Όλα τα τελευταία νέα του Πανεπιστημίου Πατρών (31/05/19)

Όλα τα τελευταία νέα του Πανεπιστημίου Πατρών (31/05/19)

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης του εαρινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2018-2019, καθώς και οι ημερομηνίες εξετάσεων, έχουν καθοριστεί με την υπ’ αριθμ. 134/20.4.2018 συνεδρίαση της Συγκλήτου, ως ακολούθως:

Έναρξη – Λήξη μαθημάτων εαρινού εξαμήνου: 18.2.2019 - 31.5.2019


Εξετάσεις εαρινού εξαμήνου: 10.6.2019 - 28.6.2019 

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών για τη διευκόλυνση των φοιτητών ενόψει εκλογών

«Στο πλαίσιο διεξαγωγής των Δημοτικών, Περιφερειακών Εκλογών και Ευρωεκλογών, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για τη διευκόλυνση των φοιτητών του Τμήματός σας στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, μεριμνώντας παράλληλα για τη διασφάλιση της εκπλήρωσης των εκπαιδευτικών τους δραστηριοτήτων.

ΣΥΝΕΔΡΙΑ – ΗΜΕΡΙΔΕΣ

• ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Προς μία Αποτελεσματική Προστασία και Ανάδειξη των Αξιών του Πολιτιστικού και Φυσικού Περιβάλλοντος στα Όρια των Νομών Αρκαδίας, Ηλείας και Μεσσηνίας»

Το Ίδρυμα Παρράσιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, το ΔΠΜΣ «Γεωπληροφορική» (ΕΜΠ) και το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας (Πανεπιστήμιο Πατρών) διοργανώνουν επιστημονικό συνέδριο με θέμα: «Προς μία Αποτελεσματική Προστασία και Ανάδειξη των Αξιών του Πολιτιστικού και Φυσικού Περιβάλλοντος στα Όρια των Νομών Αρκαδίας, Ηλείας και Μεσσηνίας». Το συνέδριο διεξάγεται σήμερα, Παρασκευή 31 Μαΐου 2019, στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας.

• 1η ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ, ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

Την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019, στο Αμφιθέατρο ΑΘΕ9, από τις 10:00 - 13:00, το Τμήμα Μαθηματικών διοργανώνει την «1η Ημερίδα Διδακτόρων, Αποφοίτων του Τμήματος Μαθηματικών». Σκοπός της ημερίδας είναι απόφοιτοι του Τμήματος, κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος οι οποίοι απασχολούνται ως ερευνητές ή μέλη ΔΕΠ σε Ερευνητικά Ινστιτούτα ή Πανεπιστήμια του εξωτερικού, να ενημερώσουν τους φοιτητές του Τμήματος, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς, για την έως σήμερα επιστημονική τους πορεία και ερευνητική τους δραστηριότητα. Οι ομιλητές θα αναπτύξουν θέμα του ερευνητικού τους ενδιαφέροντος. 

• ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ FULBRIGHT

Η  Ένωση Υποτρόφων Fulbright Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Πατρών διοργανώνουν ενημερωτική συνάντηση για την εμπειρία των σπουδών στις ΗΠΑ και τα εκπαιδευτικά προγράμματα ανταλλαγής FULBRIGHT την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019, στη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης Πανεπιστημίου Πατρών και ώρα 19:00. Η συνάντηση απευθύνεται σε μέλη ΔΕΠ, ερευνητές, υπ. διδάκτορες, καλλιτέχνες και εκπαιδευτικούς ώστε να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες εκπαιδευτικών ανταλλαγών και χρηματοδότησης των ερευνητικών τους προγραμμάτων στις ΗΠΑ (https://www.fulbright.gr/el/ypotrofies-gia-ellines-polites). Στη συνάντηση θα δοθούν και πληροφορίες για μια επιτυχημένη υποβολή αιτήσεων/υποψηφιοτήτων στα προγράμματα FULBRIGHT.

3ο ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΑΜΠ 2019 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Ξεκίνησαν από 30 Μαΐου 2019 οι εγγραφές στο 3ο Αθλητικό Καλοκαιρινό Καμπ 2019 του Πανεπιστημίου Πατρών, για τα παιδιά μελών της Πανεπιστημιακής κοινότητας, για τα παιδιά των σχολείων της Πανεπιστημιουπόλεως, τα παιδιά των αθλητικών ακαδημιών του Πανεπιστημίου Πατρών και των φίλων του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου. Το 3ο Αθλητικό Κάμπ 2019 θα υλοποιηθεί όπως και τα προηγούμενα χρόνια, στις σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, από 18 Ιουνίου 2019 έως και 26 Ιουλίου 2019. Στόχοι της δραστηριότητας αυτής είναι η αξιοποίηση και η βελτίωση της φυσικής κατάστασης των παιδιών ως συνέχεια της ετήσιας δράσης των αθλητικών ακαδημιών, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, η παροχή αθλητικής γνώσης και συμμετοχικότητας μέσω αθλητικών, εκπαιδευτικών και ενημερωτικών δράσεων, η διεξαγωγή αγώνων στο πλαίσιο της παραπάνω συμμετοχής, η καλλιτεχνική δημιουργία και απασχόληση και φυσικά η ψυχαγωγία.

31 ΜΑΪΟΥ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ 

Υλοποιώντας την πολιτική υγείας και ασφάλειας στο χώρο της Πανεπιστημιακής Κοινότητας σας υπενθυμίζουμε να τηρείτε τις οδηγίες που αφορούν στην απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους χώρους της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Εγκ. Αριθμ. Πρωτ.: Γ.Π. /Δ2β/οικ.8809/2018 - Απαγόρευση καπνίσματος - εφαρμογή της Αντικαπνιστικής Νομοθεσίας

Πιστοποιήθηκαν τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών του Τμήματος Γεωλογίας

Η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Πατρών είναι στην ευχάριστη θέση να πληροφορήσει την ακαδημαϊκή κοινότητα ότι το Συμβούλιο της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση χορήγησε πιστοποίηση επιπέδου 6, στο Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) του Τμήματος Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών για τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές του διαδικασίες, με βάση τις αρχές του προτύπου ποιότητας ΠΠΣ της ΑΔΙΠ και με τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης (ESG 2015).

Κατά τη διαδικασία Πιστοποίησης του ΠΠΣ συνεργάστηκαν η Διοίκηση του Ιδρύματος και η  Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας με τη Διοίκηση και την Ομάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης της Ακαδημαϊκής Μονάδας. Η πιστοποίηση ολοκληρώθηκε με επιτόπιες επισκέψεις επιτροπών εμπειρογνωμόνων από το εξωτερικό. Σημαντική ήταν η συμβολή των μελών ΔΕΠ, φοιτητών, ερευνητών, αποφοίτων και των κοινωνικών εταίρων του Τμήματος.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών συγχαίρει όλους όσους συνέδραμαν και εργάστηκαν με αφοσίωση  για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης ΠΠΣ.

10ο ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η.

Το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η.) του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει για 10η συνεχή χρονιά το «Παιδικό Φεστιβάλ». Φέτος, για μία εβδομάδα, από 3 έως και 7 Ιουνίου 2019, και κάθε πρωί 9:30-12:30 στους χώρους του Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η., παιδιά προσχολικής ηλικίας θα έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με δημιουργικές δραστηριότητες και να συμμετέχουν στα εργαστήρια που οργανώνουν οι φοιτήτριες/φοιτητές του Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η. σε συνεργασία με τους διδάσκοντες: «Ανανεώσιμες Μορφές Ενέργειας», «Αφήγηση Ιστοριών», «Δημοτικά Τραγούδια και Χοροί», «Διαπολιτισμική Αγωγή», «Ερευνητές των Μαθηματικών», «Η Χώρα των Χρωμάτων», «Παραδοσιακά Παιχνίδια», «Μουσικά Παραμύθια», «Παιχνίδια Τσίρκου», «Ρομποτοεξερευνήσεις», «Συμμετέχω και Αποφασίζω», «Τέχνη της Γης» και «Χαρτοδιπλωτική». Το Παιδικό Φεστιβάλ μπορούν να επισκεφτούν οι γονείς με τα παιδιά τους, τα σχολεία, οι φορείς και τα ιδρύματα που απασχολούν παιδιά προσχολικής ηλικίας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ: www.childrenfestival.gr, ή να στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ: «ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε για 10η συνεχή χρονιά η δράση του Πανεπιστημίου μας «Ημέρες γνωριμίας των σχολείων της Περιφέρειας με το Πανεπιστήμιο Πατρών», με τίτλο «Τα σχολεία πηγαίνουν Πανεπιστήμιο»,για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

Το Ίδρυμα επιδιώκοντας να βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την κοινωνία μέσω της γνωστοποίησης του έργου και των δραστηριοτήτων του, έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να το γνωρίσουν από κοντά και να καλλιεργήσουν το ενδιαφέρον τους για τη γνώση και την έρευνα. Το Πανεπιστήμιό μας επισκέφτηκαν περισσότεροι από 12.000 μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας.

Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση της δράσης καταθέτοντας τις ιδέες και διαθέτοντας τον πολύτιμο χρόνο τους.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr