Φοιτητές Αγρινίου: Δεν επιτράπηκε η είσοδος σε φοιτητές στη συνάντηση για το Πανεπιστήμιο

Φοιτητές Αγρινίου: Δεν επιτράπηκε η είσοδος σε φοιτητές στη συνάντηση για το Πανεπιστήμιο

Yπο αυστηρά μέτρα ασφάλειας διεξάχθηκε χθες, στην αίθουσα του ΤΕΕ στο Αγρίνιο η σύσκεψη για τις εξελίξεις στην Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία έδωσαν το «παρών» βουλευτές, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και φορέων.

Μάλιστα έξω από το κτίριο συγκεντρώθηκαν φοιτητές του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων στους οποίους δεν επιτράπηκε η είσοδος κάτι που επιδίωξαν για να εκφράσουν τα αιτήματα τους. Οι φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν μάλιστα γιατί-όπως υποστηρίζουν- οι αστυνομικοί τους υπέβαλλαν σε αστυνομικό έλεγχο.


Θυμίζουμε πως οι προθέσεις της κυβέρνησης για τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευσης της Δυτικής Ελλάδας έχουν προκαλέσει αναβρασμό στην ακαδημαϊκή κοινότητα του Αγρινίου με τους φοιτητές να έχουν ξεκινήσει νέο γύρο κινητοποιήσεων.

Οι φοιτητές του Τμήματος ΔΠΦΠ υποστηρίζουν πως προωθείται η αλλαγή φυσιογνωμίας του Τμήματος και η ένταξη του στην υπό ίδρυση Γεωπονική Σχολή, σχέδιο που τους βρίσκει αντίθετους ενώ προβάλλουν το χρόνιο αίτημα τους για μετονομασία του Τμήματος σε «Μηχανικών Περιβάλλοντος» και άλλες διεκδικήσεις για τη φοιτητική μέριμνα, τα επαγγελματικά δικαιώματα και τα ακαδημαϊκά ζητήματα. 

“Το τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων οδηγείται σε κλείσιμο”

Η τελευταία ανακοίνωση αναφορικά με τις εξελίξεις στο Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων: 

Η επίσημη ενημέρωση από το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι ότι το τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων οδηγείται σε κλείσιμο. Πρόσφατα δημιουργήθηκε μια τριμελής επιτροπή από το Πανεπιστήμιο Πατρών για να εξετάσει το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων και την ισοτιμία με αυτά των Μηχανικών Περιβάλλοντος και την ένταξη των αποφοίτων στο ΤΕΕ.

Το πόρισμα της επιτροπής όχι μόνο δεν κατοχυρώνει τα επαγγελματικά προσόντα των αποφοίτων με τα αντίστοιχα του Μηχανικού Περιβάλλοντος αλλά κινείται σε μια βάση ή οποία δημιουργεί επιπλέον αμφιβολίες για την ιδιότητα των αποφοίτων, καθώς μεταξύ άλλων δεν θα ανήκουν σε κάποια ‘ενεργή’ κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), συνεπώς οι πιθανότητες για εύρεση εργασίας πάνω στο αντικείμενο σπουδών μας θα είναι λιγοστές ως ανύπαρκτες.

Είναι απαράδεκτη η χρονική στιγμή που το πανεπιστήμιο Πατρών αποφάσισε να λύσει το διαχρονικό πρόβλημα των αποφοίτων δίνοντας ‘ψίχουλα’ και ενισχύοντας του φόβους μας για ένα επικοινωνιακό παιχνίδι εις βάρος των φοιτητών οι οποίοι διεκδικούν με δράσεις εδώ και δυο εβδομάδες την ισχυροποίηση του τμήματος τους και όχι το κλείσιμο του.

Στις 23/2/19 οι απόφοιτοι της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστήμων (μετονομάζεται σε Μηχανικών Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών) και του τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης στην Χίο έγιναν δεκτοί στο ΤΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι από τα Πολυτεχνικά τμήματα που βρίσκονται σε διαδικασία ένταξης στο ΤΕΕ το τμήμα ΔΠΦΠ αν και πληρούσε εξ’ αρχής πολλές από τις απαιτήσεις του και παρά τις προσαρμογές που έγιναν στο πρόγραμμα σπουδών, οι διπλωματούχοι απόφοιτοί του δεν θα είναι μέλη του ΤΕΕ, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Με δεδομένη των απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για αναδιάρθρωση και ανασχεδιασμό σχολών και τμημάτων στην Δυτική Ελλάδα θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε το διαχρονικό αίτημα των αποφοίτων οπού είναι η μετονομασία του τμήματος σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος και η κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του.

Είναι επιτακτική η ανάγκη λειτουργίας και εξέλιξης του τμήματος ΔΠΦΠ, άρα και η ύπαρξη τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος στη Δυτική Ελλάδα. Εφόσον αυτό θα εγγυάται το βιώσιμο μέλλον της, ειδικά σε μία περιφέρεια που γεωμορφολογικά έχει τους περισσότερους υδατικούς πόρους στην χώρα.

24/2/2019

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΣΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Με πληροφορίες από agrinionews

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr