν», δήλωσε σήμερα η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως σε πρωινή εκπομπή.

Παρέμβαση έκανε ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, με αφορμή την απόφαση για την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Γεωργικής Βιοτεχνολογίας της Γεωπονικής Σχολής του Αγρινίου (Πανεπιστημίου Πατρών). Πιο αναλυτικά ο δήμαρχος είπε στην υπουργό ότι «το τμήμα που θα ιδρυόταν στη Δυτική Ελλάδα και που θα υπαγόταν στη Γεωπονική Σχολή μένει στον αέρα».


Η Υπουργός Παιδείας απάντησε πως «δεν μένει στον αέρα, απλά πρέπει να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία. Όλα αυτά τα τμήματα που ιδρύθηκαν δεν πέρασαν από τις νόμιμες διαδικασίες όπως είναι η γνώμη της ανεξάρτητης αρχής η οποία αξιολογεί ένα ένα τα Τμήματα πληρούν ακαδημαϊκά κριτήρια, είναι βιώσιμα, εξυπηρετούν εκπαιδευτικές ανάγκες; Εάν η απάντηση από την ανεξάρτητη αρχή σε όλα αυτά είναι ναι, τότε θα μπορέσουν τα τμήματα αυτά κάλλιστα να λειτουργήσουν».

Αναστέλλεται η λειτουργία 37 Τμημάτων από 11 Πανεπιστήμια – ΛΙΣΤΑ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr